ترامپ میخواهد کریپتو را به یک اولویت ملی تبدیل کند
بلومبرگ در گزارشی به نقل از افراد مطلع میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا…
۲۸ دی ۱۴۰۳
۲۳ آذر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۷ دقیقه
سازنده اندروید با همکاری بزرگترین تولیدکننده گوشیهای اندرویدی از یک سیستمعامل مبتنی بر اندروید برای جهان واقعیت ترکیبی رونمایی کرده است و این دو با همکاری روی پروژه موهان (Moohan) سامسونگ میخواهند با یک هدست واقعیت ترکیبی جدید دو قطبی متا و اپل در این صنعت را به چالش بکشند. گوگل همچنین پس از شکست تلخی که در حوزه عینکهای هوشمند داشت، میخواهد بار دیگر شانس خود را با تکیه بر ابزارهای هوش مصنوعی خود امتحان کند.
به گزارش پیوست، گوگل و سامسونگ میگویند با اتحادی به نام «یک تیم» موفق به طراحی یک نرمافزار اندرویدی برای XR (طیف گستردهای از فناوریهای واقعیت مجازی و ترکیبی) شدهاند که دیگر تولیدکنندگان اندرویدی نیز در حال توسعه براساس آن هستند.
طبق گفته گوگل، این نسخه جدید اندروید به شرکتها اجازه میدهد تا دستگاههای XR خود را مبتنی بر یک پلتفرم بهینه توسعه دهند و همچنین از جدیدترین قابلیتهای هوش مصنوعی بهرهمند شوند. سازنده اندروید در تلاش است تا جایگاهی مشابه بازار گوشیهای هوشمند را در جهان واقعیت ترکیبی و افزوده نیز برای خود رقم بزند. این شرکت همچنین به دنبال عرضه یک عینک هوشمند بر اساس این پلتفرم است که البته تاریخی برای عرضه آن مشخص نشده است.
به گفته گوگل شرکتهایی مثل سون، Xreal و Lynx Mixed Reality نیز در حال ساخت دستگاههایی مبتنی بر سیستم عامل جدید این شرکت هستند.
علاوه بر سیستمعامل جدید، همکاری سامسونگ و گوگل قرار است با پروژه موهان به ساخت یک هدست جدید منجر شود که البته هنوز جزئیات زمان عرضه و قیمت آن منتشر نشده است اما روزنامهنگاران آمریکایی با دسترسی زودهنگام به نمونه اولیه این دستگاه اطلاعاتی را در مورد آن منتشر کردهاند.
با اینکه جزئیات و مشخصات این هدست ممکن است در آینده و در عرضه نهایی تغییر کند اما براساس اطلاعاتی که تا به امروز منتشر شده است:
گوگل چندی پیش در مراسم توسعه دهندگان I/O به عینک هوشمند جدیدی اشاره کرده بود که با نام «پروژه استرا» (Astra) شناخته میشود. این پروژه حالا با سیستمعامل جدید اندروید ایکسآر جان تازه میگیرد.
سالها پیش گوگل شرکت North، سازنده عینکهای هوشمند، را خریداری کرد و به نظر میرسد که عینکهای هوشمند این شرکت ظاهری شبیه به طراحیهای این شرکت با دستههای ضخیم دارند. اما نقطه قوت تلاش جدید گوگل را میتوان هوش مصنوعی جمنای دانست که براساس ارائههای این شرکت قرار است درخواستهای مختلف کاربر را پاسخ داده و کارهای مختلفی را در اپلیکیشنها انجام دهد.
بخش مهمی از قدرت پردازشی این عینکهای هوشمند را نیز گوشی هوشمند کاربر به دوش میکشد. از این رو به دلیل مصرف انرژی پایین و تکیه بر قدرت رایانشی گوشی، میتوان از این عینکها برای مدت طولانی و «تمام روز» استفاده کرد.
عینکهای گوگل همچنین برخلاف عینکهای متا از یک صفحه نمایش برخوردارند. فشار دادن کوشه قب عینک این صفحه نمایش را فعال میکند و اطلاعات عمومی مثل تاریخ، زمان و هوا برای کاربر به نمایش در میآید. شما سپس میتوانید اپلیکیشنها را اجرا کنید.
هوش مصنوعی جمنای (مبتنی بر جمنای ۲.۰) را نیز میتوانید با ضربه به دسته عینکها فعال و غیرفعال کنید. هوش مصنوعی میتواند کارهای مختلفی مثل ترجمه متن، توضیح درمورد محیط و اپلیکیشنها، و حتی ترجمه زنده مخاطب شما را انجام دهد.
به لطف پنجره تازهای که عینک هوشمند در اختیار هوش مصنوعی میگذارد، این ابزار میتواند برای مثال یک کتاب و صفحهای که پیش روی شما است را ترجمه کند، خلاصه کند یا توضیحی درمورد آن به شما ارائه دهد.
سازنده اندروید که در سال ۲۰۱۲ برای اولین بار شانس خود را در بازار عینکهای هوشمند امتحان کرد و در مراسم توسعه دهندگان آن سال خود یک جهش انقلابی را به نمایش گذاشت، پس از شکست و بازگشت دوباره که البته هنوز تاریخ مشخصی برای آن در نظر گرفته نشده است با رقبای تازهای روبرو است.
عینک هوشمند متا (اوریون) که البته آن هم هنوز به عنوان یک محصول نهایی عرضه نشده و در حد یک مفهوم و محصول اولیه است، بازیگر مهمی در این عرصه خواهد بود و محصول مشترک متا و ریبن همین حالا هم در اختیار مصرفکنندگان قرار دارد. سمت دیگر این رقابت احتمالی نیز شرکت اسنپ و عینک هوشمند Spectacles مبتنی بر سیستمعامل Snap OS است.
پروژه ووهان و عینک هوشمند گوگل توجه بسیاری از عاشقان فناوری را به خود جلب کرده است، اما سامسونگ و گوگل هنوز تاریخی را برای عرضه این محصول مشخص نکردهاند و مشخص نیست که محصول نهایی دقیقا چه ظاهر و قابلیتهایی دارد اما براساس ارائهای از این دو شرکت که در هفته گذشته منتشر شده است «اولین محصولات مبتنی بر این پلتفرم در سال ۲۰۲۵ عرضه میشوند.»