skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

شرکت ارتباطات زیرساخت: اختلالی در شبکه زیرساخت نداریم/ پهنای باند بیش از نیاز مردم است

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۱۱ شهریور ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۲ شهریور ۱۴۰۱

اختلال اینترنت

شرکت ارتباطات زیرساخت اعلام کرد هیچ اختلالی در شبکه زیرساخت کشور وجود ندارد و اختلال در برخی مناطق شمال کشور مربوط به شرکت مخابرات است. مدیرعامل این شرکت همچنین از وجود ۳۰ درصد ظرفیت مازاد در شبکه زیرساخت کشور خبر داد که قرار است به ۵۰ درصد برسد.

به گزارش پیوست، شرکت ارتباطات زیرساخت در اطلاعیه‌ای اختلال در شبکه زیرساخت کشور را رد کرد. در اطلاعیه این شرکت آمده است: «سرویس‌دهی به اپراتورهای مخابراتی و ارائه‌دهندگان خدمات در لایه‌های دسترسی به روال عادی و معمول در جریان است و اختلال در ارتباطات برخی از مناطق شمال کشور مربوط به شرکت زیرساخت نیست.»

شرکت ارتباطات زیرساخت اختلال در برخی از مناطق شمال کشور را مربوط به شرکت مخابرات دانسته است.

مدیرعامل زیرساخت: دولت قبلی کم‌‌کاری کرده است

امیر محمدزاده لاجوردی، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، نیز اختلال اینترنت را به قطع لینک‌های ارتباطی خارج از کشور و لایه‌های پایین‌تر شبکه مربوط دانست؛ لایه‌هایی که به باور او، دولت قبلی آن‌طور که باید آنها را توسعه نداده است.
لاجوردی در این باره به خبرنگار پیوست گفت:‌ اکنون مسیرهای ارتباطی متعددی وجود دارد و از کشورهای شمال و جنوب و شمال غرب پهنای باند تامین می‌شود. مشکل و دغدغه‌ای برای واردات پهنای باند به کشور نداریم. در پیک مصرف که ساعت سه و ۱۱ و نیم شب است، تعداد پورت‌هایی که اشباع شده باشد یا ازدحام در آنها زیاد باشد نزدیک به صفر است.
او ادامه داد:‌ پهنای باند اینترنت بیشتر از نیاز مردم است و در لایه‌های پایین‌تر ارتباطی شبکه مشکل وجود دارد. وضعیت شبکه زیرساختی زمانی که دولت آن را تحویل گرفت مناسب نبود. دولت و وزارت ارتباطات به صورت شبانه‌روزی در این حوزه وقت می‌گذارد تا مشکلات را حل کند.
لاجوردی به حواشی اخیر و اختلافات پیش‌آمده میان وزارت ارتباطات فعلی و پیشین نیز اشاره کرد و گفت:‌ در مورد شبکه‌ای که تحویل وزارت ارتباطات شده کسانی باید پاسخگو باشند که می‌گفتند ۷۰ درصد از شبکه ملی اطلاعات پیش رفته است اما مرکز ملی فضای مجازی به عنوان یک نهاد مستقل اعلام کرد این پیشرفت حداکثر ۳۰ درصد بوده است. یا در حوزه ارتباطات روستایی که گفته می‌شد بیش از ۹۵ درصد پیشرفت کرده، مشخص شد این پیشرفت زیر ۸۰ درصد بوده است.

این مقام مسئول در وزارت ارتباطات در انتقاد از وزارت ارتباطات دولت قبلی گفت: در حوزه اینترنت راحت‌ترین راه انتخاب شد و آن هم توسعه ارتباطات سیار بود. در ۱۰ سال گذشته سرمایه‌گذاری مناسبی در ارتباطات ثابت انجام نشده است. در لایه تجمیع که دست شرکت مخابرات است، حدود ۱۰ سال است نوسازی متناسب با پیشرفت نیاز مردم صورت نگرفته است. هیچ‌کدام از دولت‌ها این کار سخت را بر عهده نمی‌گرفتند. الان دولت سیزدهم مصمم است که این کار سخت را انجام دهد.

او در مورد ثابت ماندن تعرفه‌های اینترنت نیز توضیح داد: در خصوص سرکوب تعرفه باید بگویم در دوران کرونا نیاز مردم پیشرفت کرد اما ظرفیت شبکه متناسب با آن گسترش نیافت. زمانی که ما به شرکت ارتباطات زیرساخت آمدیم شبکه انتقال ما به مرحله اشباع رسیده بود و هر لحظه یک حادثه کوچک می‌توانست منجر به وقوع یک فاجعه شود.

معاون وزیر ارتباطات اضافه کرد:‌ نهضت ملی بهبود و ارتقای زیرساخت‌ها را در وزارت ارتباطات دنبال می‌کنیم و به صورت شبانه‌روزی در تلاشیم شبکه را به حدی برسانیم که از حالت بحرانی خارج شود. خوشبختانه در این یک سال این اتفاق افتاده و الان برای بهبود شبکه تلاش می‌کنیم.

او همچنین از وجود ظرفیت مازاد در شبکه خبر داد و گفت: نزدیک ۳۰ درصد ظرفیت مازاد بر نیاز داریم و این را تا ۵۰ درصد افزایش خواهیم داد. زیرا ممکن است حادثه‌ای مانند جنگ روسیه و اوکراین باعث شود یکسری از لینک‌های ما سمت روسیه قطع شود یا فیبری در خلیج فارس قطع شود. ما ظرفیت پشتیبان‌مان را به حدی افزایش می‌دهیم که این قطعی‌ها خللی در ارتباطات مردم ایجاد نکند.

مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در پاسخ به این سوال که چرا اختلال در برخی لینک‌‌ها تنها باعث اختلال در یک پلتفرم خاص مانند اینستاگرام می‌شود و با استفاده از VPN خبری از اختلال نیست گفت: هنگام قطعی وقتی کاربر از VPN استفاده می‌کند عملاً به یک بخش دیگری از دنیا در اروپا یا آمریکای شمالی یا جنوبی وصل می‌شود و از آن طریق به شبکه مورد نظر متصل می‌شود، بنابراین این تغییر احساس می‌شود.

https://pvst.ir/d3s
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو