دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۱ آبان ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۶ دقیقه
دنیای وب، جاییست که هر روز ساعتهای بسیاری از زندگیمان را در آن میگذرانیم. اما این دنیای بزرگ و بیانتها، فارغ از آنکه محل فعالیت گوگل و فیسبوک و وبسایتهای پرکاربرد شناخته شده است، مکانیست که در آن اسلحههای غیرمجاز خرید و فروش میشود، قاتل استخدام میکنند و اسناد جعلی خرید و فروش میشود. اما پای کاربران اینترنت چگونه به دارکوب و دیپوب باز میشود؟
به گزارش پیوست، اعماق تاریک وب حالا آنقدری جای خود را در زندگی روزمره باز کرده که به احتمال زیاد تا کنون بارها نام «دارکوب» را شنیدهاید؛ نامی که به گوش خوردنش هم ممکن است بعضا هراسآور باشد!
با این حال ممکن است که بعضا به همراه دارکوب، نامی از «دیپوب» یا وب عمیق هم شنیده باشید.
برخی از پژوهشگران اینترنت بر این باورند که بخش اعظمی از اینترنت را دیپوب تشکیل داده است. بخشی از وب که بهواسطه رمزنگاریهای انجامشده از طریق موتورهای جستوجوی معمولی قابل دسترس نیستند.
گفته میشود کمتر از ۵ درصد از آنچه در دنیای وب وجود دارد را به طور معمول میبینیم. البته ماجرا چندان هم پیچیده نیست، چرا که برای مثال، این روزها وقتی در شبکه اجتماعی تلگرام وقت میگذرانید، یعنی شما در دیپوب هستید.
تفاوت اساسی دیپوب با آنچه به دارکوب معروف شده، این است که دارکوب در لایهای عمیقتر و پنهانتر از دیپوب قرار دارد که در آن امور خلاف عرف صورت میگیرد و از این رو، کاربران آن هم هویت مشخص و حقیقی ندارند. با این حساب وقتی در دارکوب به سر میبرید یعنی هنوز هم در دیپوب قرار دارید، اما حضور در دیپوب لزوما به معنای بودن در دارکوب نیست.
شاید بتوان گفت مسئله کارکرد و ساختار دارکوب همان ماجرای مرغ و تخممرغ است که معلوم نیست اساس پیدایش آن به جریان افتادن امور غیرعرف در دنیای وب بوده است یا پنهان بودن هویت سرویسدهندگان و کاربران در این فضا منجر به انجام امور خلاف عرف شده است. اما در هر حال، جرائم در دارکوب به ۲ دسته جرائم فیزیکی و جرائم سایبری طبقهبندی میشوند.
تاجران مواد مخدر در این فضا به تبادل انواع مختلف مواد مخدر میپردازند که گفته میشود بیشتر کاربران چینی به واسطه این شبکه در طول ۲۸ ماه از فروش مواد مخدر ۲۰۰ میلیون دلار درآمد دارند. علاوهبر این، در دارک نت ارزهای مختلف مثل پوند، یورو و یین تبادل میشود و حتی میتوان ارزهای تقلبی را از طریق این شبکه تهیه کرد.
در زمینه مدارک جعلی هم، نسخه جعلی مدارکی مثل پاسپورت، گواهینامه رانندگی، مدارک شهروندی، کارت شناسایی، مدارک دانشگاهی، مدارک مهاجرتی و حتی کارت شناسایی دیپلماتیک از طریق دارک نت تهیه میشود. در این فضا خرید نسخه جعلی گواهینامه رانندگی گاهی بیش از ۲۰۰ دلار و نسخه جعلی پاسپورتهای آمریکا و انگلستان هم بیش از چند صد دلار قیمت دارند.
در دارکنت، اسلحههایی مانند کلت و مواد منفجره C4 را هم میتوان خرید و فروش کرد؛ گفته میشود که این مهمات از طریق جاسازی در آلات موسیقی، اسباب بازیها و وسایل الکترونیکی به دست مشتری میرسد و در بستهبندیهایی صورت میگیرد که توسط اشعه ایکس قابل شناسایی نیست.
ماجرای قتل در دارک وب نیز از این قرار است که برخی شرکتهای غیرقانونی معتقدند اگر کسانی کینههای شخصی دارند میتوانند با استخدام قاتل، فرد مورد نظر خود را به قتل برسانند! البته ظاهرا شروطی هم دارند؛ به عنوان مثال نمیتوان قاتلی را برای به قتل رساندن چهرههای سیاسی استخدام کرد.
این در حالی است که گفته میشود در گوشه و کنار این شبکه بازار سیاه پر جنب و جوشی هم وجود دارد که در آن اعضای بدن انسان و ارگان مختلف به فروش میرسند.
علاوهبر همه اینها، آنچه بیش از هر چیزی در این فضا حتی بیآن که بخواهید در خطر است، هویت کاربران است.
برای مثال، بر اساس آمارها، در سال ۲۰۱۴ حدود ۱۷/۶ میلیون نفر قربانی به سرقت رفتن هویتشان شدند. این در حالی است که اطلاعات شخصی مثل اطلاعات مالی، رمزهای بانکی و… به راحتی در دارکوب خرید و فروش می شود و هر فردی ممکن است درصورت احتیاط نکردن یکی از قربانیان این سرقتها باشد.
سایتهایی وجود دارد که به شما نشان میدهد در کجای دارکوب قرار دارید. به این صورت که اگر اطلاعات شخصی مربوط به خود را در Dark Web جستجو کنید، شاید اطلاعات جالبی درباره خود ببینید.
البته این با پنهان هویتها در دارکوب در تناقض نیست؛ اغلب این سایتها هویت خود را با استفاده از ابزارهای رمزگذاری Tor در اینترنت مخفی میکنند.
“Tor” یا “The Onion Router” در سال 2013 بهعنوان اینترنت تاریک (Black Internet) معرفی شد که در آن تجارتهای غیرقانونی انجام میشد و اطلاعات شخصی کاربران به فروش میرسید. تور در واقع سامانهای برای مخفی نگه داشتن هویت کاربران است. موتورهای جستوجوی غیرقابل ردیابی TOR مثلDisconnect, DDG, IXQuick محرمانگی جستوجوی کاربر را تضمین میکنند.
سازمان امنیت ملی آمریکا (NSA) در حالی کاربران تور را «مردمی شیطان صفت» معرفی کرده که این سیستم توسط نیروی دریایی آمریکا، با هدف مخفی نگه داشتن اطلاعات کاربری و موقعیت جغرافیایی آنها ایجاد شد. گفته میشود بسیاری از معاملات غیرقانونی اسلحه و مهمات در آمریکا، توسط تور و در دارکوب انجام میشود.
موتورهای جستوجوی Onion.City, Onion.to, Not Evil, Memex Deep Web Search Engine از جمله موتورهای جستوجویی هستند که میتوان از طریق آنها به دارکوب رسید.
قبل از تولد بیتکوین، انجام تراکنشهای غیرقانونی در دارکوب با دشواریهایی همراه بود، چرا که مشتریان ممکن بود هزاران مایل دور باشند، اما با این حال نمیخواستند از کارتهای اعتباری یا PayPal برای تراکنشها استفاده کنند تا ردپایی از خود به جا نگذارند.
بنابراین ظهور ارزهای دیجیتال، این مشکل را حل کرد. هرچند اشکال مختلفی از ارزهای دیجیتال از دهه ۱۹۹۰ در حال توسعه بودند، اما هیچ کدام تا سال ۲۰۰۹ باقی نماندند. در سال ۲۰۰۹ شخصی به نام ساتوشی ناکاموتو، انقلابی را در معاملات غیرقانونی آنلاین به راه انداخت و به این ترتیب از آن پس، دارکوب نیز بهگونهای دیگر به جریان معاملات غیرقانونی خود ادامه داد.
در پایان باید گفت که هر چند دسترسی به دارکوب بسیار ساده است اما تقریبا هرگز نمیدانیم چه کسی یا چه سازمانی در پشت این وبسایتها قرار گرفته و علاوهبر این، لو رفتن هویت کاربرانی که به این وبسایتها دسترسی پیدا میکنند هم کار را برای قدم گذاشتن به این فضا دشوار میکند.