skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

اخبار

تحریریه پیوست

تحلیل مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال درباره پدیده استریمینگ:

۱۵ درصد بازیکنان ایرانی از تماشای بازی دیگران لذت می‌برند

تحریریه پیوست

۳ اسفند ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال (دایرک) بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در سال ۹۸ نظرسنجی از میان افراد گیمر انجام داده که نشان می‌دهد ۱۵ درصد بازیکنان ایرانی از تماشای بازی دیگران لذت می‌برند. نکته قابل توجه آن که این جامعه آماری ۱۵ درصدی در سال ۹۸ بیش از ۸۵۵ میلیارد تومان در سخت‌افزار و نرم‌افزار برای بازی هزینه کرده‌اند.

به گزارش پیوست، استریمینگ بازی یکی از روندهای رسانه‌ای رو به رشد در حوزه بازی محسوب می‌شود که خصوصا با ظهور پدیده کرونا شدیدا رشد یافته و جدی شده است. آمار و ارقام اعلام شده توسط پلتفرم‌های اصلی استریمینگ همچون توییچ یا یوتیوب در جهان یا آپارات گیم در ایران گواهی بر این مسئله است که استریمرها در حال باز کردن جای خود در سبد سرگرمی مخاطب‌های بازی هستند.

مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال برای رسیدن به تخمینی قابل استناد در حوزه استریمینگ به‌صورت تلفنی به سراغ نمونه ۹ هزار و ۲۰۰ نفری در تمام استان‌های ایران رفته که در طول هفته حداقل یک ساعت از طریق حداقل یکی از ۳ پلتفرم موبایل، رایانه و کنسول بازی می‌کنند.

طبق این نظرسنجی از مجموع ۳۲ میلیون بازیکن ایرانی بازی‌های دیجیتال، ۱۵ درصد به شدت علاقه‌دارند بازی دیگران را تماشا کنند. ۵۰ درصد از آن‌ها گهگاهی علاقه به این کار دارند و فقط ۳۵ درصد از این افراد علاقه‌ای به تماشای بازی دیگران ندارند. اگر این آمار ذکر شده را درون جدول گروه‌سنی‌های مختلف بیاوریم مشخص می‌شود که از کل گروه کودکان (۳ تا ۱۱ سال) ۲۹ درصد آن‌ها علاقه به تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال دارند. این درصد برای گروه نوجوانان (۱۲ تا ۱۷ سال) ۱۸ درصد، برای گروه جوانان (۱۸ تا ۳۴ سال) ۱۲ درصد و برای گروه میانسال (۳۵ تا ۵۴ سال) ۱۰ درصد است. گروه کهنسالان (بالای ۵۵ سال) با ۲ درصد کمترین علاقه به تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال دارند و ۶۴ درصد آن‌ها اصلا علاقه‌ای به این کار ندارند.

میزان علاقه به تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال در تقسیم‌بندی زنان و مردان هم جالب است. ۱۴ درصد زنان و ۱۵ درصد مردان در تمام گروه‌های سنی به تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال علاقه شدید دارند. ۳۸ درصد زنان و ۳۴ درصد مردان اصلا علاقه‌ای به این کار ندارند و ۴۸ درصد زنان و ۵۱ درصد مردان گهگاهی به تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال علاقه‌مندند. نزدیکی درصد علاقه زنان و مردان در تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال نشان از گسترش فعالیت زنان در حوزه بازی‌های دیجیتال و همچنین افزایش تعداد زنان گیمر دارد.

همانطور که قابل حدس است، میزان علاقه به تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال در افراد مجرد بیشتر از افراد متاهل است اما این اختلاف در افراد متاهل دارای فرزند کمتر می‌شود و آن هم به دلیل حضور همان فرزندان است. ۱۵ درصد کل گیمر‌های مجرد علاقه شدید به تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال دارند در حالی که ۱۳ درصد افراد متاهل بدون فرزند و ۱۴ درصد افراد متاهل دارای فرزند به این کار علاقه شدید دارند. همچنین درصد افرادی که اصلا علاقه‌ای به این کار ندارند در میان مجرد‌ها با ۳۳ درصد نسبت به دو گروه دیگر با ۳۸ و ۳۷ درصد عدم علاقه، کمتر است.

طبق گزارش مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال از میان ۱۵ درصد گیمری که به شدت علاقه به تماشای استریمینگ بازی‌های دیجیتال دارند، ۷۲ درصد شهرنشین و ۲۸ درصد ساکن روستاها هستند. میانگین سنی این افراد ۲۰ سال است و ۶۹ درصد آن‌ها را مرد‌ها تشکیل می‌دهند. این افراد به طور متوسط روزانه بیش از یک ساعت و نیم بازی می‌کنند و ۵ بازی‌ پرطرفدارشان PES، Clash of Clans، FiFA، GTA و PubG است.

این جامعه آماری ۱۵ درصدی در سال ۹۸ مجموعا ۳۷۷/۵ میلیارد تومان نرم‌افزار بازی خریداری کرده‌اند. این رقم شامل پرداخت‌های درون بازی، خرید اکانت، گیفت‌کارت و غیره می‌شود.

همچنین ۴۷۸/۲ میلیارد تومان سخت‌افزار بازی توسط این افراد خریداری شده که شامل دستگاه کنسول یا لوازم جانبی تخصصی بازی می‌شود.

پراکندگی این افراد در استفاده از پلتفرم‌های مختلف نیز به این صورت است که ۴ درصد آن‌ها فقط روی کنسول بازی می‌کنند. ۳ درصد آن‌ها فقط روی رایانه بازی می‌کنند. ۵۶ درصد آن‌ها فقط روی موبایل بازی می‌کنند و از این میان تنها ۳۷ درصد مولتی پلتفرم هستند و همزمان روی چند دستگاه بازی می‌‌کنند.

مرکز تحقیقات بازی‌های دیجیتال بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در سال ۹۸ نظرسنجی از میان افراد گیمر انجام داده که نشان می‌دهد ۱۵ درصد بازیکنان ایرانی از تماشای بازی دیگران لذت می‌برند.
http://pvst.ir/9jt

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو