skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ماسک می‌خواهد اینترنت ماهواره‌ای استارلینک را در ایران فعال کند

۲ مهر ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۴ مهر ۱۴۰۱

ایلان ماسک در پاسخ به توییت آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا گفت اینترنت استارلینک را در ایران فعال می‌کند.

به گزارش پیوست، اینترنت ماهواره‌ای و به ویژه استارلینک در چند روز اخیر و به دنبال گزارش‌هایی از قطعی و کاهش سرعت به یکی از بحث‌های مهم حوزه ارتباطات تبدیل شده است. با اینکه عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، فعال شدن اینترنت استارلینک را به این زودی‌ها در کشورمان بعید دانسته ایلان ماسک، مدیرعامل اسپیس‌اکس، از فعال‌سازی استارلینک در ایران می‌گوید.

ماسک چندی پیش در پاسخ به توییت یکی از کاربران ایرانی درمورد احتمال ورود استارلینک به ایران گفت به دنبال معافیت‌ از تحریم‌های ایران برای ارائه اینترنت ماهواره‌ای در کشورمان است.

حال با گذشت چند روز و پس از آنکه خزانه‌داری آمریکا از معافیت تحریمی برای این طرح استقبال کرد، این میلیاردر آمریکایی-آفریقایی در پاسخ به توییت انتونی بلیکن، وزیر خارجه آمریکا، گفت در حال فعال کردن اینترنت استارلینک در ایران است.

ماسک در پاسخ به توییت بلیکن که به اقدام آمریکا برای توسعه اینترنت آزاد و جریان آزاد اطلاعات برای مردم ایران اشاره دارد گفت: «در حال فعال‌سازی استارلینک…»

در حال حاضر و در زمان انتشار خبر، نقشه پوشش استارلینک نشان می‌دهد اینترنت ماهواره‌ای این شرکت در آمریکا و اروپا و بخش‌هایی از آمریکای جنوبی فعال است و کشورهایی از جمله عربستان، هند و همسایه‌های شمالی و ایران در صف راه‌اندازی این خدمت قرار دارند.

با این همه، فعال شدن خدمتی همچون اینترنت ماهواره‌ای در ایران به سادگی تاباندن امواج ماهواره به نقشه ایران نیست. علاوه بر پوشش ماهواره‌های استارلینک بر آسمان ایران، ماهواره‌های کوچک استارلینک به تجهیزات و زیرساختی برروی زمین وابسته هستند.

حدود دو هزار ماهواره‌ای که استارلینک تا به امروز به مدار پایینی زمین پرتاب کرده برای اینترنت رسانی به پایگاه‌های زمینی نیاز دارند. این پایگاه‌ها درواقع ارتباط بین شبکه استارلینک و اینترنت را فراهم می‌کنند. با توجه به نقشه ماهواره‌های استارلینک، نزدیک‌ترین پایگاه زمینی استرالینک به ایران مربوط به پایگاه‌های این شرکت در اروپا است و در حال حاضر خبری از آنها در مجاورت و یا داخل ایران نیست.

علاوه‌ بر این هرکدام از کاربران استارلینک هم برای ارتباط با ماهواره‌ به گیرنده‌هایی نیاز دارند که جدای از بحث چگونگی ورود آنها به ایران، در مقایسه با دیگر تجهیزات اینترنت بسیار گران‌قیمت محسوب می‌شوند. دیش گیرنده استارلینک با قیمت حداقل ۴۹۹ دلار (حدود ۱۵ میلیون تومان) در آمریکا به فروش می‌رسد و هر کاربر استارلینک هم برای استفاده از اینترنت ماهواره‌ای باید ماهیانه ۹۹ دلار پرداخت کند.

باید دید توییت ایلان ماسک درمورد فعال‌سازی استارلینک در ایران تا چه اندازه در عمل به واقعیت بدل می‌شود و آیا کاربران ایرانی حتی در صورت پوشش نیز امکان استفاده از اینترنت ماهواره‌ای را خواهند داشت؟

منبع: Reuters

https://pvst.ir/d7w

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو