معرفی سیزده هوش مصنوعی تولید و پردازش تصویر: خلق از حروف ساده
امروزه و با توسعه هوش مصنوعی ابزار پردازش تصویر بسیاری برای تبدیل متن به تصویر…
۳۰ آبان ۱۴۰۳
۱۷ مهر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۸ مهر ۱۴۰۳
بیش از ۷۹ درصد از اوقات فراغت دانشجویان دانشگاههای دولتی طبق گزارش ایسپا به گشتن در شبکههای اجتماعی مجازی و پیام رسانها میگذرد و تقریبا ۹۰ درصد از شرکت کنندگان در این نظر سنجی از پیامرسان تلگرام استفاده میکنند.
به گزارش پیوست، طبق نظرسنجی که از سوی ایسپا منتشر شده است گوشدادن به موسیقی پس از گشتن در شبکههای اجتماعی مجازی دومین فعالیت مورد علاقه دانشجویان به شمار میآید.
در این گزارش که دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم نیز در اجرای آن مشارکت داشته است، متغیرهای متعددی از جمله؛ اوقات فراغت دانشجویان، میزان استفاده دانشجویان از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی، سبک موسیقی مورد علاقه، تماشای فیلم و سریال، منبع پیگیری اخبار و میزان اعتماد اجتماعی مورد بررسی قرار گرفته است.
در این نظر سنجی ایسپا که ۲ هزار و ۲۵۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای دولتی سراسر کشورشرکت کردهاند تلگرام، اینستاگرام، واتساپ و یوتیوب به ترتیب پرکاربردترین اپلیکیشنهایی است که مورد استفاده دانشجویان قرار میگیرد. پس از این ۴ اپلیکیشن ایتا و روبیکا و شبکه اجتماعی ایکس قرار میگیرد.
طبق دادههای جمعآوری شده از سوی ایسپا میانگین مدت زمان استفاده از پیامرسانها و شبکههای اجتاعی در روز ۲۳۳ دقیقه و در حدود ۴ ساعت است.
تقریبا ۹۰ درصد افرادی که در این نظر سنجی شرکت کردهاند از تلگرام استفاده میکنند. زمانیکه میزان استفاده دانشجویان دانشگاههای دولتی در کنار آمار استفاده ایرانیان بالای ۱۸ سال از تلگرام و شبکههای اجتماعی فیلتر شده و شبکههای اجتماعی داخلی قرار میگیرد اعداد معنا داری به دست میآید. طبق این بررسیها اگر حدود ۹۰ درصد از دانشجویان از تلگرام استفاده میکنند این عدد در کل ایرانیان بالای ۱۸ سال به ۳۹.۳ درصد میرسد. اما رقم استفاده از روبیکا در این میان قابل توجه است تقریبا میزان استفاده از روبیکا در میان دانشجویان دانشگاههای دولتی با ایرانیان بالای ۱۸ سال برابر است است و تقریبا ۲۹ درصد است.
با توجه به فیلتر بودن شبکههای اجتماعی مورد استفاده دانشجویان مشخص است که فیلترشکن به صورت گسترده در میان افراد مورد استفاده قرار میگیرد.