صداوسیما از فیلیمو شکایت کرد؛ رئیس صداوسیما اطلاعی ندارد
سازمان صداوسیما از فیلیمو به دلیل پخش چند سریال شکایت کرده است؛ اما به نظر…
۱۴ آذر ۱۴۰۳
به دلیل عدم امکان تماس با مراکز اضطراری کشور
۲۴ تیر ۱۴۰۰
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
واردات ۱۸ مدل گوشی موبایل از برندهای شیائومی، نوکیا و ریلمی به دلیل عدم اتصال به شمارههای اضطراری کشور ممنوع شد.
امیر اسحاقی، دبیر انجمن واردکنندگان موبایل، در گفتوگو با پیوست از ممنوعیت واردات گوشیهای شیائومی، نوکیا و ریلمی به دلیل عدم امکان شمارهگیری شمارههای اضطراری کشور مانند ۱۱۰، ۱۱۵، ۱۲۵ و … خبر داد.
او مشکل این گوشیها را اینگونه توضیح داد: «به دلیل تحریمها، بیشتر این گوشیها پس از طی کردن چند مرحله و عبور از چند کشور به ایران میآیند و برای منطقه ما شخصیسازی نشده است. به همین دلیل وقتی شمارههای اضطراری مانند پلیس، اورژانس یا آتشنشانی با این گوشیها شمارهگیری شود، بجای تماس با همان مرکز مربوطه، شماره ۱۱۲ زنگ میخورد.»
او گفت: «در دنیا غیر از شماره اضطراری ۹۱۱ یک شماره ۱۱۲ هم وجود دارد که برای تماس با مرکز امداد و نجات است. به همین دلیل وقتی شمارههای اضطراری ۳ رقمی با این گوشیها گرفته میشود، شماره ۱۱۲ ایران زنگ میخورد که ستاد مدیریت بحران کشور است.»
آنطور که اسحاقی توضیح داد در برخی از این مدلها برای تماس با شمارههای اضطراری کشور باید یک «+» در انتهای شماره اضافه کرد تا شماره همان مرکز به درستی زنگ بخورد. برای مثال اگر شخصی میخواهد با شماره ۱۱۰ تماس بگیرد باید شماره «+۱۱۰» را شمارهگیری کند. کلید «+» در صفحه شمارهگیر تلفن با نگهداشتن کلید صفر یا نگهداشتن کلید ستاره فعال میشود.
به گفته او این مدلها همگی متعلق به برندهای شیائومی و نوکیا، ریلمی و یک مدل کترپیلار هستند که بیش از ۳۰ درصد نیاز فعلی کشور را تامین میکنند و ممنوعیت واردات آنها آسیب جدی به بازار آرام و باثبات موبایل خواهد زد. گفته میشود در روزهای آینده ۱۰ مدل دیگر هم به لیست گوشیهایی که واردات آنها ممنوع شده اضافه خواهد شد.
اسحاقی در مورد علت این ممنوعیت توضیح داد: «نیروی انتظامی و ستاد مدیریت بحران کشور اعلام کرده مردم در شرایط بحرانی و اضطراری باید بتوانند با شمارههای اضطراری کشور تماس بگیرند. از طرف دیگر ستاد مدیریت بحران اعلام کرده به دلیل این نقض فنی، خطوط سازمان اشغال شده و در کار این سازمان اختلال ایجاد شده است.»
دبیر انجمن واردکنندگان موبایل معتقد است با وجود آن که درخواست پلیس و ستاد مدیریت بحران کشور کاملا درست و بجاست اما راه حل آن ممنوعیت واردات این گوشیها نیست. او در این خصوص گفت: «با امکانات و زیرساختی که اپراتورهای موبایل در اختیار دارند میتوان بهصورت فنی شمارهگیری این مدلها را درست کرد.» او همچنین اعلام کرد یک راه دیگر برای حل این مشکل این است: «زمانی که گوشی وارد کشور میشود و خریدار گوشی را فعال میکند، سامانه همتا در کنار ارسال پیامک فعالسازی، در قالب یک پیامک دیگر، روش شمارهگیری با مراکز اضطراری کشور را به صاحب دستگاه آموزش دهد.»
همچنین واردکننده کالا هم میتواند با اضافه کردن یک برچسب بزرگ روی جعبه گوشی، خریدار را از این موضوع آگاه کند.
او معتقد است تا زمانی که شرایط مذاکره و مکاتبه مستقیم با شرکتهای سازنده به وجود بیاید، اینها راهحلهای مناسبی هستند که میتوان برای عبور از این مشکل مقطعی استفاده کرد.
به گفته اسحاقی از روز گذشته برخی از مدلهایی که واردات آنها ممنوع شده به این دلیل که حداقل تا چند ماه این مدلها دیگر وارد کشور نمیشوند در بازار گران شده است.
او همچنین توضیح داد که وزارت ارتباطات موظف است اعلام کند این ممنوعیتها به درخواست پلیس و ستاد مدیریت بحران کشور است. وقتی اطلاعرسانی درستی در این زمینه صورت نگیرد، در صورت به هم خوردن وضعیت آرام بازار موبایل، تلاشها و فعالیتهای واردکنندگان و انجمن زیر سوال میرود.
اگه ما نخوایم شما برا ما کاری انجام بدید باید به کی گله کنیم خدایااااا . فقط دست از سرمون بر دارید . نیاز نیست برای منافع خریدار هیچ کاری انجام بدید . خریدار خودش عقل داره که اون گوشی رو بخره یا نه . اینقدر سیخ به زندگی مردم نزنید . فقط کاری نکنید لطفا همین !!!!!!!
قیمت گوشی ها خیلی گرون میشه من میخواستم گوشی ریلمی ۷ پرو را ۶ خورده بخرم اما دیگه باید خوابش را ببینم
لعنت به اون هوایی که اینجوری میسازند
مسولین با خودشون گفتن باید قیمت گوشی را بیشتر کنیم
و مردم را بدبخت
سلام نوشته شده redmi note 10 یعنی کل خانوادش؟