نفوذ به بایگانی اینترنت و درز اطلاعات ۳۱ میلیون کاربر
روز چهارشنبه یک پاپآپ آلوده در وبسایت بایگانی اینترنت (archive.org) مدعی نفوذ و در اطلاعاتی…
۱۹ مهر ۱۴۰۳
۲ خرداد ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۴ خرداد ۱۴۰۱
سهم ایران از اینترنت اشیا تا سال ۲۰۲۵، تقریباً برابر با کشورهای عربی شورای خلیج فارس خواهد بود.
به گزارش پیوست، طبق گزارش انجمن جهانی موبایل، اتصالات اینترنت اشیای سلولی مجوزدار در منطقه منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) تا سال ۲۰۲۵ به ۶۵ میلیون میرسد. نیمی از این اتصالات سهم کشور ترکیه خواهد بود و ایران تقریباً سهمی برابر با کشورهای عربی شورای خلیج فارسی خواهد داشت.
فناوریهای ارتباطی IoT بهطور گستردهای به دو دسته شبکههای سلولی و شبکههای LPWAN بدون مجوز تقسیم میشوند. تکنولوژی شبکههای سلولی IoT ، اعتبار خود را از طریق زیرساختهای نسبتاً سازگار و استاندارد شده تضمین میکند. آنها عموماً از دادههای بزرگتر، عمر باتری کمتر و سختافزار ارزانتر پشتیبانی میکنند. در نتیجه، راهکارهای IoT مبتنی شبکههای سلولی بهطورکلی توسط اپراتورهای بزرگ و دسترسی به طیف مجاز و طرحهای سختافزاری ارائه شده است.
رشد اتصالات اینترنت اشیا (IoT) در کنار دو روند اصلی این منطقه، 5G و رشد استفاده از تلفن هوشمند، منطقی به نظر میرسد. مجموع مشترکان تلفن همراه در منطقه منا در ۲۰۲۱، ۴۱۲ میلیون نفر بود. پیشبینی میشود این منطقه تا سال ۲۰۲۵، شاهد رشدی ۴۵ میلیونی باشد. انجمن جهانی موبایل (GSMA)، رشد ۵ میلیونی کاربران همراه را در ایران برآورد میکند. بیشترین رشد نیز از آن آفریقای شمالی با رقم ۱۴ میلیون است.
از سوی دیگر ردپای 5G در کشورهای منطقه دیده میشود. به ویژه دولتهای عربی به احتمال زیاد از پیشتازان جهانی بازار 5G خواهند بود. نگاهی به آمار اتصالات پیشبینیشده، کافی است: در حالی که متوسط رشد جهانی اتصالات 5G، ۲۵ درصد پیشبینی میشود، دولتهای عربی شورای خلیج فارس پابهپای اروپا، چین، آمریکای شمالی و کشورهای آسیایی توسعهیافته مثل سنگاپور جلو آمدهاند و احتمال میرود رشدی ۴۹ درصدی را از آن خود کنند.
در این گزارش که با عنوان «اقتصاد موبایلی خاورمیانه و شمال آفریقا ۲۰۲۵» در مه سال ۲۰۲۲ منتشر شد، سهم اتصالات 5G منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تا سال ۲۰۲۵ یکپنجم کل اتصالات موبایلی، پیشبینی شده که به معنای رشد ۱۷ درصدی برای این نسل اینترنت همراه است.
منبع: GSMA