skip to Main Content
دیجی‌ پی
کانال بله پیوست
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

رئیس صندوق نوآوری: سهم اقتصاد دانش‌بنیان باید از کمتر از یک درصد، به ۷ درصد GDP برسد

۹ خرداد ۱۴۰۵

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی با اعلام برنامه‌های جدید برای توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور از سرمایه‌گذاری مشترک برای ساخت برج‌های فناوری، افزایش سرمایه صندوق‌های پژوهش و فناوری و اجرای برنامه‌های اشتغال‌پذیری در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی که اکنون کمتر از یک درصد است باید مطابق برنامه هفتم توسعه به ۷ درصد برسد.

به گزارش پیوست، اصغر نوراله‌زاده، رئیس هیات عامل صندوق نوآوری و شکوفایی، در نشست «هم‌اندیشی و تبیین برنامه‌های راهبردی توسعه فناوری و نوآوری در پارک‌های علم و فناوری» با اشاره به اهداف برنامه هفتم توسعه گفت: سهم اقتصاد دانش‌بنیان از تولید ناخالص داخلی کشور باید از کمتر از یک درصد فعلی به ۷ درصد برسد؛ هدفی که تحقق آن نیازمند جهش در تمامی اجزای زیست‌بوم فناوری و نوآوری است.

او با تاکید بر همکاری صندوق نوآوری با سایر نهادهای فعال این حوزه گفت: تلاش می‌کنیم با افزایش ظرفیت‌های زیست‌بوم فناوری و نوآوری، اثرگذاری آن در توسعه فناوری کشور بیشتر شود.

نوراله‌زاده پارک‌های علم و فناوری را از مهم‌ترین زیرساخت‌های زیست‌بوم نوآوری دانست و گفت: این پارک‌ها موتور توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان هستند و بخش مهمی از مسیر تجاری‌سازی از ایده تا محصول در آنها شکل می‌گیرد.

به گفته او، صندوق نوآوری در همکاری با پارک‌های علم و فناوری، برنامه‌های مختلفی برای توانمندسازی و تجاری‌سازی شرکت‌های دانش‌بنیان اجرا می‌کند.

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری همچنین از برنامه مشترک این صندوق و وزارت علوم برای احداث برج‌های فناوری خبر داد و گفت: ایجاد این برج‌ها یکی از زیرساخت‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان است. این طرح علاوه بر کمک به استقرار شرکت‌ها، می‌تواند در حفظ نخبگان و تمرکز بهتر زنجیره تأمین و تجاری‌سازی محصولات دانش‌بنیان مؤثر باشد.

او افزود شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند برای ساخت یا خرید واحدهای مستقر در این برج‌ها از تسهیلات صندوق نوآوری استفاده کنند.

نوراله‌زاده همچنین از افزایش سرمایه صندوق‌های پژوهش و فناوری تا پایان سال در دو تا سه مرحله خبر داد و گفت: افزایش خطوط اعتباری و اختیارات عاملیت این صندوق‌ها نیز در دستور کار قرار دارد تا نقش پررنگ‌تری در تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان ایفا کنند.

به گفته او، با تقویت این صندوق‌ها امکان ارائه تسهیلات با مبالغ بالاتر برای شرکت‌های فناور فراهم خواهد شد.

رئیس هیات عامل صندوق نوآوری از تصویب ضابطه جدیدی برای اجرای برنامه‌های اشتغال‌پذیری در دانشگاه‌ها نیز خبر داد و گفت: این برنامه با همکاری دانشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و با الگوبرداری از تجربه دانشگاه صنعتی شریف اجرا می‌شود تا هم به اشتغال فارغ‌التحصیلان کمک کند و هم بخشی از نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان به نیروی انسانی متخصص را تأمین کند.

پیش‌بینی ۷ همت منابع برای توسعه زیرساخت‌های فناوری

در این نشست، حسین سیمایی‌صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، با اشاره به ضرورت توسعه فناوری برای آینده کشور گفت: پارک‌های علم و فناوری با وجود دو دهه فعالیت، هنوز به سطح مطلوبی از توسعه نرسیده‌اند و نیازمند جهش در حوزه فناوری و مدیریت هستند.

او همچنین با اشاره به آسیب‌دیدن برخی شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان در جریان جنگ ۱۲ روزه از تشکیل کارگروه‌های حمایتی برای بازسازی این شرکت‌ها خبر داد.

وزیر علوم با اشاره به تفاهم‌نامه مشترک با صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد: در قالب این همکاری بیش از ۷ هزار میلیارد تومان منابع برای احداث ۱۰ برج فناوری، حمایت از پایان‌نامه‌های مسئله‌محور و تکمیل ۲۰۰ سوله نیمه‌صنعتی پیش‌بینی شده است.

در حاشیه این نشست، تفاهم‌نامه همکاری میان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به امضا رسید. توسعه زیست‌بوم فناوری و نوآوری، حمایت از تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه دانشجویان و اعضای هیات علمی، توسعه فناوری‌های مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان، استقرار شرکت‌های فناور در پارک‌های علم و فناوری و تأمین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان از مهم‌ترین محورهای این تفاهم‌نامه عنوان شده است.

 

https://pvst.ir/o5l

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو