skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

ملینا جعفری نویسنده میهمان

تغییر ماهیت دست‌کم ۲۰ میلیون شغل تا ۲۰۲۸؛ نقش مهم آموزش در سازمان‌ها

ملینا جعفری
نویسنده میهمان

۲ آذر ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۳ آذر ۱۴۰۳

 میزان توجه سازمان‌ها به «آموزش» یکی از مهم‌ترین دلایل پیشروی یا عقب‌ماندگی آنهاست. در کنار تحولات روزانه جهان؛ آموزش نیز دچار رشد و روش‌های نوآورانه شده است. فناوری‌های مختلف از جمله هوش مصنوعی تحولات گسترده‌ای را ایجاد کرده و طبق تحقیقات انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۸ حداقل ۲۰ میلیون شغل تغییر ماهیت دهند. این موضوع اهمیت آموزش در سازمان‌ها را افزایش می‌دهد.

به گزارش پیوست، رویداد ویژه ریزتاک که توسط ریزآموز استارت‌آپ فعال در حوزه Edteach برگزار شد، به موضوع اهمیت آموزش در سازمان پرداخت. سمیه نعمتی، عضو هیات علمی پژوهشگاه نیرو، در مقدمه توضیح چالش‌های آموزش در سازمان‌ها گفت: امروزه با وجود هوش‌مصنوعی تغییرات به شکلی در حال پیش‌روی هستند که  قالب مشاغل ماهیتا تغییر پیدا می‌کند. بنابراین آموزش برای تطبیق کارکنان با تغییرات پیش‌رو لازم است.

محمدرضا احمدی، مدیرمنابع انسانی صباایده، در توضیح تاثیر آموزش در سازمان‌ها، گفت: بر اساس اطلاعات موجود در فضای سازمان و هر حوزه دیگری که خویش‌فرما هستیم، تمام تلاشمان روی مهارت‌های فنی است. ما نه تنها فرصتی برای تمرکز بر مهارت‌های رفتاری و رهبری نگذاشته‌ایم، بلکه حتی نمی‌دانیم کجای مسیر قرار داریم.

او‌ همچنین گفت: من به عنوان مدیر یک سازمان در درجه اول می‌بایست خودم را و در درجات بعدی، به ترتیب، دیگری و سازمان را بشناسم؛ چراکه براساس هوش اجتماعی ابتدا باید آگاه بود و این آگاهی را نسبت به شرایطی که در حال تجربه آن هستم و نسبت به دیگری که مقابل من است به کار گیرم.

خودآگاهی مدیران؛ مهم‌ترین شرط پیشروی یک سازمان

او در ادامه با اشاره به این مساله که تنها ۱۰ الی ۱۵ درصد افراد به معنای واقعی خودآگاه هستند، افزود: تمام افراد به عنوان بخشی از جامعه که در تعامل با دیگری‌ هستند لازم است در درجه اول خودآگاه باشند. نبود خودآگاهی موجب  رشد نکردن و توسعه نیافتن در دیگر مهارت ها می‌شود. به این دلیل بر خودآگاهی مدیران تاکید بیشتری می‌شود که اثرگذاری بیشتری نسبت به سایرین دارند.

نقش آموزش در پیشروی سازمان

احمدی در پاسخ به این سوال که «چرا مدیران کسب‌و‌کار مانع رشد می‌شود؟»، گفت: C.I.P.D. به عنوان معتبرترین نهاد در حوزه توسعه می‌گوید که بزرگترین مانع توسعه افراد، کسب‌و‌کار است. به این معنا که من به اندازه‌ای درگیر مهارت‌های سخت می‌شوم که فرصتی برای رشد و توسعه مهارت‌های شخصی پیدا نمی‌کنم.

احمدی در ادامه گفت: با توجه به اینکه فضای توسعه و یادگیری با تغییر همراه بوده‌است، اهمیت زیادی دارد که این تغییرات به چه اندازه با نیاز انسان‌ها همراه باشد. امروزه جهان نه تنها از آموزش گذار کرده و به سوی یادگیری رفته‌است، بلکه به مرور زمان از یادگیری نیز عبور می‌کند. به همین دلیل است که سازمان‌های پیشرو، با توجه به تغییرات امروزه جهان و نسل‌های جدید بیش از هرچیز از تعامل‌های انسانی کمک می‌گیرند.

سمیه نعمتی، عضو هیات علمی پژوهشگاه نیرو، در مقدمه توضیح چالش‌های آموزش در سازمان‌ها گفت: جدای از اینکه آموزش در سازمان؛ توسعه، انگیزه و رضایت را به همراه دارد، امروزه با وجود هوش‌مصنوعی تغییرات به شکلی در حال پیش‌روی هستند که  قالب مشاغل ماهیتا تغییر پیدا می‌کند. بنابراین آموزش برای تطبیق کارکنان با تغییرات پیش‌رو لازم است.

تغییر ماهیت دست‌کم ۲۰ میلیون شغل تا سال ۲۰۲۸

 عضو هیات علمی پژوهشگاه نیرو، اضافه کرد: بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، با روند رو به رشد هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۸ دست‌کم ۲۰ میلیون شغل تغییر ماهیت می‌دهند. برهمین اساس دو اتفاق ناگوار اتفاق خواهد افتاد. یک، وجود تعداد زیادی از افراد بیکار و دو، نبود متخصص برای سازمان‌ها. به همین علت توسعه تنها منتهی به فرد و سازمان نیست، بلکه می‌بایست به شکل کلان و بین‌المللی اتفاق بیفتد. در نتیجه در کنار توجه به هدفمان در آموزش سازمانی، باید توجه داشت که امروزه یادگیری براساس تغییر ماهیت مشاغل مورد تاکید بیشتری قرار گرفته‌است.

نقش آموزش در پیشروی سازمان

نعمتی در پاسخ به این سوال که «چگونه چالش‌های سازمان را مدیریت کنیم؟»، گفت: اولین شرط در مدیریت هرچیز شناخت است، چراکه شناخت یک مساله درصد قابل توجهی از حل مساله است. در مورد چالش‌ها دو بحث وجود دارد. یک، چالش‌هایی که در هر عصر و دوره‌‌ای وجود و با آنها آشنا هستیم و بحث بعدی چالش‌های روزآمد است، که آشنایی کمتری نسبت به آ‌ها وجود دارد. می‌بایست این چالش‌های روزانه، مانند پیشروی هوش مصنوعی یا ورود نسل جدید به فضای کار و قرارگیری آنها در کنار نسل‌های قدیمی‌تر شناخته‌ شده و آنها را مدیریت کرد.

عباس آزادمنش مدیر تیم 24آموز، در توضیح متد میکرولرنینگ در آموزش و تاکید بر موضوع خودآگاهی، گفت: در میکرولرنینگ محتوایی به صورت کوتاه، خلاصه و مفید ارائه می‌شود، که می‌توان به ویدئوهای موجود در اینستاگرام و یوتیوب به عنوان نمونه‌های آن اشاره کرد. در اجرای این نوع از آموزش در سازمان‌ها ژنتیک، شناخت الگوهای شخصیتی و خودآگاهی از اهمیت زیادی برخوردار است، چراکه تمام افراد نمی‌توانند به شکل یکسانی از این نوع روش آموزشی بهره ببرند و در صورتی که این روش برای افراد به شکل غیرکاربردی و اشتباه به کار گرفته شود با شکست همراه خواهد بود.

نقش آموزش در پیشروی سازمان

او در ادامه افزود: این مساله که اقدامی را بدون آگاهی از زمینه‌های موجود و صرفا با استفاده از آزمون و خطا پیش ببریم، تنها موجب اتلاف وقت و هدررفت سرمایه‌های موجود می‌شود. بنابراین پیش از به کارگیری روش میکرولرنینگ در آموزش سازمان، تحلیل مخاطبان و شناخت استعدادها اهمیت زیادی دارد.

گیمفیکیشن، راه‌حل جذابیت محتوا

در بخش پایانی این رویداد؛ کامران حاتمی مدیر تیم آقای گیمفیکیشن، به توضیح نقش گیمفیکیشن در آموزش و چاکلت کوتینگ پرداخت و گفت: چاکلت کوتیک به معنای جذاب کردن محتوای کسل‌کننده ‌است. به این معنا که براساس سناریویی مشخص شده مطلبی خشک و خسته‌کننده را تبدیل به هدفی جذاب و هیجان‌انگیز کنیم. از سوی دیگر یکی از اهداف گیمفیکیشن تغییر مسیر افراد از تلاش نکردن، تسلیم شدن و نجنگیدن به سمت‌وسوی تلاش و صرف انرژی است.

نقش آموزش در پیشروی سازمان

حاتمی در ادامه با اشاره به هدف گیمیفیکیشن افزود: وقتی سازمانی بخواهد برای تشویق به تکرار کارکنان و دستیابی به هدف خود اقدامی کند، با در نظرگیری برخی امتیازات و ویژگی‌ها برای کار مشخصی؛ گیمیفیکیشن را به کار می‌گیرد. فرهنگ ایرانی نیز به علت شرایط جامعه و قرار گیری در معرض تورم علاقه ویژه‌ای به بازی‌ها داشته و از گیمیفیکیشن استقبال می‌کند.

https://pvst.ir/jjl

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو