جنگ، بازی جدید استودیو لکسیپگیمز را به قعر جدول فرستاد
مدیر استودیو لکسیپ گیمز اعلام کرد شروع جنگ با انتشار بازی جدید این استودیو مصادف…
۱ مرداد ۱۴۰۴
۱ مرداد ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
مشاور رئیس و مدیر پروژه دارورسانی اینترنتی سازمان غذا و دارو در نشستی با عنوان «سکوهای اینترنتی توزیع دارو زیر ذرهبین» پلتفرمهای سلامت دیجیتال را به لابیگری سیاسی و نفوذ برای تغییر قوانین متهم کرد و گفت: انفورماتیکِ سلامت یک دیسیپلین علمی است و هیچ ربطی به وزارت مخابرات ندارد. او همچنین گفت به دلیل اینکه حرفهایی زدهایم که باب میل پلتفرمها نبوده به تحجر و عقبماندگی متهم شدهایم.
به گزارش پیوست، نشست «سکوهای اینترنتی توزیع دارو زیر ذرهبین» در رویداد Iran Supplex با حضور تعدادی از فعالان بخش خصوصی و قانونگذاران این حوزه برگزار شد.
رامین مقدم، مشاور رئیس و مدیر پروژه دارو رسانی اینترنتی سازمان غذا و دارو در حالی که صدها برگ از تلاشهای پلتفرمها در ارتباط با سنگاندازیهای سازمان غذا و دارو را پرینت گرفته بود، برخی پلتفرمها را به لابیگری سیاسی و نفوذ برای تغییر قوانین متهم کرد. او گفت: تاکنون اتفاقاتی رقم خورده که اجازه نداده تکلیف قانونی سازمان غذا دارو از طریق وزارت بهداشت، صورت گیرد.
مقدم سخنان خود را با به سخره گرفتن پلتفرمها و یادآوری خاطراتی از گذشته ادامه داد و گفت: حرف از کارآفرینی میزنند من خودم از ۱۸ سالگی کارآفرین بودهام و در داروخانه ۱۳ آبان روی کارتن میخوابیدم تا اولین نرمافزار داروخانه ایران را نوشتم. زمانی که دوستان نمیدانستند دیسراپتیو یعنی چه، ما از این کارها کردهایم.
او با خطاب قرار دادن ژوبین علاقبند عضو هیات مدیره انجمن تجارت الکترونیک و مدیرعامل لیانکپیتال، صحبتهای علاقبند در پادکستی در مورد کسبوکارهای تکنولوژیمحور و برهمزننده (دیسراپتیو) را به موضوع سلامت دیجیتال تعمیم داد و گفت: منطق ایشان «جابنداز و راهبنداز» است، موضوعی که در سلامت دیجیتال امکانپذیر نیست.
او گفت: انفورماتیکِ سلامت یک دیسیپلین علمی است هیچ ربطی به وزارت مخابرات ندارد و این یک قضیه بین رشتهای است. توسط دوستان تاکنون به تحجر و عقبماندگی و غیره و ذالک متهم شدیم چون حرفی را زدهایم که باب میلشان نبوده است.
عباس کبریاییزاده، رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت ایران هم تقریباً همسو با مخالفان پلتفرمها در ارائهای با اسکرینشاتهایی از سایت ترب که هیچ ارتباطی به سایتهای مجوزدار و پلتفرمهای دارو ندارد و تنها یک بازارگاه برای خرید و فروش تقریباً همه چیز است، گفت: چطور ممکن است داروهای جنسی و داروهای قلبی و همه و همه در یک سایت موجود باشند. نظام سلامت جایی برای داد و ستد نیست و اصلاً شبیه سایر کالاها، تصمیم برای خرید به عهده خریدار نیست بلکه پزشک نظام سلامت در این زمینه تصمیم میگیرد. البته نظام سلامت باید از ساختارهای دیجیتال استفاده کند تا دسترسی مردم به آنها آسانتر شود.
او در ادامه گفت: ایران حتی جلوتر از بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکایی قانون نظام سلامت و مقررات پزشکی داشته ما ساختارهای قانونی و مقررات بالادستی از قانون اساسی گرفته تا سیاستهای کلی سلامت و قانون برنامه هفتم توسعه را داریم که همگی بر یک اصل اجماع دارند: «تولیت نظام سلامت با وزارت بهداشت است».
از سمت بخش خصوصی، ژوبین علاقبند، عضو هیاتمدیره انجمن تجارت الکترونیک ایران، با انتقاد از نبود دستورالعملهای اجرایی، گفت که پلتفرمها نه دارو انبار میکنند، نه نسخهپیچی انجام میدهند، بلکه فقط نقش اتصالگر میان داروخانه و بیمار را دارند.
علاقبند راجع به امنیت دادهها در پلتفرمها تاکید کرد که پلتفرمها به محتوای نسخههای بیماران دسترسی ندارند. او توضیح داد: پلتفرمها یک کد رهگیری نسخه بههمراه شماره ملی بیمار دارند. تنها داروخانه است که محتوای نسخه را مشاهده و اقدام به تامین دارو میکند.
محمدرضا طاهری، مدیر بیزینسلاین داروخانه دیجیکالا هم با تایید صحبتهای علاقبند گفت: پلتفرمها تهدید نیستند و زیرساختهای لازم برای کمک به اقتصاد داروخانهها و توزیع عادلانه دارو را ایجاد میکنند. دیجیکالا دارو انبار نمیکند، به محتوای نسخ دسترسی ندارد و آماده اجرای دستورالعملهای شفاف وزارت بهداشت است. او همچنین از نگاه غیرمنصفانه سازمان غذا و دارو به زحمات پلتفرمها ابراز تاسف کرد.
رسول دیناروند، رئیس پیشین سازمان غذا و دارو، با نگاهی واقعبین و منطقی بر لزوم تنظیمگری منعطف در حوزه سلامت دیجیتال تأکید کرد و گفت که پلتفرمهای توزیع دارو، اگر تحت چارچوب مشخص و با نسخهپیچی در داروخانهها فعالیت کنند، میتوانند به نظام سلامت کمک کنند. مثل هر حوزه دیگر، تکنولوژی در سلامت هم راه خود را پیدا میکند. همانطور که غذایمان را آنلاین سفارش میدهیم، دارو هم باید بتواند با شرایطی که قانونگذار تعیین میکند، آنلاین سفارش داده شود.
مهدی خدادادی رئیس کمیسیون سلامت دیجیتال نصر کشور با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در زمینه تدوین دستورالعمل دارورسانی، از عدم توجه به مصوبه هیأت وزیران درباره همکاری مشترک با وزارت ارتباطات گفت و آن را مصداق عدم تمکین به قانون دانست.
خدادادی از بخش دولتی و رفتارهایی که امکان گفتوگو را محدود میکنند انتقاد کرد و گفت: چه کسی گفته که وزارت بهداشت سیاستگذار حوزه سلامت نیست؟ تمام حرف ما این است که چرا به قوانین عمل نمیشود، ما وزارت بهداشت را نفی نمیکنیم.
محمود فاضلی، رئیس شورای عالی نظام پزشکی ایران هم بدون توجه به تغییرات فناورانه در جهان گفت: اگر چیزی درست طراحی شود، نیاز به بازطراحی ندارد، مثل سنجاق قفلی که ۲۰۰ سال است همان شکل قبل است. در ایران قوانین متعددی برای نظام سلامت وجود دارد و نباید با تفسیر ناقص یا مداخلههای غیرمنطبق در آن خللی وارد کرد.
ژوبین علاقبند، در بخش جمعبندی با گلایه از این همه اتهاماتی که رامین مقدم به او وارد کرده بود گفت: تکنولوژی وقتی وارد حوزههای سنتی میشود حوزههایی که در آن قانونی نبوده بدیهی است که بعد از پا گرفتن باید برای آن قانون تدوین شود. اما صحبتهای من راجع به زمینههایی مانند تاکسیهای اینترنتی بوده. بدیهی است که موضع پلتفرمها این است که ما از داروخانههای دارای مجوز قانونی کالا تهیه میکنیم و دسترسی به هیچ دیتایی از بیماران نداریم و آمادگی کامل داریم در فضای دوستانه صحبت کنیم؛ همانطور که یک سال با شهرداری تعامل کردیم تا تاکسیهای اینترنتی در کشور جا بیفتد.
خدادادی هم در پایان با تاکید بر گفتگوی درست و منصفانه گفت: زمان استفاده از ادبیات تهدید و توهین به سر آمده است و بهتر است منصفانهتر گفتوگو کنیم چون به این شکل است که مشکلات مردم حل می شود.