دسترسی هکرهای وزارت خزانهداری آمریکا به ۳ هزار فایل و ۴۰۰ کامپیوتر
هکرهایی که آمریکا آنها را تحت حمایت دولت چین میداند چندی پیش به وزارت خزانهداری…
۲۷ دی ۱۴۰۳
گزارش فصلی دیوار از آگهیهای حوزه املاک در بهار ۱۴۰۰ نشان میدهد ۵ منطقه شمالی پایتخت بیشتر از ۵۰ درصد آگهیهای ملکی و مناطق جنوبی کمترین تعداد آگهیها را در اختیار دارند. این در حالیست که براساس آمارهای بانک مرکزی، رکود شدیدی در بازار مسکن و مخصوصا منطقه ۵ که همیشه جزو مناطق پرمعامله بازار مسکن بوده، وجود دارد. این دو آمار متفاوت میتواند نشاندهنده آن باشد که احتمالا در شمال شهر تهران استفاده مردم از پلتفرمهای آنلاین بیشتر از مناطق جنوبی است.
در گزارشهای فصلی دیوار، میزان عرضه و تقاضای املاک بر اساس تعداد «انتشار آگهی» و «بازدید از آگهی» محاسبه میشود. گزارش املاک دیوار از فصل اول سال ۱۴۰۰ حاکی از آن است که بالاترین میزان آگهی منتشر شده در دیوار از آن منطقه ۵ بوده است. در بهار سال جاری، این منطقه ۲۲ درصد از کل عرضه املاک تهران را به نام خود کرد. بعد از منطقه ۵، منطقههای ۱، ۲، ۴ و ۳، به ترتیب، بیشترین میزان عرضه املاک را در تهران داشتند. در مجموع، این پنج منطقه بیش از نیمی از آگهیهای منتشر شده در دستهبندی املاک دیوار را از آن خود کردند. در همین بازه زمانی، کمترین میزان انتشار آگهی املاک در تهران مربوط به منطقههای ۱۹، ۱۲، ۱۶ و ۱۴ بود و روی هم رفته، کمتر از یک درصد از کل آگهیهای املاک دیوار تهران در این چهار منطقه ثبت شد. در بخش تقاضای املاک نیز اوضاع کم و بیش شبیه عرضه بود. منطقههای ۵، ۱، ۲، ۴ و ۱۰، به ترتیب بیشترین میزان تقاضا را داشتند و کمترین تعداد بازدیدکنندگان به منطقههای ۱۲، ۱۹، ۱۶، ۱۴ و ۱۷ تعلق داشت.
بر اساس این گزارش قیمت مسکن در پایتخت، به طور میانگین ۱۱۹ درصد در مقایسه با بهار سال ۱۳۹۹ افزایش داشته است. در گزارش پیشین وبسایت دیوار از وضعیت مسکن در زمستان ۱۳۹۹، این رشد نسبی ۱۱۲ درصد بود که حال با ۷ درصد افزایش به ۱۱۹ درصد رسیده است. یعنی اگر بهار ۱۳۹۹ خانهای در تهران متری ۱۰ میلیون تومان قیمت داشت، در بهار ۱۴۰۰، قیمت آن به متری ۲۲ میلیون تومان رسیده است. بر اساس شماره دوم «گزارش املاک دیوار»، در فصل اول امسال، منطقه یک با ۱۴۳ درصد افزایش، بالاترین میزان رشد قیمتها را از خود بروز داد و بعد از آن منطقههای ۴، ۳، ۲، ۶ و ۷، به ترتیب، بالاترین میزان رشد قیمتها را داشتهاند. کمترین میزان رشد قیمتها هم در منطقههای ۲۱، ۱۱، ۱۵، ۱۶ و ۱۲ ثبت شد. قابل توجه است که کمترین میزان رشد قیمتها مربوط به منطقه ۲۱ و ۸۴ درصد بوده که همچنان رقم بالایی است و نشان از رشد چشمگیر قیمتها دارد.
