مدیرعامل سیگما: مجوز زدایی یکی از درخواستهای اصلی بخش خصوصی از دولت است
تعدد سامانهها و کمبود سرمایهگذاری در حوزه شرکتهای توسعه زیرساختهای فناوری اطلاعات یکی از چالشهایی…
۲۲ دی ۱۴۰۳
۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
شرکت مخابرات ایران ۲۸۰۰ پروژه به ارزش ۳۴۰۰ میلیارد تومان در کشور افتتاح کرد؛ اما مدیرعامل این شرکت میگوید میزان سرمایهگذاری مخابرات در سال باید ۱۰ برابر این عدد باشد.
به گزارش پیوست، مراسم بهرهبرداری از پروژههای شرکت مخابرات ایران با حضور مدیران این شرکت و نمایندگان مجلس برگزار شد. در این مراسم مجید سلطانی، مدیرعامل شرکت مخابرات با بیان آمارهایی از میزان سرمایهگذاری در سال ۱۴۰۰ در زمینه ارتباطات ثابت، عنوان کرد نیاز کشور به گونهای است که سرمایهگذاری در این زمینه باید ۱۰ برابر شود.
سلطانی با اشاره اسناد بالادستی توسعه در کشور و همچنین سند تحول مردمی که دولت سیزدهم آن را نگاشته است، خواستار توجه ویژه به شرکت مخابرات ایران برای پیادهسازی این اسناد و تحقق اهداف آنها شد. او تقویت شرکت مخابرات را بزرگترین پیشران صنعت مخابرات در کشور دانست.
مدیرعامل مخابرات عنوان کرد این شرکت بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان تجهیزات منصوبه در سراسر کشور دارد که هزینه نگهداری آنها به صورت متوسط ۷ درصد ارزششان است. به همین دلیل این شرکت نیاز دارد درآمدهای خود را افزایش دهد.
او همچنین از رشد ۳۷ درصدی ترافیک دیتا در شبکه مخابرات در طول یک سال خبر داد و عنوان کرد این افزایش مصرف، نیاز به توسعه زیرساختها و سرمایهگذاری دارد. به گفته مدیرعامل مخابرات، این شرکت از محل فروش ضایعات، فروش داراییهای خود و اخذ تسهیلات تلاش کرده است حرکت توسعه در این کشور متوقف نشود؛ اما این ارقام، هزینههای شرکت مخابرات را پوشش نمیدهند.
شرکت مخابرات ایران در سالهای اخیر با مشکلات مالی فراوانی روبرو بوده و خواستار افزایش تعرفهها در بخش تلفن ثابت است که علیرغم موافقت شورای رقابت و رگولاتوری با این افزایش، هنوز مصوبه آن ابلاغ نشده است.
مدیرعامل شرکت مخابرات ایران در این مراسم با اشاره به تعهداتی که این شرکت در زمینه توسعه شبکه ارتباطات روستایی و مناطق محروم دارد، اعلام کرد در سال جاری ۵ هزار روستا باید به شبکه فیبر نوری متصل شوند که هزینه آن ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد شده که باید وزارت ارتباطات این رقم را در اختیار مخابرات قرار دهد و درصورت تامین آن میتوان به سرعت به اهداف تعیین شده، دست یافت.
در مراسم بهرهبرداری از پروژههای شرکت مخابرات ایران ابراهیم محمودزاده، رئیس هیات مدیره مخابرات نیز با گلایه از کسانی که صندوقهای بازنشستگی را به عنوان تهدیدی برای کشور میدانند، عنوان کرد امروز در بسیاری از کشورهای توسعهیافته تامین مالی پروژههای بزرگ با استفاده از منابع صندوقهای بازنشستگی انجام میشود.
محمودزاده با بیان اینکه سازمانها و شرکتهای بزرگ با تاسیس صندوق بازنشستگی تلاش میکنند بخشی از پولی که به عنوان دستمزد پرداخت میکنند را مجددا در صنعت خود سرمایهگذاری کنند، اعلام کرد شرکت مخابرات سالانه هزار میلیارد تومان حقوق و دستمزد به کارکنان خود پرداخت میکند؛ اما هیچ سهمی از این پول به صنعت باز نمیگردد.
او بزرگترین صنایع کشور و سوددهترین آنها را صنایع مرتبط با نفت و پتروشیمی دانست که امروزه سرمایهگذاری وسیعی از سوی صندوقهای بازنشستگی در آنها انجام میشود و در ادامه خواستار توجه به صنعت مخابرات شد.
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران گفت: امروزه کسبوکار ما در صنعت مخابرات و نه فقط شرکت مخابرات، دچار چالش شده است. و اگر به این محیط از دورن یا فاصلهای نه چندان دور نگاه کنیم، متوجه میشویم که نیاز به توجه جدی دارد.
محمودزاده افزود: ما با ارز ۲۵ هزار تومانی تجهیزات خود را تامین میکنیم. این صنعت صادارات ندارد و باید واردات انجام دهد و به همین دلیل باید از سوی دولت حمایت شود که در کشورهای دیگر نیز این حمایتها انجام میشود.
در مراسم بهرهبرداری از پروژههای شرکت مخابرات ایران چهار استان مازنداران، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و البرز به نمایندگی از دیگر استانها به صورت ویدئوکنفرانس، پروژههای خود را افتتاح کردند.