skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فعالان حوزه مخابرات: تخفیف باید از جیب دولت باشد

۱ بهمن ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

فعالان حوزه فناوری و مخابرات ارزیابی کرده‌اند که اپراتورها با ۳۵ تا ۴۰ درصد افت فروش اینترنت مواجه بوده‌اند و اگر وضعیت فعلی ادامه پیدا کند، مشکلات جدی‌تری پیش می‌آید و این میزان افت فروش قابل جبران نخواهد بود. از نظر فعالان این حوزه برای جبران خسارت، دولت می‌تواند مدتی بخشی از فروش پهنای باندش را رایگان کند و تخفیف به مردم از جیب دولت پرداخت شود.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران، حسین اسلامی، رئیس هیات مدیره این سازمان، در نشست مشترک با حضور نمایندگانی از سندیکای صنعت مخابرات ایران، شرکت مخابرات ایران، مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان اتاق ایران، اتحادیه صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی، مشاوران و پیمانکاران صنعت مخابرات ایران و کمیسیون اینترنت و انتقال داده سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران که با موضوع بررسی مشکلات و چالش‌های اپراتورهای ثابت در ماه‌های اخیر برگزار شد، با اشاره به شرایط فعلی اینترنت در کشور گفت: «سطح درخواست و مطالبه اعضای صنف و پاسخگویی وزارتخانه‌های مختلف از جمله وزارت فاوا دچار یک گسل وحشتناک شده است. بنابراین یکی از کارهای ما تلاش برای گفت‌وگو و تسهیل ارتباط میان بدنه فعالان و مجموعه دولت و حاکمیت است.»

او تاکید کرد: «وقتی این فاصله زیاد باشد، کار صنف هم سخت‌تر است و از سوی هر دو گروه در معرض انتقاد است. بنابراین گفت‌وگو و همفکری در این زمینه بسیار مهم است.»

رئیس هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران ضمن انتقاد از عملکرد برخی مدیران عامل گفت: «گاهی در جلسات سخنانی از سوی دوستان مطرح می‌شود، اما در عمل به دلیل محدودیت‌های موجود شاهد رفتار دیگری از آنها هستیم. به هر حال نمی‌شود تند سخن گفت و آرام راه رفت. بنابراین اگر مسئولیتی را پذیرفتیم، باید مبتنی بر همین محدودیت‌ها سخن بگوییم تا تعارضی در گفتار و رفتار ما شکل نگیرد.»

اسلامی به مذاکرات انجام‌شده با حاکمیت در سه ماه گذشته نیز اشاره کرد و توضیح داد: «نمی‌توانیم از اینترنت و وی‌پی‌ان طبقاتی دفاع کنیم. باید درخواست‌های موجود را شفاف و دقیق اعلام کنیم و معتقدم حرف‌های کلی نتیجه‌بخش نیست. موضوع اصلی ضرر و زیان واردشده به شرکت‌‎های این حوزه و چگونگی جبران ضرر و زیان آنهاست. همچنین باید راه‌حل‌هایی برای کاهش ضررهای پیش‌بینی‌شده ارائه شود.»

در ادامه نشست، حاضران موضوعات مختلفی را بیان کردند؛ از جمله اینکه کسب‌وکارهای بزرگ، خوراک کسب‌وکارهای کوچک را فراهم می‌کنند و وقتی برنامه مناسبی برای توسعه آنها در کشور نداشته باشیم، برای کسب‌وکارهای خرد هم مشکلاتی ایجاد می‌شود.

همچنین مطرح شد که ارزیابی می‌شود اپراتورها با ۳۵تا ۴۰ درصد افت فروش اینترنت مواجه بوده‌اند و اگر این وضعیت ادامه یابد، مشکلات جدی‌تری پیش می‌آید و این میزان افت فروش قابل جبران نخواهد بود.

موضوع مهم دیگر از نظر حاضران این بود که اگر دولت قصد حمایت از مردم را دارد، باید از منابع خودش این اقدام را انجام دهد. پیش از اینکه شبکه‌های اجتماعی فیلتر شوند، برای تشویق مردم به استفاده از سرویس‌های داخلی، ترافیک داخلی نصف قیمت می‌شد. اما امروز که با محدودیت‌های اینترنتی و فیلترینگ مواجه هستیم این کار بی‌معنی است. دولت برای حمایت از مردم نباید از بخش خصوصی استفاده کند. برای جبران خسارت، دولت می‌تواند مدتی بخشی از فروش پهنای باندش را رایگان کند و تخفیف به مردم از جیب دولت پرداخت شود.

یکی از حاضران گفت حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از پهنای باند اپراتورهای ثابت کم شده که البته بخشی از آن در ماه گذشته برگشته است. برای پیگیری بهتر است همگی به عدد مشخصی برسند. همچنین اگر انتهای شهریورماه با ۴۰ درصد افت پهنای باند مواجه بودیم و اکنون به ۲۰ درصد رسیده است، به دلیل ترافیک داخلی است که درآمدی برای اپراتورها ایجاد نمی‌کند. بنابراین پیشنهاد می‌شود درصد متناسبی از درآمد پهنای باند هر اپراتور که مشخص هم هست، از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت در سال ۱۴۰۱ تخفیف داده شود.

نبود ادبیات واحد برای گفت‌وگو میان صنف فناوری اطلاعات و وزارت ارتباطات، مهاجرت گسترده نیروهای متخصص، مشکلات شرکت‌ها در بیمه و گمرک و تورم از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد. آزادسازی تعرفه نیز یکی از راه‌هایی بود که برای جبران خسارت اپراتورها عنوان شد. این در حالی است که نمایندگان اپراتورها خودشان هم‌نظر بودند که در وضعیت فعلی سرویس‌های موجود نه برای مردم و نه بهره‌بردار کیفیت لازم را ندارند.

همراهی دولت با شرکت‌ها در بخش گمرک، معافیت‌های مالیاتی و بیمه، و توقف مصوباتی که در کمیسیون تنظیم مقررات مصوب شده‌اند نیز از جمله پیشنهادهایی بود که علاوه بر درخواست تخفیف متناسب ترافیک پهنای باند، برای جبران خسارت شرکت‌ها از سوی دولت مطرح شد. در این جلسه انتقاداتی هم به عملکرد وزیر ارتباطات و وزارتخانه متبوع او وارد شد.

https://pvst.ir/dzm

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو