skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

چه تبلت‌هایی در بازار ایران موجود است

امید اعظمی عضو تحریریه

۱ شهریور ۱۳۹۹

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تبلت‌ها، این ابزار نسبتا غریبه برای آدم‌ها، همیشه در گوشه‌ای از تاریخ تکنولوژی خاک می‌خورند. برخلاف تصور بسیاری از کاربران ابزار‌های هوشمند، تبلت‌ها در موارد خاصی، حتی از گوشی‌های هوشمند و رایانه‌های شخصی و رومیزی نیز کاربردی‌تر عمل می‌‌کنند. به‌خصوص در زمان حال که بعضی از مد‌های مختلف آن‌ها به‌لحاظ امکانات و مشخصات، بیشتر از آن‌که به‌نوعی گوشی‌ هوشمند با نمایشگر بسیار بزرگ و جاگیر باشند، به رایانه‌های رومیزی بسیار سبک و قابل حمل تبدیل شده‌اند. برخی دیگر از انواع تبلت‌ها که به قلم هوشمند مجهز شده‌اند، ابزار بسیار مناسب و کاربردی برای انواع مختلف طراحی، نقاشی و نقشه‌کشی هستند. یک هنرمند یا مهندس، با کمک یک تبلت سبک و قابل حمل، با نمایشگر بزرگ که به قلم هوشمند مجهز است، می‌تواند تسلط و قابلیت بیشتری روی کار خود داشته باشد. موارد کاربرد تبلت‌ها به همین چند مثال محدود نمی‌شود و هرکس می‌تواند با توجه به نیاز خود و امکاناتی که نسل جدید این ابزار تکنولوژی در اختیارش می‌گذارد، بیشترین و بهترین استفاده را از تبلت‌ها داشته باشد.

به گزارش پیوست، دلایل استفاده و انواع کاربران تبلت‌‌ها را می‌توان در چند بخش مختلف تقسیم‌بندی کرد. دسته اول آن دسته از کاربرانی هستند که برای کودکان خود تبلت خریداری می‌کنند. این تبلت‌ها که اغلب با اهداف آموزشی خریداری شده‌اند، نهایتا به وسیله بازی کودکان تبدیل می‌شوند.

دسته دوم نوجوانانی هستند که با اهداف واقعا آموزشی تبلت خریداری می‌‌کنند. اغلب خانواده‌هایی که توان خرید گوشی‌های گران‌قیمت این روز‌های بازار را ندارد؛ با خرید تبلت‌های بسیار ساده و پایین‌رده ۲ یا ۳ میلیون تومانی سعی دارند تا فرزندان خود را از آموزش الکترونیکی و مجازی این روزها بهره‌مند سازند.

دسته سوم نیز کاربرانی هستند که به دلیل علاقه به نمایشگر‌های بزرگ‌تر از گوشی‌های هوشمند، برای استفاده مولتی‌مدیا مانند تماشای فیلم یا وب‌گردی از تبلت استفاده می‌کنند. دسته بعدی کاربران گیک هستند که برای کامل شدن سبد محصولات تکنولوژی خود یک تبلت عموما بالارده و گران‌قیمت را هم در نظر می‌گیرند و شاید به ندرت و درحد خیلی کمی از این ابزار استفاده کنند.

دسته آخر اما کاربران حرفه‌ای تبلت‌ها هستند. صاحبان کسب‌وکار و مدیرانی که دائم از این جلسه به آن جلسه می‌روند و حمل لپ‌تاپ‌های سنگین دست و پایشان را می‌گیرد و گوشی‌های هوشمند نیز پاسخ‌گوی نیاز کاری‌شان نیست.در کنار این افراد طراحان، مهندسان و هنرمندانی هستند که با کمک تبلت‌های قدرتمند و به‌روز، حرفه خود را در عرصه هنر، معماری، طراحی و نقاشی با این تبلت‌ها پیش‌ می‌برند.

در جدول زیر، برخی از انواع مختلف تبلت‌ها با کاربرد‌های مختلفی را که در بازار ایران موجود است مشاهده می‌کنید.

جدول قیمت و مشخصات برخی از تبلت‌های بازار ایران

یکی از گزینه‌های اول درانتخاب تبلت، قیمت آنها است اما  با توجه به مشخصات بسیار پایین تبلت‌های زیر ۵ میلیون تومان، در این مطلب تبلت‌های بالای ۵ میلیون تومان مورد بررسی قرار گرفته‌اند و  در این گزارش از هر رده قیمتی یکی از گزینه‌های مناسب برای کاربردهای مختلف معرفی شود.