همانند زمستان ۹۹، همچنان تهران شهر عرضه خانههای متری ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان است. گزارش فصلی املاک دیوار به ما نشان میدهد که بهار گذشته، ۵۹ درصد از خانههای آگهیشده در تهران در این بازه قیمتگذاری شدهاند. بازه قیمت ۹۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان به ازای هر متر مربع هم کمترین میزان عرضه را به خود اختصاص داد: کمتر از یک درصد؛ اما با این وجود، ۲۴ درصد از آگهیهای املاک منطقه یک بیشتر از متری ۱۰۰ میلیون تومان قیمت داشتهاند.
در بخش تقاضای مسکن، حرف اول را خانههای متری ۱۰ تا ۲۰ میلیون تومان میزنند. در بهار ۱۴۰۰، ۲۶ درصد از بینندگان آگهیهای فروش مسکن در دیوار تهران به دنبال خانههایی در این بازه قیمت بودهاند. در ارزیابی تقاضا بر اساس «قیمت بر متر مربع»، املاک متری ٢٠ تا ٣٠ و متری ٣٠ تا ۴٠ میلیون تومانی هم به ترتیب ٢۴ و ١٩ درصد از کل بازدیدها را تصاحب کردند و در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتند. به این ترتیب حدود ۷۰ درصد از جویندگان املاک در دیوار به دنبال خانههای متری ۱۰ تا ۴۰ میلیون تومان هستند.
اگر نگاهی به متراژهای عرضه و تقاضا شده املاک در بهار ۱۴۰۰ بیندازیم میبینیم که مانند فصل پیش، همچنان خانههای ۵۰ تا ۱۰۰ متری اولویت خریداران است. ۴۴ درصد عرضه و ۵۳ درصد تقاضای مسکن در تهران در فصل اول سال ۱۴۰۰ در این بازه جای میگیرد. در رتبه دوم «تعداد آگهیها» و «میزان بازدید از آگهیها» هم خانههای ۱۰۰ تا ۱۵۰ متری با ۳۰ درصد عرضه و ۲۵ درصد تقاضا حضور دارند. همچنین خانههای بسیار کوچک با متراژهای کمتر از ۵۰ متر هنوز سهم خوبی از عرضه و تقاضا در شهر تهران دارند. آمارهای تجمیعی دیوار از آگهیهای شهر تهران نشان میدهد که سهم انتشار و بازدید آگهیهای خانههای زیر ۵۰ متر، به ترتیب ۵ و ۷ درصد بود.
از لحاظ شمار انتشار آگهیهای املاک به تفکیک محلهها، فصل بهار امسال تفاوت چندانی با زمستان قبل نداشت. در این دوره سه ماهه هم سعادتآباد بیشترین میزان عرضه املاک را به نام خود کرد و بعد از آن به ترتیب محلههای پونک، کوی فردوس، نیاوران، زعفرانیه، فرمانیه و اندیشه قرار گرفتند. در تمام این محلهها عرضه از تقاضا بیشتر بود. جالب توجه است که محله سعادتآباد، به تنهایی، ۷ درصد از کل آگهیهای املاک منتشر شده در دیوار تهران را به خود اختصاص داده است.
نگاهی به آمار و ارقام دومین گزارش فصلی دیوار از وضعیت املاک نشان میدهد که بازار مسکن همچنان در واکنش به تورم افسارگسیخته، واکنشی صعودی در زمینه قیمت دارد. با آنکه بسیاری از گزارشها و آمارها از رکود در بازار مسکن تهران حکایت میکنند، اما بهار گذشته قیمت مسکن کماکان به صورت مهارناشدنی افزایش یافت. در فصل اول سال ۱۴۰۰، خانههای ۵۰ تا ۱۰۰ متری بیشترین متقاضی را در تهران داشتند و منطقههای یک تا پنج در هر دو جدول عرضه و تقاضا بر صدر نشستند.