بازار گوشیهای هوشمند پس از دو سال دوباره رشد میکند
شرکت تحقیقاتی IDC پیشبینی میکند که پس از دو سال کاهش مرسولههای بازار گوشیهای هوشمند،…
۷ آذر ۱۴۰۳
ابزارهای مانیتورینگ وب و رسانههای اجتماعی به شما این امکان را میدهد که با تجزیه و تحلیل آنچه که در فضای آنلاین میگذرد، درک درستی از نحوه تفکر مشتریان و مصرف کنندگان فعلی و بالقوه پیدا کنید. همچنین میتوانید نقاط قوت و ضعف خود در فضای رقابتی را بررسی کنید، بازخورد کمپینهای ارتباطی خود را اندازهگیری کنید، هنگام وقوع بحران سرعت عمل مناسب برای مدیریت داشته باشید و از ترندهای روز اطلاع پیدا کنید.
به گزارش روابط عمومی نتبینا؛ نتبینا تلسکوپ، ابزار پایش فضای آنلاین است و با قابلیت مانیتور کردن وب، توییتر، اینستاگرام، تلگرام، آپارات و همچنین قابلیت اتصال به پلتفرمهای تجارت الکترونیک همچون دیجی کالا به منظور تجزیه و تحلیل نظرات کاربران، در لحظه و به آسانی مجموعهای از دادههای مهم را در اختیار کسبوکارها میگذارد. در این مقاله به بررسی دقیق این پلتفرم پرداختهایم.
مانیتورینگ فضای مجازی میتواند برای برندهایی که اسم عام دارند، مثل علی بابا، دیوار، میهن، غنچه و …، پیچیده شود. برای این کسبوکارها معمولا ابزارهای مانیتورینگ دارای نتایج بیربط زیادی هستند که کار خواندن و یافتن دادههای واقعی را مشکل میکند.برای رفع این چالش میبایست کلیدواژههای برند خود را دقیقتر کنید. نتبینا تلسکوپ برای این منظور از عملگرهای Boolean که همان And, Or, Not هستند، در فرمتی ساده استفاده کرده است. به مثال زیر توجه کنید:
به منظور گرفتن نتایج دقیقتر از کلیدواژه علی بابا، از دو عملگر or و not میتوان استفاده کرد. به این ترتیب به تلسکوپ این فرمان را میدهیم که محتوایی را به ما نشان دهد که شامل کلیدواژه علی بابا یا #علی_بابا هست، اما کلمههای کارتون، فیلم، انیمیشن، داستان، سندباد، شیلا، دزد، رستوران، کلینیک، شرکت چینی و … در آن محتوا نیستند. به این ترتیب پلتفرم تلسکوپ جستجوی دقیقتری را برای شما انجام خواهد داد و شما محتوای مرتبط تری را مشاهده خواهید کرد.
نکته قابل توجه در واقع طراحی بسیار ساده پلتفرم نتبینا تلسکوپ هست که این فرایند را برای کاربر آسان کرده است. اما با وجود این ساختار ساده برای دقیقتر کردن کلیدواژهها، همچنان احتمال مشاهده محتوای بیربط وجود دارد و برندهای با اسم عام، قبل از شروع به تحلیل و بررسی دیتا، نیاز به پاکسازی گسترده دارند.
داشبورد نتبینا تلسکوپ حاوی مهمترین دیتایی است که متخصصان برند و بازاریابی ترجیح میدهند در نگاه اول مشاهده کنند. این دیتا شامل موارد زیر است:
هر کدام از دیتاهای ذکر شده در صفحات بعدی پلتفرم با جزئیات کاملتری در دسترس هستند.
نتبینا تلسکوپ به برند این امکان را میدهد تا دیتا را نه تنها بر اساس زمان و سنتیمنت، بلکه براساس کانال انتشار محتوا (وب، اینستاگرام، توییتر، تلگرام و آپارات)، نیز جداسازی کند. به این معنی که کاربر میتواند دیتای ارائه شده در پلتفرم را در همه کانالها یکجا، ترکیبی از کانالها وهر کدام از کانالها به صورت مجزا مشاهده کند و در نتیجه با یک نگاه، دیتای کاربردی و عمقی به دست آورد. به مثال زیر توجه کنید:
کلیدواژه قهوه را وارد پلتفرم تلسکوپ کردیم و بازه زمانی اسفند۱۴۰۱ و فروردین ۱۴۰۲ را انتخاب کردیم، سپس برای مشاهده این مورد که در هر کانال چه محتوایی درباره قهوه منتشر میشود، جداسازی دیتا را بر اساس کانال وب، توییتر و تلگرام انجام دادیم.
ابر کلمات اول به ما نشان میدهد که محتوای منتشر شده در کانال وب عمدتا درباره مطالعات و تحقیقات انجام شده درباره تاثیر قهوه و کافئین بر خواب و سلامتی بدن است.
ابر کلمات دوم به ما نشان میدهد که محتوای منتشر شده در توییتر عمدتا درباره فوت بازیکن فوتبال سابق مسجدسلیمان، فرشید لک به دلیل مصرف قهوه مسموم و همچنین بستری شدن کاربرها در بیمارستان به دلیل عوارض ناشی از مصرف بیش از اندازه قهوه فوری بوده است.
ابر کلمات سوم نشان میدهد که محتوای منتشر شده در تلگرام عمدتا در مورد فال و دستور تهیه نوشیدنی و دسر با استفاده از قهوه بوده است.
بنابراین با استفاده از انواع جداسازی دیتا در نتبینا تلسکوپ، برندها میتوانند خیلی ساده به دیتای عمیق و کاربردی در مورد برند و مارکتی که در آن فعالیت میکنند، دست پیدا کنند.
ماشین هوش مصنوعی سنتیمنت یا همان تحلیل احساسات تلسکوپ، از تحلیل و پردازش متن برای درک احساسات مثبت، منفی یا خنثی نویسندگان محتوای آنلاین استفاده می کند.
نرم افزار سنتیمنت نتبینا تلسکوپ، در طول پنج سال گذشته بر روی صدها هزار متن توسط تیم تلسکوپ آموزش داده شده تا احساسات یا همان سنتیمنت محتوا را تشخیص دهد. با توجه به پیچیدگی زبان فارسی و مفاهیم طنز و کنایه در این زبان، نباید انتظار داشته باشیم که هوش مصنوعی بدون هیچگونه خطایی احساسات را تشخیص دهد. اما آموزش ماشینی به نرمافزار تلسکوپ امکان یادگیری مستقل را میدهد و با گذشت زمان این ماشین میتواند در تجزیه و تحلیل احساسات دقیقتر عمل کند. به مثال زیر توجه کنید:
ماشین سنتیمنت تلسکوپ به متن «مایع ظرفشویی پریل را کنار بگذارید» که در پاسخ به یک کاربر توییتر نوشته شده، سنتیمنت منفی داده است. ممکن است محتوا در ابتدا کمی مبهم به نظر برسد، اما با کلیک بر گزینه “Open in Twitter” این امکان برای کاربر فراهم شده تا بتواند محتوای اصلی و دیگر کامنتهای مربوط به آن را در کانال مربوط مشاهده کند.
سنتیمنت یا تجزیه و تحلیل احساسات به برند کمک می کند تا نقاط ضعف خود را پیدا کند و متوجه شود بر چه مواردی باید بیشتر تمرکز کند. در مثال بالا، برند مایع ظرفشویی میداند که در راستای بهبود کیفیت کالا که منجر به خشکی پوست میشود، باید بیشتر تلاش کند.
صفحه آنالیز تلسکوپ، دادههایی با جزئیات کامل و دقیق در مورد فید، ایمپرشن و سنتیمنت ارائه میدهد. این دیتا به برند کمک میکند تا روند افزایش و کاهش فید، ایمپرشن و سنتیمنت مثبت و منفی برند را مانیتور کرده و در صورت افزایش یا کاهش ناگهانی با سرعت عمل مناسب واکنش مناسب نشان دهد. به مثال زیر توجه کنید:
کلیدواژه فلایتیو را وارد پلتفرم کردیم و بازه زمانی ژانویه ۲۰۲۳ را انتخاب کردیم.
نمودار اول به ما نشان میدهد که در تاریخ ۲۶ – ۲۳ ماه ژانویه ۲۰۲۳، تعداد فید و ایمپرشن برند فلایتیو روند افزایشی ناگهانی داشته است.
نمودار دوم به ما نشان میدهد که در این بازه زمانی ایمپرشن محتوا با سنتیمنت منفی بیشتر از ایمپرشن محتوای مثبت است.
در نمودار سوم مشاهده می کنیم که بخش عمده محتوا با سنتیمنت منفی در توییتر منتشر شده است.
نمودار چهارم، پنج محتوای اصلی که بیشترین میزان ایمپرشن را در این تاریخ داشتهاند، نشان میدهد.
بنابراین برند با یک نگاه متوجه کلیه جزئیات بحران روابط عمومی پیش آمده در این تاریخ میشود و با سرعت عمل و واکنش مناسب میتواند این بحران را به خوبی مدیریت کند.
مزیت بارز نتبینا تلسکوپ در واقع رویکرد مارکتینگ تیم سازنده آن است. در این پلتفرم به جای ارائه دیتای خام، اطلاعاتی که مورد نیاز است و بینش عمقی به برند میدهد، ارائه شده است.
از نتبینا تلسکوپ میتوان برای ارزیابی عملکرد یک برند در برابر رقبا استفاده کرد. تلسکوپ به برند این امکان را میدهد تا نقاط قوت و ضعف رقابتی خود را در مقایسه با یک تا هشت رقیب، در مورد تعداد فید، سهم صدای برند در هر یک از کانالها، سنتیمنت، میزان سنتیمنت به تفکیک کانال، و سایر اطلاعات مفید را تنها در یک قاب مشاهده کند. چنین تحلیل رقابتی می تواند به برند کمک کند تا بفهمد در کجای بازار قرار دارد و چه راهکارهایی را میتواند به کار گیرد.
عدم پوشش برخی کانالهای اجتماعی و شبکههای خبری انگلیسی زبان و همچنین نیاز به پاکسازی گسترده برای برندها با اسم عام از مهمترین نقاط ضعف این پلتفرم هستند. اما بررسی این پلتفرم نشان داد که نتبینا با تکیه بر سالها تجربه به عنوان یک آژانس تبلیغاتی، تلسکوپ را با رویکرد بازاریابی و نه صرفا رویکرد فناوری، با تمرکز بر نیازهای مدیران برند و بازاریابی توسعه داده است. این پلتفرم با کاربری سادهاش پایش فضای مجازی را ساده کرده و بینشی عمیق را در لابهلای دادهها ارائه میدهد.