سامسونگ گلکسی تب A 8.0 2019

سامسونگ بزرگ‌ترین فروشنده‌ گوشی‌های هوشمند در دنیا، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تبلت نیز هست. البته سامسونگ در ابتدا سهم کمی از این بازار داشت اما رفته رفته با تولید محصولات باکیفیت و کاربردی، خود را به این بازار تثبیت کرد. سهم سامسونگ از بازار تبلت‌ها در سال ۲۰۱۱ حدود ۶ درصد بود؛ اما حالا در ابتدای سال ۲۰۲۰ با وجود برند‌های متنوع و رقابت شدید، سامسونگ با سهم ۲۰ درصدی از بازار تبلت‌ها جایگاه دوم پرفروش‌ترین برند تبلت جهان را در اختیار دارد.

تبلت‌های گلکسی تب سامسونگ مانند گوشی‌‌های سری گلکسی این شرکت کره‌ای، تنوع بالایی دارد و سامسونگ تقریبا برای هر نیاز و سلیقه‌ای یک مدل تبلت ساخته است. یکی از تبلت‌های اقتصادی سامسونگ، گلکسی تب A مدل ۲۰۱۹ نام دارد. این تبلت در سایز‌های مختلفی تولید شده که ما با مدل ۸ اینچی آن کار داریم. این تبلت سبک وزن و نازک، ۸ میلی‌متر ضخامت و ۳۴۵ گرم وزن دارد. اما بزرگ‌ترین مزیت تبلت‌های سامسونگ به ظرافت آن‌ نیست بلکه قابلیتی به نام قلم استایلوس است که تبلت‌های این برند را از دیگر تبلت‌ها مجزا می‌کند. هرچند برند‌های دیگر نیز تبلت‌های دارای قلم معرفی کرده‌اند اما علاقه‌مندان و کاربران حرفه‌ای این محصولات خود می‌دانند که قلم S Pen سامسونگ چیز دیگری است.

این تبلت از پردازنده اگزینوس ۷۹۰۴ بهره می‌برد و ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی دارد. دوربین اصلی این تبلت ۸ مگاپیکسل و دوربین سلفی آن ۵ مگاپیکسل است. تبلت گلکسی تب A مدل ۲۰۱۹ یکی از ارزان‌ترین تبلت‌های دارای قلم اس پن است. این تبلت اقتصادی حدود ۵ میلیون تومان قیمت دارد.

تبلت سامسونگ گلکسی تب A 8.0 2019

سامسونگ گلکسی تب S6 Lite

یکی دیگر از تبلت‌های کاربرپسند سامسونگ، مدل تب S6 Lite است. این تبلت میان‌رده ۱۰.۴ اینچی به قلم اس‌پن مجهز بوده و به کمک ۴ گیگابایت رم، پردازنده اگزینوس ۹۶۱۱ و پردازنده گرافیکیAdreno 640 و همینطور نمایشگر ۱۰.۴ اینچی برای علاقه‌مندان به طراحی و نقاشی دیجیتال، یک تبلت بسیار مناسب اندرویدی است. گلکسی تب اس ۶ لایت ۴۶۷ گرم وزن و ۷ میلی‌متر ضخامت دارد.

این تبلت با باتری ۷ هزار میلی‌آمپر ساعتی به‌راحتی در یک روز کامل کاربر را همراهی کرده و از پس نیازهای اساسی کاربر برمی‌آید. اصلی‌ترین کاربرد‌هایی که سامسونگ برای این تبلت درنظر دارد یادداشت‌برداری سریع، طراحی و نقاشی، پیاده‌سازی ایده به کمک قلم اس پن و مولتی‌تسکینگ است که باتری با ظرفیت بالای این تبلت امکان استفاده از تمامی این قابلیت‌ها را فراهم می‌کند. این تبلت میان‌رده حدود ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بازار ایران به فروش می‌رسد.

تبلت سامسونگ گلکسی تب S6 Lite

هواوی میت‌پد پرو

شرکت هواوی یکی از بزرگ‌ترین برند‌های کشور چین و جهان است که در سال‌های اخیر رقابت شدیدی در بازار گوشی‌های هوشمند ایجاد کرد و نهایتا توانست با کنار زدن اپل و سامسونگ برای اولین بار در سه ماهه دوم سال ۲۰۲۰ به پرفروش‌ترین برند گوشی هوشمند جهان تبدیل شود.

حالا این برند چینی چند سالی است که تمرکز خود را در کنار گوشی‌های هوشمند به سمت بازار تبلت‌های هوشمند نیز معطوف کرده و در سال ۲۰۱۴ برای اولین بار به جمع پرفروش‌ترین برند‌های تبلت‌های هوشمند پیوست. نهایتا این برند در ۳ ماهه دوم سال ۲۰۲۰ با بیش از ۱۲ درصد سهم از بازار تبلت‌ها در جایگاه سومین برند پرفروش تبلت‌های هوشمند قرار دارد. تبلت میت پد پرو یکی از جدیدترین محصولات معرفی شده توسط برند هواوی است که در آخرین ماه از سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شد.

