مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواستهای اصلی بخش خصوصی از دولت است
تعدد سامانهها و کمبود سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات یکی از چالشهایی…
۲۲ دی ۱۴۰۳
۱۲ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تلفنهای همگانی تهران از ۱۵ سال پیش زیانده هستند و شرکت مخابرات ایران میگوید هر باجه تلفن همگانی در تهران ماهانه به صورت میانگین ۶۲ هزار تومان زیان میدهد.
به گزارش پیوست، جدیدترین آمار رگولاتوری از وضعیت ارتباطات کشور نشان میدهد در مجموع نزدیک ۸۴ هزار دستگاه تلفن همگانی در کل ایران همچنان فعال است؛ اما شرکت مخابرات ایران میگوید استفاده از این دستگاهها همزمان با افزایش مشترکان تلفن همراه به شدت کاهش یافته و این باجههای خاطرهانگیز دیگر مشتری ندارند.
اوایل خردادماه امسال اعلام شد آخرین کیوسک تلفن همگانی در نیویورک آمریکا جمعآوری و به موزه ارسال شد. در این خبر آمده بود روند جمعآوری باجه تلفن همگانی که از سال ۲۰۱۵ آغاز شده بود به پایان رسیده و شرکت «سیتی بریج» مامور ارائه خدماتی مانند تماسهای تلفنی رایگان، وایفای شهری و شارژ دستگاه در محل کیوسکهای تلفن همگانی شده است. در نیویورک حدود ۲ هزار کیوسک وجود دارد.
بر اساس آخرین آماری که رگولاتوری منتشر کرده است، در استان تهران نزدیک ۱۴۶۰۰ دستگاه تلفن همگانی وجود دارد؛ اما سخنگوی شرکت مخابرات ایران میگوید این دستگاهها از ۱۵ سال پیش تاکنون زیانده هستند و به صورت تخمینی میتوان گفت در کل کشور سالانه ۵۰ میلیارد تومان زیان روی دست شرکت مخابرات ایران میگذارند.
محمدرضا بیدخام، مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران، میگوید در تهران نگهداری هر دستگاه تلفن عمومی در ماه ۶۵ هزار تومان هزینه دارد اما درآمد این دستگاهها به صورت میانگین ماهانه سه هزار تومان است و بدین ترتیب هر دستگاه در ماه ۶۲ هزار تومان زیان برای مخابرات به بار میآورد.
تعداد دستگاههای تلفن همگانی در ایران از ۱۰ سال پیش تاکنون ۱۱۸ هزار عدد کمتر شده است و احتمالاً این روند ادامه خواهد یافت؛ اما شرکت مخابرات ایران بر اساس پروانهای که دریافت کرده، موظف به ارائه این سرویس است.
بیدخام میگوید مخابرات در سالهای گذشته تلاشهایی برای تغییر کاربری این کیوسکها انجام داده، اما به دلایل مختلف به نتیجه خاصی نرسیده است. از سوی دیگر این دستگاهها در بسیاری از نقاط در حالت خراب به حال خود رها شدهاند. سخنگوی مخابرات میگوید هرچند نگهداری از دستگاههای تلفن همگانی بر عهده پیمانکاران شرکت مخابرات است اما به دلیل بیاستفاده ماندن آنها انگیزهای برای تعمیر دستگاههای خراب وجود ندارد و در مقابل از سمت مردم نیز شکایتی مبنی بر درد سترس نبودن این دستگاهها شنیده نشده است.
به گفته مدیرکل ارتباطات و امور بینالملل شرکت مخابرات ایران، خرابی باجههای تلفن همگانی به برند مخابرات آسیب میرساند و این شرکت در سالهای گذشته مذاکراتی با شهرداری برای استفاده تبلیغاتی از این باجهها انجام داده؛ اما این موضوع نیز به نتیجه مشخصی نرسیده است.
در گزارشهای ادواری سازمان تنظیم مقررات همواره آماری از تلفنهای همگانی جادهای نیز ارائه میشود که بررسی آمارها نشان میدهد تعداد آنها از سال ۹۴ تاکنون تقریباً نصف شده است.
سخنگوی شرکت مخابرات ایران میگوید این تلفنها با استفاده از سیمکارتهای 2G همراه اول کار میکنند و خدمات GSM ارائه میدهند؛ اما با توجه به افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در میان مردم و بهبود پوشش جادهای اپراتورهای همراه، استفاده از این تلفنها نیز به شدت کاهش یافته و عموماً بلااستفاده هستند.
به گفته بیدخام، این روزها تلفنهای همگانی بیشتر در پادگانهای نظامی و زندانها استفاده میشوند چراکه همراه داشتن تلفن شخصی در این اماکن ممنوع است؛ اما همان دستگاهها نیز درآمد چندانی ندارند هرچند ادامه سرویسدهی در این نقاط، حتمی است.
این روزها دیگر تلفنهای همگانی با سکه کار نمیکنند و سالهاست کارتی شدهاند. در سالهای گذشته کارتهای مخصوص تلفن را میشد از دکههای روزنامه فروشی تهیه کرد، اما پس از سوءاستفادههای مکرر و گرانفروشی شدید، اکنون فروش کارتهای تلفن به مراکز مخابراتی منحصر شده و شهروندان با ارائه کارت ملی خود میتوانند کارت تلفن عمومی خریداری کنند.