۹ آبان ۱۴۰۳
بهمن ۱۴۰۱ در یک نگاه
عیسی زارعپور
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات
در مصادیق فیلترینگ بازنگری میشود
پیوست: وزیر ارتباطات اعلام کرد با دستور رئیسجمهوری و با همکاری کمیته فیلترینگ، در مصادیق سایتهای و پلتفرمهایی که در سالهای گذشته فیلتر شدهاند بازنگری خواهد شد تا آن دسته از سرویسهایی که دلایل فیلترینگشان برطرف شده، در دسترس قرار گیرند. زارعپور درباره علل نارضایتی مردم از وضعیت اینترنت کشور گفت: پس از دستور رئیسجمهوری درباره کیفیت اینترنت، هفته گذشته کارگروهی در وزارت ارتباطات برای بررسی علل نارضایتی مردم از وضعیت اینترنت تشکیل شد که بر اساس بررسیها بخشیهایی از مشکلات موجود به زیرساختهای ارتباطاتی کشور مربوط است که در تلاش برای برطرف کردن آنها هستیم.
امیر خوراکیان
سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی
تاکنون ۵۷ درصد پیشرفت شبکه ملی اطلاعات احراز شده است
مهر: سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی از پیشرفت ۵۷ درصدی شبکه ملی اطلاعات بر اساس شاخصهای مورد ارزیابی خبر داد. خوراکیان گفت: بررسیهای فنی و کارشناسی بیانگر ۲۳ درصد پیشرفت این شبکه در ابتدای دولت سیزدهم است که بر همین اساس میزان پیشرفت این شبکه در سال جاری بسیار مطلوب و رضایتبخش ارزیابی شده است. او با بیان اینکه شکلگیری و استقرار مدل و شاخصهای ارزیابی شبکه ملی اطلاعات موجب بهبود فرایند برنامهریزی و طراحی پروژهها و طرحها شده است اضافه کرد: از این پس میتوانیم به صورت مداوم و بر اساس شاخصهای توافقشده و گزارشهای دقیق و بهروز میزان پیشرفت این شبکه را نظارت و ارزیابی کنیم که این مهم دستاورد بزرگی است.
محمد خوانساری
رئیس سازمان فناوری اطلاعات
قابلیتهای جدید در پیامرسانهای داخلی ایجاد میشود
مهر: رئیس سازمان فناوری اطلاعات گفت: در پیامرسانهای داخلی قابلیتهایی در حال شکلگیری است که موارد مشابه خارجی فاقد آن هستند. خوانساری گفت: در حال حاضر به حد نیاز، زیرساختهای فنی فراهم است اما دستیابی به وضعیت مطلوب چه برای این سکوها اعم از پیامرسانها و شبکههای اجتماعی و چه برای کسبوکارهایی که به سکوهای داخلی مهاجرت کردهاند، زمان بیشتری میبرد. او بهبود وضعیت ابزارها، ویژگیها و خدمات سکوهای داخلی را عامل مهمی در توسعه و گسترش کاربری آنها دانست و بر برگزاری منظم نشستهای همافزایی در راستای حل مشکلات کسبوکارهای دیجیتالی روی این سکوها تاکید کرد.
امیر محمدزاده لاجوردی
مدیرعامل شرکت زیرساخت
ایران به هاب ترانزیت داده در منطقه تبدیل میشود
ایسنا: مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت با انتشار پستی در یک پیامرسان داخلی گفت: با حضور موثر شرکت ارتباطات زیرساخت در عرصه بینالملل طی ۱۸ ماه گذشته، میزان ترانزیت داده از مسیر ایران عزیز اسلامی از ۱.۳ ترابیت بر ثانیه به بیش از ۲.۹ ترابیت بر ثانیه رسید. او افزود: با تلاش شبانهروزی، ایران به هاب ترازیت داده در منطقه تبدیل خواهد شد.
ابراهیم رئیسی
رئیسجمهوری
برای مسدودسازی پلتفرمها با حضور همه قوا تصمیم گرفته شد
پیوست: ابراهیم رئیسی اعلام کرد مخاطب موضوع اینترنت فقط وزارت ارتباطات نیست، بلکه در جلسات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی و با حضور همه قوا موضوع مسدودسازی پلتفرمهایی که بستر ناامنی میشوند مورد بررسی قرار گرفته است. او گفت: قبل اغتشاشات محدودیتی برای برخی پلتفرمهای خارجی ایجاد نشده بود. این پلتفرمها بستری برای ایجاد ناامنی شدند. کجا اجازه میدهند یک پلتفرم خارجی بستری برای ایجاد ناامنی باشد؟
احسان خاندوزی
وزیر امور اقتصادی و دارایی
اصناف میتوانند به درگاه ملی مجوزها متصل شوند
پیوست: وزیر اقتصاد درباره اتصال اصناف به درگاه ملی مجوزها گفت: در مورد اصناف تقریباً تمامی مراحل در درگاه ملی مجوزها طی شده است. با همکاری اتاق اصناف و وزارت صمت رویه چنددههای در اقتصاد ایران را تغییر دادیم تا درگاه ملی مجوزها به صدور و تمدید مجوزهای صنفی کمک کند. به لحاظ فنی باید دستورالعملی به اشتراک گذاشته میشد. این دستورالعمل ۱۷ بهمنماه صادر شده و امیدواریم ظرف چند روز پیش رو کارهای فنیای که لازم است صورت بگیرد تا طی یکی دو هفته آینده این بخش نیز نهایی شود.
هاشم کارگر
رئیس سازمان ثبت احوال
بیش از ۵ میلیون نفر برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبتنام نکردهاند
پیوست: رئیس سازمان ثبت احوال کشور اعلام کرد همچنان پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر برای دریافت کارت ملی هوشمند ثبتنام نکردهاند و از ۱۰ میلیون کارت هوشمند معوقه بیش از ۹ میلیون کارت صادر شده است. کارگر از صدور یکروزه شناسنامههای جدید در میز خدمت حضوری خبر داد و گفت: صدور شناسنامههای جدید در راستای خدمات روزانه سازمان ثبت احوال به مناسبتهای گوناگون برای افرادی که عجله بیشتری دارند فراهم شده است.
حسین فلاح جوشقانی
رئیس اسبق رگولاتوری
نهادهای تنظیمگر در ایران اقتدار و استقلال ندارند
پیوست: فلاح جوشقانی که در دولت قبل ریاست سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را عهدهدار بود میگوید نهادهای تنظیمگر در ایران آنطور که باید اقتدار و استقلال ندارند. او گفت: در نوع مدرن، رگولاتور واسطه بین حاکمیت و فعالان و ذینفعان است. در ایران بهرغم تجربیاتی که کسب شده تنظیمگری هنوز به بلوغ نرسیده است. رئیس اسبق سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات در پاسخ به پرسشی درباره استقلال سازمان تنظیم مقررات گفت: من اصلاً فکر نمیکنم نهاد مستقلی در ایران فعال باشد. سازمان تنظیم مقررات باید هم مقتدر باشد و هم مستقل؛ مثلاً در ترکیه به این سازمان میگویند اتوریته که به معنی اقتدار است. قطعاً سازمان تنظیم مقررات هنوز نتوانسته از نهاد بالادستیاش مستقل شود.