آمریکا دو نهاد چینی را به اتهام مشارکت در هک زیرساخت و وزارت خزانهداری تحریم کرد
دولت بایدن روز جمعه از تحریمهایی برای دو نهاد چینی متهم به حمله سایبری خبر…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۶ اسفند ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
گوگل در یک بروزرسانی جدید در تلاش است تا محتوای ساخته هوش مصنوعی و تلهکلیکها را در موتور جستجوی خود کمرنگتر کند. این بروزرسانی ترفندهای مختلف فعالان دیجیتال برای انتشار سیلی از محتوای بیکیفیت را هدف میگیرد و حتی راهکاری که براساس آن منابع معتبر محتوای بیکیفیت را در ازای پول انتشار میدهند هم با مجازات گوگل روبرو میشود. تمامی بخشهای این سیاست به جز بخشی که وبسایتهای معتبر را برای انتشار محتوای شخص ثالث هدف گرفته از همین امروز اجرایی میشوند.
به گزارش پیوست، وبسایتهای معتبری که ممکن است به دلیل انتشار محتوای بیکیفیت شخص ثالث هدف قرار گیرند تا ۶۰ روز برای پیروی از این سیاست زمان دارند.
تلهکلیک یا Clickbaitها به نوعی از محتوای فریبکارانه یا تنها برای جذب کلیک گفته میشود که به ویژه با پیشرفت فناوری هوش مصنوعی به پدیده رایجی در اینترنت بدل شدهاند. به گفته مجله وایرد، بزرگترین موتور جستجوی جهان میخواهد با تغییراتی از جمله تغییر سیاست اسپم با این سبک از محتوا مبارزه کرده و تلهکلیکهای هوش مصنوعی را از نتایج جستجوی خود خارج کند.
لیلی ری، گوگل در یک پست وبلاگی مدعی شده که این تغییر «محتوای کم کیفیت و غیراصیل» را تا ۴۰ درصد در نتایج جستجو کاهش میدهد. مدیر ارشد SEO در آژانس مارکتینگ Amsive، میگوید: « به نظر یکی از بزرگترین بروزرسانیهای تاریخ گوگل است. میتواند همهچیز را تغییر دهد.»
غول جستجو میگوید که این تغییر بر «سو استفاده گسترده محتوایی» متمرکز است و برای جلوگیری از آنهایی طراحی شده که با سیلی از محتوا و مقالات سعی دارند این موتور جستجو را بازی دهند.
پاندو نایاک، نایبرئیس بخش جستجوی گوگل، میگوید: «یک نمونه خوب آن، که مدتی است شاهدش هستیم، سو استفاده با اسپم خبر فوت است.» اسپم آگهی ترحیم شکل تاریکی از سرقت دیجیتالی است که افراد سعی میکنند با انتشار خبر مرگ و بازنشر آن، گاه در پلتفرمهایی مثل یوتیوب، کسب درآمد کنند. اسپمرهای خبر فوت به تازگی به استفاده از هوش مصنوعی برای بهبود خروجی روی آوردهاند که شرایط را وخیمتر کرده است. سیاست جدید گوگل، در صورت اجرای صحیح، نفوذ این نوع محتوای اسپم به موتور جستجو را سختتر میکند.
در برخی از موارد تهاجمیتر، خرابکاران به سراغ وبسایتهای مشهور رفته و دامنه آنها را خریداری میکنند. در ادامه اما محتوای ساخته هوش مصنوعی جای روزنامهنگاری واقعی را میگیرد. البته که این ترفند حتی پیش از موج اخیر هوش مصنوعی هم اجرایی شده بود اما با ابزارهایی مثل ChatGPT، تولید محتوای خودکار سادهتر شده است. براساس سیاست جدید گوگل، چنین رفتاری به وضوح اسپم تلقی میشود.
سیاست جدید همچنین روی جلوگیری از «سو استفاده شهرتی» نیز تمرکز دارد. براساس این ترفند، وبسایتهای معتبر به منابع شخص ثالث اجازه میدهند تا محتوای بیکیفیت خود را در ازای پول منتشر کنند. با این حال از آنجایی که این بخش وبسایتهای پرآوازه را هدف میگیرد، برخلاف دیگر بخشهای این سیاست، گوگل یک فرصت ۶۰ روزه را پیش از مبارزه با این سبک محتوایی در اختیار وبسایتها قرار میدهد.
نایاک میگوید گوگل از انتهای سال گذشته مشغول کار روی این بروزرسانی است و شرکت همچنین از سال ۲۰۲۲ برای رفع مشکل محتوای کم کیفیت، از جمله اسپم هوش مصنوعی، تلاش میکند. به گفته نایاک: «توسعه موثر این تغییرات زمانبر است.»
با این حال به گفته برخی از متخصصان، نمیتوان به این زودی درمورد تاثیر تغییرات گوگل بر بازدهی موتور جستجو ابراز امیدواری کرد. به گفته ری: «امیدواریم شرایط به حالتی که در گذشته شاهدش بودیم بازگردد اما باید دید چه میشود.»