رئیس هیات مدیره شرکت آوا: مقررات بازار نوآفرین تا حدی شرایط پذیرش را تسهیل کرده است
شرکت صنایع ارتباطی آوا اولین شرکتی بود که ۸ دی ماه روی تابلوی دانشبنیان بازار…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۷ اردیبهشت ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۱
۱۰ صندوق سرمایهگذاری جسورانه بورسی تاکنون مجاز به فعالیت شدهاند و به گفته معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، هفت صندوق دیگر نیز در حال اخذ مجوزهای لازم هستند. اما این صندوقها چقدر در جذب سرمایه در حوزه استارتآپها موفق بودهاند؟
به گزارش پیوست، در شرایطی که سرمایه به بزرگترین چالش استارتآپهای داخلی بدل شده، به گفته معاون سرمایهگذاری صندوق نوآوری و شکوفایی، این صندوق در سال گذشته چهار هزار و ۷۰۹ میلیارد تومان وام، ۴۵.۲ میلیارد تومان پول بلاعوض در قالب حمایت و برای توانمندسازی شرکتهای استارتآپی و دانشبنیان و هزار و ۵۵۱ میلیارد تومان سرمایهگذاری به همراه شرکا، به استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان اختصاص داده است.
علی ناظمی ضمن ابراز رضایت از فعالیت صندوقهای سرمایهگذاری طی یک سال اخیر در این باره به پیوست میگوید: در سال پیش رو تجهیز منابع خوبی برای صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه اتفاق میافتد و قانون جهش تولید نیز ظرفیت بینظیری برای صندوقها فراهم خواهد کرد.
او ادامه میدهد: به طور حتم صندوقهای بیشتری موافقت اصولی را دریافت کرده و خود را برای حضور در بازار استارتآپها و تامین مالی آنها آماده میکنند و تاثیر بسزایی در جذب سرمایه برای استارتآپها خواهند داشت.
ناظمی میگوید: باید توجه داشت که سرمایهگذاری جسورانه تخصص، مهارت و دانش اختصاصی میطلبد، پیدا کردن استارتآپهای خوب، ارزیابی تیم و ایده، شرایط قرارداد و غیره از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود و یکی از جدیترین چالشهایی که باعث کند شدن سرمایهگذاری جسورانه میشود صرف نظر از پول، همین موارد است و در نهایت بعضاً سرمایهگذاران جذب بازارهای موازی میشوند که حاشیه سود بیشتری هم دارند.
با این حال ناظمی معتقد است به رغم وجود این چالشها همچنان سرمایهگذارانی مایلاند در استارتآپها سرمایهگذاری کنند، انگیزه اصلی علاوه بر سود بالای برخی از استارتآپها در کنار ریسک بیشتر، این است که سرمایهگذاران این حوزه امکان حضور در فضای نوآورانه و در معرض اخبار را دارند و از این طریق میتوانند آینده را رصد کنند.
او میگوید: بخواهیم یا نه، دنیا در حال رشد سریع و طی این مسیر است، سرمایهگذاران نیز دریافتهاند که یک سرمایهگذاری آیندهدار و بلندمدت یک سرمایهگذاری سنتی نیست و باید در این مسیر قرار بگیرند. در این مسیر صندوقهای سرمایهگذاری جسورانه به خوبی توانستهاند با تامین مالی از منابع سرمایههای خرد به این امر تحقق بخشند و آینده خوبی در انتظار اکوسیستم استارتآپی و صندوقهاست.