مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواستهای اصلی بخش خصوصی از دولت است
تعدد سامانهها و کمبود سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات یکی از چالشهایی…
۲۲ دی ۱۴۰۳
همراه اول و وزارت بهداشت، تفاهمنامهای با محوریت دیجیتالیسازی سامانههای سطح یک سلامت حوزه بهداشت و همچنین همکاری در اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین امضا کردند.
به گزارش روابط عمومی شرکت ارتباطات سیار ایران، آیین امضای تفاهمنامه همراه اول و وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بر سر ارائه خدمات الکترونیکی و یکپارچهسازی سامانههای سطح یک حوزه بهداشت در چارچوب قوانین و مقررات برگزار و تفاهمنامهای در راستای اجرای نقشه راه سلامت الکترونیکی کشور و تکالیف برنامه توسعه هفتم پیشرفت در حوزه سلامت کشور منعقد شد.
همراه اول در قالب این تفاهمنامه با همکاری شرکتهای نوآور و دانشبیان حوزه سلامت، اقدام به یکپارچهسازی و تجمیع سامانههای سطح یک به منظور پیادهسازی پرونده الکترونیکی پایه خواهد کرد.
همکاری در اجرای برنامه ملی پزشک خانواده و نظام ارجاع با رویکردی نوین و ارائه سامانههای تعاملی و دادهمحور مانند خود مراقبتی و پیشگیری به منظور جلب مشارکت عموم مردم برای نقشآفرینی موثر در سلامت و بهداشت از جمله رئوس مهم این تفاهمنامه است.
علی بقایی، رئیس هیات مدیره همراه اول که با جمعی از مدیران ارشد اپراتور اول تلفن همراه در این نشست حضور داشت، با تأکید بر اینکه عزم ما در اپراتور برای فراهمسازی زمینههای تحول دیجیتال جزم است، اضافه کرد: در حال حاضر بزرگترین اپراتور تلفن همراه خاورمیانه با در اختیار داشتن امنترین شبکه و مسیرهای ارتباطی هستیم.
رئیس هیات مدیره همراه اول با بیان اینکه اکنون با در اختیار داشتن شبکهای مبتنی بر بالاترین نسل فناوری، پیشران اکوسیستم دیجیتال هستیم، گفت: ما به دو دلیل معتقدیم که همراه اول نقش پیشران و اساسی در تحول دیجیتال دارد؛ اول اینکه نیروی انسانی متخصص و نخبهای در اختیار دارد و دوم بستر امن و گسترده ارتباطی است که جایگاه آن را از تمامی اپراتورها بالاتر برده است.
وی اشارهای به ظرفیتهای زیرساختی و پردازشی همراه اول نیز داشت و افزود: با تکیه بر این پتانسیلها، وارد مقوله هوش مصنوعی شدهایم که میتوانیم دامنه آن را با توجه به بیگ دیتای موجود در حوزه سلامت، به این حوزه نیز بسط دهیم.
بقایی مفهوم دیجیتالی شدن را متفاوت از نرمافزاری شدن مطرح کرد و ادامه داد: در حال حاضر با مقوله دیجیتال بسیار فاصله داریم؛ ممکن است در حال حاضر به سمت الکترونیکی شدن رفته باشیم اما الزاما دیجیتالی نشدیم.
او افزود: به عنوان مثال یکپارچهسازی احراز هویت یا اشتراکگذاری زیرساختهایی که داریم از جمله موارد دیجیتالیسازی است؛ با توجه به اینکه در حوزه سلامت با اقشار مختلف مردم در ارتباط هستیم باید دیجیتالیسازی فرآیندها را با هدف ایجاد رضایت خاطر برای آنها انجام دهیم.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز که به همراه مدیران ارشد این وزارتخانه در جلسه حضور داشت، با تأکید بر اینکه برای انجام این پروژه ترجیح دادیم با همراه اول که دارای توانمندیهای زیرساختی و فنی است تفاهم کنیم، اضافه کرد: بیگ دیتای ما در حوزه سلامت، یک ثروت بزرگ تلقی می شود و برای تبادل اطلاعات نیازمند بستر و زیرساختی امن بودیم.
او ادامه داد: مقوله یکپارچه سامانهها بیش از هر موضوع دیگری برای ما اهمیت دارد که امیدواریم با ابتکار و خلاقیت همراه اول، از این دغدغه رها شویم. همچنین ترند فناوری نشان میدهد که باید به سمت تکنولوژیهای نوین برویم زیرا ممکن است در آینده نه چندان دور پزشکی از راه دور یا استفاده از هوش مصنوعی در حوزههای بهداشت و درمان رایج شود یا حتی ما تصمیم بگیریم به سمت خانههای بهداشت مجازی برویم.