سخنگوی دولت: لغو منع رجیستری شامل همه مدلهای گوشی آیفون خواهد بود
لغو منع رجیستری گوشیهای آیفون تنها به مدلهای جدید محدود نخواهد بود و طبق گفته…
۹ آبان ۱۴۰۳
۳ فروردین ۱۴۰۱
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۴ فروردین ۱۴۰۱
پلتفرم دوستیابی تیندر همچنان در روسیه قابل دسترس است و همین امر باعث شده برخی کاربران از این اپلیکیشن برای انتشار تصاویر جنگ اوکراین استفاده کنند؛ همان تصاویری که دولت روسیه نمیخواهد شهروندانش ببینند.
روسیه از زمان آغاز درگیریهای مسلحانه در اوکراین دیواری بین شهروندان خود و دنیای غرب کشیده تا از گردش اطلاعات جلوگیری کند. در ابتدای کار رسانههای متعددی از این کشور عزیمت کردند و سپس نیز استفاده از شبکههای اجتماعیای مثل فیسبوک، اینستاگرام و تیکتاک ممنوع شد.
امروز برای کسانی که در روسیه زندگی میکنند دسترسی به نسخههای دیگری از وقایع جنگ که فراتر از روایت مقامات روس است دشوار است. اما در این میان همه چیز از دست نرفته است: برخی از اپلیکیشن دوستیابی تیندر استفاده میکنند تا تصاویر ویرانی در اوکراین را با استفاده از این اپلیکیشن منتشر و دستبهدست کنند؛ اپلیکیشنی که تا اینجای کار در قلمرو روسیه به کار خود ادامه داده است.
اولین کسی که دست به چنین اقدامی زد با الفبای سیریلیک پروفایل ساختگی خود را با نام کینگا زوستکو ثبت کرده: او در شهر گدنیا (Gdynia) واقع در لهستان زندگی میکند اما در اپ خود را وکیل جوانی نامیده که در مسکو زندگی میکند و به این ترتیب، تصاویر متعددی از ویرانیهای ناشی از جنگ در شهرهای مختلف اوکراین از جمله کییف، ایرپین و ماریوپل به اشتراک گذاشته است. آژانس تبلیغاتی مستقل JANDL نیز استراتژی مشابهی را پیش گرفته و با انتشار صفحه وب به نام Special Love Operation گامی فراتر برداشته است: این وبسایب کاربران تیندر را دعوت میکند که با موقعیت جغرافیایی روسیه، عکسها و تصاویری را از واقعیتهای جنگ اوکراین به نمایش بگذارند.
در صفحه اصلی این سایت نوشته شده است: «روسها از حقیقت جنگ در اوکراین بیخبرند. شبکههای اجتماعی معلق شدهاند. فعالیت رسانههای بینالمللی ممنوع است و کانالهای رسمی روسیه نیز دروغ میگویند، آن هم در حالی که انسانهای بیگناه کشته میشوند. پوتین کل دنیا را نادیده گرفته، اما شاید مردم خود را نادیده نگیرد. ما راهی برای دور زدن سانسور با استفاده از تیندر یافتهایم. بله، تیندر. بیایید نشان دهیم عشق و حقیقت، قدرت بیشتری نسبت به جنگ دارند.»
منبع: entrepreneur