این تبلت بالا‌رده به آخرین نسل از پردازنده‌های قدرتمند هواوی یعنی کرین ۹۹۰ مجهز است و در کنار این پردازنده از ۶ گیگابایت حافظه رم بهره می‌برد. این تبلت نیز مانند تبلت اس ۶ سامسونگ از باتری قدرتمندی بهره‌مند است و ۷۲۵۰ میلی‌آمپر ساعت ظرفیت دارد. این تبلت باوجود نمایشگر ۱۰.۸ اینچی با وزن ۴۶۰ گرم تبلت نسبتا سبک وزنی به حساب می‌آید. تنها نکته‌ای که در مورد این تبلت وجود دارد این است که تبلت جدید هواوی مانند گوشی‌های هوشمند جدید این شرکت از سرویس‌های موبایلی گوگل بهره‌مند نیست و از سرویس موبایلی هواوی استفاده می‌کند. این تبلت بالارده حدود ۱۷ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در ایران قیمت‌گذاری شده است.

تبلت هواوی میت‌پد پرو

مایکروسافت سرفیس پرو ۷ مدل B

با وجود آن که اپل بیشترین سهم از فروش تبلت‌ها را در اختیار دارد اما تبلت‌های سرفیس مایکروسافت را می‌توان محبوب‌ترین تبلت‌های ویندوزی جهان دانست.

مایکروسافت خیلی آهسته و محتاطانه وارد حوزه سخت‌افزار و به‌خصوص تبلت‌های ویندوزی شد اما با استقبالی که از این دستگاه‌ها شد، مایکروسافت نیز مدل‌های بیشتر و متنوع‌تری را روانه بازار جهانی کرد. اگرچه مایکروسافت در ایران نمایندگی رسمی ندارد و محصولاتش در ایران رسما پشتیبانی نمی‌شود اما شاید به‌دلیل دسترسی بسیار آسان کاربران ایرانی به ویندوز و همچنین فروش این تبلت‌ها در فروشگاه‌های معتبر کشور، این تبلت‌ها در کشور ما از اقبال بالایی برخوردار بوده است.

تبلت‌های جدید مایکروسافت در سال‌های اخیر به‌عنوان جانشینی برای لپ‌تاپ‌های ویندوزی در سبد خرید کاربران قرار گرفته است. این تبلت‌ها به دلیل وزن سبک حدود ۸۰۰ گرمی و کیبورد باکیفیت مغناطیسی محبوبیت زیادی در بین مدیران شرکت‌ها و صاحبان کسب‌وکار‌ها پیدا کرده است. تبلت ویندوزی سرفیس پرو ۷ مدل B به نسل دهم پردازنده اینتل Core-i5 مجهز است و در کنار آن از ۸ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه SSD بهره‌ می‌برد. نمایشگر ۱۲.۳ اینچی این تبلت از نسبت تصویر ۳ به ۲ برخوردار است و برای محافظت به گوریلاگلس نسخه ۳ تجهیز شده است. ضخامت این تبلت ۸.۵ میلی‌متر بوده و تنها ۷۷۶ گرم وزن دارد. یکی دیگر از مزیت‌های تبلت‌های مایکروسافت که این تبلت‌ها را بیشتر به خانواده لپ‌تاپ‌ها شبیه می‌کند استفاده از پورت‌های USB-A در کنار Type-C است. این تبلت از قابلیت شارژ سریع برخوردار است و در کمتر از یک ساعت از صفر تا ۸۰ درصد شارژ می‌شود. سرفیس پرو ۷ مدل B با قیمت حدود ۲۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان در بازار ایران موجود است.

تبلت مایکروسافت سرفیس پرو ۷ مدل B
http://pvst.ir/8io
امید اعظمیعضو تحریریه

شاید هیچ‌وقت صفت ماجراجو را در توصیف خودم به‌کار نبرده‌ باشم. اما وقتی به مسیری که آمدم نگاه می‌کنم، چیزی جز ماجراجویی نمی‌بینم. از تحصیل در رشته مهندسی نرم‌افزار و یک سال تجربه برنامه‌نویسی گرفته تا تجربه برگزاری استارت‌آپ ویکند بیرجند و سه سال مدیا مانیتورینگ در حوزه روابط‌عمومی و حالا تجربه جدیدی در پیوست و حوزه خبرنگاری. اما برای من ارزشمند‌تر از هر تجربه‌ای، دوستان خوبی بودند که در این مسیر پیدا کردم.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو