کمپینهای رفتاری جهت مصرف بهینه انرژی؛ استفاده بهینه با آگاهی
کمپینهای رفتاری با هدف افزایش آگاهی عمومی در مورد صرفهجویی انرژی در سطح جهانی از…
۱ آذر ۱۴۰۳
۴ مرداد ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
بازارهای سهامی آمریکا روز چهارشنبه (۲۴ جولای) یکی از بدترین روزهای تاریخ خود را سپری کردند. در این روز با ریزش ۲.۳۱ درصدی شاخص S&P 500 و ۳.۶۴ شاخص نزدک که بسیاری از سهامهای فناوری را نمایندگی میکند، قرمزترین روز معاملات سهامی از سال ۲۰۲۲ تا به امروز رقم خورد. بازارهای کریپتو نیز ریزش سنگینی را پس از سقوط بازار سهامی تجربه کردند و بخش اعظم رشد داراییهای رمزارزی که در دو هفته گذشته رقم خورد با کندلهای قرمز عقبگرد کرد.
به گزارش پیوست، بزرگان فناوری از جمله گوگل بیشترین زیان را متحمل شدند. الفابت، شرکت مادر گوگل، روز چهارشنبه ۵ درصد از تمام ارزش خود را از دست داد. براساس گزارش مالی سه ماهه گذشته، درآمد تبلیغاتی یوتیوب پایینتر از سطح انتظارات بازار است.
تسلا، تولیدکننده خودرویهای الکتریکی به رهبری ایلان ماسک، هم در روزی که گذشت ۱۲.۵ درصد از تمام ارزش خود را از دست داد. ریزش شدید سهام تسلا را پس از گزارش نتایج ضعیف این شرکت و کاهش ۷ درصد درآمد مشاهده میکنیم.
پیشتازان هوش مصنوعی نیز با بحران دست و پنجه نرم میکنند. انویدیا، تولیدکننده چیپهای پردازنده گرافیکی که به عنوان یکی مهمترین شرکتها در تامین قدرت رایانشی هوش مصنوعی به حساب میآید، ۶.۸ درصد از ارزش سهام خود را از دست داد.
متا، غول شبکه اجتماعی و از فعالان مهم هوش مصنوعی هم در حالی که به تازگی از مدل جدیدی هوش مصنوعی Llama 3.1 رونمایی کرد و مدعی همترازی آن با برخی از پیشتازان بازار شد، از بحران چهارشنبه بی نصیب نماند و ۵.۶ درصد از ارزش خود را از دست داد.
مایکروسافت، حامی بزرگ اوپنایآی و ارزشمندترین شرکت فناوری جهان، با تجربه یک ریزش ۳.۶ درصدی در حال حاضر حدود ۳.۱۹ هزار میلیارد دلار ارزش دارد.
تحلیلگران ریزش روز گذشته را ماحصل توفان در یک بازار بیش از حد خریده شده، انتظارات بالای درآمدی و ضعف فصلی شرکتها میدانند. به همین دلیل است که برخی از تحلیلگران از وقوع چنین روز قرمزی برای بازار سهامی متعجب نیستند.
راس میفیلد، استراتژی پرداز سرمایهگذاری در شرکت Baird، میگوید: «از نگاه ما این فروش بسیار معتبر است، زیرا پس از شکست یک بازار صعودی صورت گرفته است و اصلاح درست در داخل یک بازار صعودی چیزی است که باید به عنوان یک فرصت نگاهش کرد تا مکانی برای رویکرد دفاعی یا محافظت از پول در برابر نوسان.»
بازار سهام و کریپتو همواره رابطه پیچیدهای با یکدیگر دارند و با اینکه بسیاری از فعالان رمزارزی آن را سد محکمی برای فرار از ریزشهای سهامی تلقی میکنند، اما در بیشتر موارد ریزش بازار سهامی و به ویژه بخش تکنولوژی با ریزش بیشتری در جهان کریپتو همراه است.
داراییهای رمزارزی که به عنوان داراییهای بسیار خطرپذیر شناخته میشوند امروز ریزش سختی را تجربه کردند. بیتکوین که سه روز گذشته را با کندلهای قرمز پشت سر گذاشته است از روز چهارشنبه تا زمان نگارش خبر حدود ۴.۵ درصد یا بیش از ۳ هزار دلار از ارزش خود را از دست داده است.
وضعیت آلتکوینها (دیگر ارزشهای بازار کریپتو) وخیمتر است و اتریوم با سقوط ۷.۸ درصدی در حال حاضر ۳ هزار ۱۵۰ دلار معامله میشود.
سولانا که در روزهای گذشته بهترین عملکرد بازار کریپتو را به ثبت رسانده بود در کمتر از اوج ۱۸۳ دلاری خود در روز چهارشنبه ۸.۳۶ درصد فاصله گرفته ودر زمان نگارش خبر حدود ۱۶۷ دلار در ازای هر واحد معامله میشود.
براساس دادههای وبسایت کوینکپمارکت، ارزش کلی بازار کریپتو نیز در یک روز گذشته ۴.۴۲ درصد کاهش یافته و در حال حاضر ارزش کل بازار حدود ۲.۳۱ هزار میلیارد دلار است.