استفاده از کارتخوان برای مودیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی الزامی شد
مودیانی که از معافیت مالیاتی صدور صورتحساب الکترونیکی استفاده میکنند باید نسبت به نصب و…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۲۹ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۳۰ خرداد ۱۴۰۱
در این مطلب میخوانید
وزیر ارتباطات وعده داد در پایان دولت سیزدهم، رتبه ایران در اینترنت همراه ۲۰ پله ارتقا یابد و در ردهبندی اینترنت ثابت نیز میان ۵۰ کشور اول جهان قرار بگیریم.
به گزارش پیوست، عیسی زارعپور در برنامه تلویزیونی صف اول با موضوع «سازمان و دستگاهها؛ ضرورت اجرای دولت الکترونیکی» از برنامههای پیش روی دولت سیزدهم در راستای تحقق دولت الکترونیکی صحبت کرد.
او در این باره توضیح داد: در دولت سیزدهم تحقق دولت الکترونیکی با یک تغییر راهبردی یعنی تغییر عبارت دولت الکترونیکی به دولت هوشمند در اولویت قرار گرفته است و به عنوان یک مطالبه مهم برای ارتقای کیفی زندگی مردم در نظر گرفته شده.
او همچنین از هدفگذاری وزارت ارتباطات برای ارتقای ۲۰ پلهای جایگاه ایران در ردهبندی اینترنت همراه و حداقل ۳۰ تا ۴۰ پلهای اینترنت ثابت خبر داد.
عیسی زارعپور در این برنامه گفت: از دو دهه قبل بود که زمزمههای دولت الکترونیکی با هدف کاهش مراجعات مردمی به دستگاههای اجرایی برای دریافت خدمات شنیده میشد. تا اینکه دولت الکترونیکی با تصویب طرح تکفا در تبصره ۱۳ قانون بودجه در دولت هشتم کلید خورد و با تصویب ماده ۴۰ قانون مدیریت خدمات کشوری در سال ۸۶ و ترسیم نقشه راه آن در دولتهای نهم و دهم به شکلی جدیتر پیگیری شد. اجرای دولت الکترونیکی در دولتهای یازدهم و دوازدهم هرچند به کندی اما ادامه یافت و اتصال و تبادل اطلاعات میان دستگاهها از دلایل روند این کندی عنوان شد.
وزیر ارتباطات تنها راه افزایش رضایتمندی از دولت، مبارزه با فساد و حذف امضاهای طلایی را دولت الکترونیکی دانست و اضافه کرد: در این خصوص، حجم کار متناسب با عقبماندگیها و سرعت کشورهای دیگر نیست.
زارع پور در این گفتوگو همچنین به بیان تفاوتهای میان دولت الکترونیکی و دولت هوشمند پرداخت و گفت: در دولت الکترونیکی تنها ارائه خدمات ملی و دولتی با استفاده از فناوریها انجام میشود و همچنان به فردی نیاز است که مدارک را کنترل کند؛ برای مثال به جای کپی کارت ملی اسکن آن دریافت میشود اما ما در دولت سیزدهم به دنبال تمامالکترونیکی و برخط شدن خدمات و هوشمند کردن آن هستیم.
او ادامه داد: دولت الکترونیکی خدمات دولتی را آنلاین میکند و نهایتاً مراجعه حضوری حذف میشود و نیروی انسانی سر جای خود قرار دارد، اما در دولت هوشمند، تصمیمات انسانی برداشته میشود و در واقع این سیستمها هستند که بر مبنای اطلاعات واقعی هوشمند تصمیم میگیرند.
وزیر ارتباطات همچنین شاهبیت رسیدن به تمام این اهداف را هوش مصنوعی و خدمات هوشمند مبتنی بر داده عنوان کرد که اگر اتفاق بیفتد، گلوگاه فساد در روابط را نیز مسدود خواهد کرد.
وزیر ارتباطات همچنین دستیابی به دولت هوشمند را مسالهای جهانی برشمرد و گفت: آخرین ارزیابی در زمینه توسعه دولت الکترونیکی در سال ۲۰۲۰ نشان میدهد در شاخص EGDI (شاخص توسعه دولت الکترونیکی) ما در میان ۱۹۳ کشور در رتبه ۸۹ قرار داریم و من این قول را میدهم که رتبه ما در این چهار سال حداقل ۳۰ پله ارتقا پیدا کند.
او از شاخصهای دیگر این ارزیابی به زیرساخت ارتباطی کشور، نیروی انسانی و شاخص کلان دیگری مثل میزان مشارکت مردم از طریق ابزارهای دیجیتالی اشاره کرد و افزود: ما در این شاخص کلان یعنی میزان مشارکت مردم که به فعالیتهایی مثل نقش مردم در تدوین سیاستها اشاره دارد از ۱۹۳ کشور در رتبه ۱۱۸ قرار داریم که در این زمینه هم در دولت سیزدهم ۳۰ رتبه ارتقا پیدا خواهیم کرد.
زارعپور همچنین در بخشی از این گفتوگو به بیان موانع گذشته و پیشروی توسعه دولت الکترونیک پرداخت و گفت: عدم وجود آمادگی دستگاههای اجرایی در زمینه کارهای فناورانه که خود نیاز به منابع مالی و افراد متخصص در این حوزه دارد یکی از مهمترین موانع توسعه دولت الکترونیک در ایران بوده است.
این عضو هیات دولت سیزدهم افزود: در وهله بعد غیبت مدیرانی که خود با IT و ICT ارتباط تنگاتنگی داشته باشند نیز از چالشهای این حوزه است چون در تمام سازمانهایی که مدیران ارشد آن متوجه بودهاند ICT ابزار تحول است در تمام بخشها تغییرات دیجیتالی اتفاق افتاده است. به همه اینها عنصر مقاومت انسانی و مقابله با تغییر را هم اضافه کنید. اما موضوعی که حالا به عنوان اولین رکن برای رفع آن قدم برداشتهایم تعامل دستگاهها با یکدیگر است. متاسفانه بعضی دستگاهها خود را صاحب اطلاعات و سرویسها میدانند در صورتی که این اطلاعات به گفته رئیسجمهور، بیتالمال است و باید در اختیار همه قرار گیرد.
وزیر ICT کشور به بیان راهکارهای خود در این زمینه نیز پرداخت و توضیح داد: طرحی به نام داده و اطلاعات ملی در دستور کار مجلس است که برای سرپیچی از کارگروه تعاملپذیری دولت جرمانگاری کرده است تا دستگاههای اجرایی اطلاعات را در اختیار دیگر دستگاهها قرار دهند. علاوه بر این، سال گذشته در لایحه بودجه همه دستگاههای اجرایی مکلف شدند تا شهریورماه پنجره واحد خدمات خود را راه بیندازند تا از تعداد سامانههای آنها کاسته شود. همچنین در هفته جهانی ارتباطات نسخه آزمایشی این پنجره راهاندازی شده است و حدود ۱۲ دستگاه اصلی به آن متصل شدهاند اما بر اساس قانون، ۱۷۰ دستگاه باید به این پنجره واحد متصل شوند.
زارعپور همچنین با اشاره به شرایط فعلی سرعت محدود اینترنت و زیرساختهای نامناسب توضیح داد: متاسفانه اینترنت ثابت در ایران مورد غفلت واقع شده است. جایگاه ایران در اینترنت همراه ۷۱ و در اینترنت ثابت ۱۴۱ است و این خود نشان از ضعف در بخش ثابت دارد.
زارعپور همچنان بر ایجاد ۲۰ میلیون فیبر نوری تاکید کرد و گفت: بخشی از ضعف دولتها در اینترنت ثابت به خاطر هزینه بالا و دردسرهای بیشتر توسعه این بخش است. اما ما در دولت سیزدهم به کمک قانون و مجلس و با همکاری تمام ارگانها عزم خود را برای ایجاد ۲۰ میلیون فیبر نوری جزم کردهایم. البته در حوزه اینترنت همراه نیز تلاش خود را متوقف نکردهایم و به برنامهریزی برای ارتقای رتبه هم فکر کردهایم.
وزیر ICT وعده داد در پایان دولت سیزدهم، رتبه ایران در بخش اینترنت همراه حداقل ۲۰ رتبه و در بخش ثابت حداقل ۳۰ تا ۴۰ رتبه رشد خواهد کرد.
او درباره امنیت این شبکه نیز توضیح داد: در این زمینه در حال برنامهریزیهای کلانی هستیم تا امنیت در لایههای مختلف و در سطوح بالا تضمین شود و توسعه دولت الکترونیکی و امنیت آن همزمان مورد توجه قرار گرفته است.