کالابرگ الکترونیکی از خرداد سال آینده اجرایی میشود
طبق مصوبه مجلس دولت مکلف شده است ۴۰۰هزار خانواده دچار فقر شدید غیرتحت پوشش را…
۱۹ آذر ۱۴۰۳
۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
خبر در دستور کار قرار گرفتن طرح صیانت با واکنشهای متفاوتی در رسانهها و فضای مجازی همراه شده است؛ اما نمایندگان مجلس از این موضوع اظهار بیاطلاعی کرده و حتی برخی از آنها این اقدام را غیر ممکن میدانند.
به گزارش پیوست؛ دستور کار هفتگی مجلس نشان میدهد «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیامرسانهای اجتماعی» به زودی به صحن علنی مجلس خواهد رفت؛ اما غلامرضا نوری قزلجه، عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت در دستور کار قرار گرفتن این طرح را به کلی رد کرد و به پیوست گفت: طرح صیانت مجدداً نمیتواند مطرح شود چرا که اگر این کمیسیون جلسه رسمی داشت باید در صحن علنی مجلس مطرح میشد و من به عنوان عضوی از کمیسیون مشترک، میگویم که این کمیسیون هیچ جلسهای در این خصوص نداشته که حتی بتواند به تصمیم برسد و آن تصمیم را به مجلس بیاورد. بنابراین طرح صیانت از کاربران موضوعیت ندارد و مطرح نخواهد شد.
نمایندگان مجلس پیش از این با بررسی طرح صیانت براساس اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت کرده بودند. براساس این اصل، مجلس میتواند بررسی و تصویب طرحها و لوایح را به یکی از کمیسیونهای خود بسپارد و مصوبه نهایی پس از تایید شورای نگهبان برای مدتی به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد.
اما بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترکی که برای آن تشکیل شده بود، بیسرانجام باقی ماند و این طرح به صورت قانون درنیامد. اکنون برخی از نمایندگان به دلیل بررسی طرح صیانت در کمیسیون تخصصی، حاضر به اظهار نظر درباره آن نیستند و برخی دیگر از سرنوشت آن اظهار بیاطلاعی میکنند. از جمله موسی غضنفریان، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در مورد در دستور کار قرار گرفتن دوباره طرح صیانت، گفت: «نمیدانم، اطلاعی ندارم.»
همچنین معین الدین سعیدی، نماینده مستقل مجلس با ابراز نگرانی درباره هشتاد و پنجی شدن این طرح ضمن بیاطلاع بودن از در دستور کار قرار گرفتن طرح صیانت گفت: من هم از اخبار این موضوع را شنیدهام و در روزهای پایانی این مجلس، موضوع عجیبی است. به نظرم اگر این طرح خوب و مناسب است بهتر است آن را به مجلس آینده موکول کنند.
او افزود: ما نگران هشتاد و پنجی شدن این طرح هم هستیم. ما تجربه بسیار تلخی از طرحهایی که مشمول اصل ۸۵ شدند داریم و یکی از این طرحها بحث جوانی جمعیت است. اگر قرار است چنین اتفاقی بیفتد باید به صورت علنی باشد تا مردم نیز نظر بدهند نه اینکه در پستوهای داخل مجلس بدون رعایت ملاحاظات جامعه بررسی شود. احساس میکنم گاهاً تعمدی در کار است تا حال مردم خوب نباشد. خوشبختانه طرح صیانت در دستور کار امروز نبود وامیدواویم که برگشتن طرح صیانت به دستور کار مجلس در مجلس یازدهم اتفاق نیافتد.
احمدحسین فلاحی، نائبرئیس و دبیر فراکسیون هوش مصنوعی نیز اظهار بیاطلاعی کرد و گفت: دستور کار مجلس با رئیس مجلس است و ایشان تصمیم میگیرد که برگردد یا برنگردد. طرح صیانت در مجلس تصویب شده است. طرح صیانت یا قانون فضای مجازی فقط میخواهد زمان آن مشخص شود. چرا که کمیسیون تخصصی بوده و بخشی از آن در شورای عالی مجازی تصویب شده در مجلس فقط برای زمان آن، سه ساله، پنج ساله یا هفت ساله تصمیمگیری شود. این تصمیمگیری نیز به زمان زیادی احتیاج ندارند و در چند دقیقه میتوانند این مسأله را جمع کنند.