شهردار تهران: «شاتل سرویس» ۲۵۰ هزار سرویس ارائه کرده است
شهردار تهران با تحسین فعالیتهای «شاتل سرویس»، اعلام کرد این شرکت تاکنون ۲۵۰ هزار سرویس…
۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲ مرداد ۱۴۰۲
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳ مرداد ۱۴۰۲
نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان از امروز اجرایی شد. در نظام جدید شرکتهای دانشبنیان در سه گروه نوپا، نوآور و فناور دستهبندی میشوند. این شرکتها باید برنامه رشد خود را به معاونت علمی ریاستجمهوری ارائه کنند. در صورتی که از برنامه رشد خود جا بمانند، حمایت از آنها محدود یا قطع خواهد شد.
به گزارش پیوست، با اجرایی شدن نظام جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان، از این پس کالاهایی دانشبنیان شناخته میشوند که محصولات آنها یا در مرحله تولید باشد یا حداقل در مقیاس آزمایشگاهی ساخته شده باشد. علاوه بر این، محصولات عرضهشده باید در حوزه فناوریهای برتر باشند به این معنا که دانش فنی طراحی و ساخت یا دانش فنی فرایند تولید محصول از متوسط سطح فناوریهای موجود در کشور بالاتر و دستیابی به آن مستلزم انجام تحقیق و توسعه به وسیله یک تیم فنی خبره باشد.
روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهوری، امروز از اجرایی شدن نظام جدید ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان خبر داد. این نظام اردیبهشتماه به تصویب کارگروه دائمی شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان رسید.
علاوه بر این، شرکتی که قرار است دانشبنیان تلقی شود باید حداقل در یکی از موارد طراحی زیرسیستم اصلی کالا و خدمت، طراحی یکپارچهسازی کالا و خدمت و طراحی فرایند (یا تجهیزات) تولید کالا و خدمت مشروط به پیچیده بودن این فرایند (یا تجهیزات تولید) تسلط داشته باشد.
سنجش تسلط بر دانش فنی با بررسی مواردی چون هزینهکرد تحقیق و توسعه، تعداد نیروی انسانی فعال در حوزه تحقیق و توسعه شرکت، برخورداری از مشتری تخصصی پایدار، میزان جذب سرمایه از شرکتهای بزرگ، میزان سرمایهگذاری در تیمهای فناور و شرکتهای دانشبنیان، انعقاد قراردادهای همکاری فناورانه با سایر شرکتها یا دانشگاهها، داشتن ثبت اختراع بینالمللی تاییدشده نهایی و دارا بودن استانداردهای تخصصی و تاییدیههای عملکرد انجام میشود.
بر اساس آییننامه جدید ارزیابی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، شرکتهای دانشبنیان به سه نوع نوپا، نوآور و فناور تقسیم میشوند. شرکتهای نوپا آن شرکتهایی هستند که در زمینه تحقیق، طراحی و توسعه کالاها و خدمات فناورانه فعالاند اما هنوز از نظر کسبوکاری و اقتصادی به بلوغ کافی نرسیدهاند. اگر شرکتی حداقل یک محصول در مقیاس نمونه آزمایشگاهی ساخته باشد که تمامی معیارهای کالا و خدمات دانشبنیان را داشته باشد میتواند شرکت نوپا تلقی شود. البته شرایط دیگری نیز لازم است؛ مثلاً باید درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت کمتر از ۵۰ میلیارد ریال باشد و همچنین شرکت باید برنامه رشد خود را ارائه کند و در فرایند ارزیابی به تایید دبیرخانه برساند.
چهار شرط برای نوآور دستهبندی شدن شرکتهای دانشبنیان تعیین شده است. اولین شرط، داشتن کالا یا خدمتی است که معیارهای دانشبنیان بودن را داشته باشد. علاوه بر این، درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی باید بیش از ۵۰ میلیارد ریال باشد. همچنین شرکت باید گزارش رشد خود را ارائه کند و گزارش پیشرفت آن را به صورت سالانه به تایید دبیرخانه برساند. شرط پایانی این است که سهم فروش کالاها یا خدمات دانشبنیان شرکت از فروش کل شرکت کمتر از ۵۰ درصد باشد.
شرکتهای دانشبنیان فناور نیز گروهی از شرکتها هستند که از نظر کسبوکاری و اقتصادی به بلوغ کافی دست پیدا کردهاند. علاوه بر اینکه مانند دو گروه پیشین خدمت یا محصول شرکت باید شرایط دانشبنیان بودن را داشته باشد، درآمد عملیاتی شرکت باید بیش از ۵۰ میلیارد ریال باشد. همچنین شرکت باید حداقل ۱۰ نفر نیروی بیمهشده تماموقت داشته باشد. برعکس شرکت نوآور، در شرکت فناور، سهم فروش کالا یا خدمات از فروش کل شرکت باید حداقل ۵۰ درصد باشد. شرکت فناور نیز باید برنامه رشد خود را ارائه کند و گزارش پیشرفت آن را به صورت سالانه به تایید دبیرخانه برساند.
ماده ۶ این آییننامه به حمایتهای شرکتهای دانشبنیان پرداخته است. بر اساس آنچه در این آییننامه آمده است، حمایت مالیاتی از کلیه شرکتهای دانشبنیان مطابق مصوبات شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان خواهد بود.
افزون بر این، شرکتهای دانشبنیان سالانه بر مبنای شاخصهای رشد مصوب دبیرخانه از قبیل سهم فروش دانشبنیان، تعداد نیروی انسانی بیمهشده و سایر شاخصهای اعلامی از سوی دبیرخانه، رتبهبندی میشوند و متناظر با امتیاز کسبشده، میتوانند از حمایتهای ذیل قانون بهرهمند شوند. در صورت نرسیدن شرکت به اهداف برنامه رشد مصوب خود، حمایتها محدود و در صورت لزوم تا زمان تحقق اهداف توافق شده، قطع خواهد شد.