skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فناوری

پرستو توکلی نویسنده میهمان

سخنرانی TED بنیان‌گذار پلتفرم «اسپیتار»: بیمارستانی ابری برای بیماران ساختیم

پرستو توکلی
نویسنده میهمان

۱۶ فروردین ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

محمد ابوروی، بنیان‌گذار پلتفرم دیجیتال سلامت «اسپیتار»

محمد ابوروی، بنیان‌گذار پلتفرم دیجیتال سلامت «اسپیتار» دیجیتالی شدن مدارک پزشکی و دریافت خدمات مشاوره و درمان با دسترسی به پزشکان از طریق مدل‌های هوش مصنوعی یکی از امیدهای حوزه سلامت الکترونیک عنوان کرد. طبق گفته او تداوم معضل دسترسی نداشتن به پزشک و پراکندگی مدارک درمانی در برخی از کشورهای جهان هنوز هم جان بسیاری را با خطر جدی مرگ رو به رو کرده است.

به‌گزارش پیوست، محمد ابوروی، بنیان‌گذار پلتفرم دیجیتال سلامت «اسپیتار»، این پلتفرم را به عنوان یک «بیمارستان در فضای ابری» معرفی کرده است. جمع‌آوری اطلاعات بیماران و نگهداشت دیجیتالی آنها و همچنین استفاده از داده‌های برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی سلامت‌محور کاربرد اصلی این پلتفرم است.

بیمارستان ابری راهکاری برای ارائه خدمات درمانی در هر نقطه از جهان

محمد ابوروی که خودش اکنون یک جراح است نیز شاهد این تجربه دردناک بوده است و مادر بزرگش در آمبولانس در حالی که در مرز تونس و لیبی در حال انتقال به یک مرکز درمانی بود، درگذشت.

او معتقد است که  اگر یک پزشک مبتنی هوش مصنوعی وجود داشته باشد که همیشه و در هر مکانی پاسخگوی نیازهای بیماران باشد و این پاسخ‌ها را با توجه به شرایط خاص هر بیمار در همان روستا ارائه دهد، دیگر شاهد چنین پیامدهای ناگواری ناشی از سال‌ها سرمایه‌گذاری ناکافی در حوزه سلامت نخواهیم بود.

پزشکی دیجیتال؛ راهکاری برای دسترسی بهتر

محمد ابوروی، بنیان‌گذار پلتفرم دیجیتال سلامت «اسپیتار» (Speetar) است راهکاری نوآورانه برای این معضل ارائه داده است. اسپیتار که به عنوان یک «بیمارستان در فضای ابری» شناخته می‌شود، بیماران مناطق محروم خاورمیانه و آفریقا را به پزشکانی متصل می‌کند که شرایط و زبان آنها را درک کرده و خدمات متناسب با آنها را ارائه می‌دهد.

او به چالش‌های ناشی از نبود سیستم‌های دیجیتال در لیبی اشاره می‌کند. در این کشور، سوابق پزشکی به صورت فیزیکی و در پوشه‌های کاغذی نگهداری می‌شود که اغلب ناقص و پراکنده هستند.

برخلاف سیستم‌های پیشرفته‌ای که در کشورهای توسعه‌یافته وجود دارد و اطلاعات کامل پزشکی بیماران در دسترس پزشکان قرار می‌گیرد، در مناطق بی‌ثبات مانند لیبی، بیماران به دلیل جابه‌جایی ناشی از درگیری‌ها اغلب سوابق خود را از دست می‌دهند.

ایجاد سوابق دیجیتال و استفاده از هوش مصنوعی

اسپیتار به بیماران کمک می‌کند تا سوابق پزشکی خود را در قالب دیجیتال ذخیره کنند. این سوابق از طریق تلفن همراه در دسترس بیماران و پزشکان قرار می‌گیرد و به طور مداوم به‌روزرسانی می‌شود. هدف از این کار، اطمینان از ارائه بهترین خدمات ممکن در هر زمان است.

طبق گفته محمد ابوروی در کشورهای پیشرفته کافی است نام و تاریخ تولد بیمار را وارد کنید و به تمام جراحی‌ها و رویه‌هایی که در ۱۵ سال گذشته برای او انجام شده بود، دسترسی پیدا کنید. در مناطقی که دیجیتالی‌سازی وجود ندارد و بی‌ثباتی مداوم دیده می‌شود، ممکن است یک بیمار امروز در یک روستا باشد و فردا به دلیل درگیری‌ها به روستای دیگری برود. افراد معمولا هنگام جابه‌جایی سوابق پزشکی خود را با خود نمی‌برند و این باعث می‌شود که تمام سوابق حساس مانند آلرژی‌ها، جراحی‌ها، مشکلات پزشکی و داروهای مصرفی از بین برود.

به همین دلیل، پزشکان باید این سوابق را از صفر، بازسازی کنند. پلتفرم دیجیتال سلامت «اسپیتار» کاری که انجام می‌دهد این است که به بیماران کمک می‌کند سوابق پزشکی خود را در قالبی دیجیتال ثبت کنند و این سوابق را در اختیار خودشان باشد. با این امکان، بیماران می‌توانند از طریق تلفن همراه مدارک پزشکی خود را با پزشک مورد نظر به اشتراک بگذراند.

«اسپیتار» داده‌های جمع‌آوری‌شده را پالایش و یکپارچه می‌کند تا بتوان از آنها در مدل‌های هوش مصنوعی استفاده کرد

در کنار این، اسپیتار داده‌های جمع‌آوری‌شده را پالایش و یکپارچه می‌کند تا بتوان از آنها در مدل‌های هوش مصنوعی استفاده کرد. این مدل‌ها می‌توانند پیش‌بینی‌های تحلیلی ارائه دهند که در بهبود مراقبت‌های پزشکی مؤثر است.

 

چالش‌های استفاده از داده‌ها در هوش مصنوعی

محمد ابوروی نسبت به نابرابری در جمع‌آوری داده‌ها برای توسعه هوش مصنوعی هشدار داد. او معتقد است که بسیاری از مدل‌های هوش مصنوعی بر اساس داده‌های کشورهای غربی توسعه یافته‌اند و جوامع محروم که داده‌های کافی از آنها جمع‌آوری نمی‌شود، از این پیشرفت‌ها بی‌بهره می‌مانند. او تاکید کرد که برای موفقیت هوش مصنوعی در حوزه پزشکی، باید داده‌های کشورهای در حال توسعه نیز در این فرآیند دخیل شوند.

آینده‌ای برابر در نظام سلامت

ابوروی امیدوار است روزی برسد که هیچ بیماری برای دریافت خدمات درمانی مجبور به ترک کشور خود نباشد یا مدت طولانی برای درمان منتظر نماند. او با استناد به جمله‌ای از ویلیام گیبسون گفت: آینده همین‌ جاست، فقط به‌طور برابر توزیع نشده است.

هوش مصنوعی می‌تواند کیفیت خدمات درمانی را به‌طور مساوی در سراسر جهان توزیع کند و امید به آینده‌ای برابر را در نظام سلامت زنده نگه دارد.

https://pvst.ir/kp9

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو