ترامپ در اولین تماس با شی جینپینگ درمورد تیکتاک صحبت کرد
گزارشی از فایننشال تایمز میگوید دونالد ترامپ، رئيس جمهور منتخب آمریکا، اولین تماس خود را…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۳ تیر ۱۴۰۳
زمان مطالعه : ۴ دقیقه
امروزه در بین طرفداران برندهای مختلف (چه اندرویدی و چه آیفونی) زیاد شنیدهاید که اختلافهایی برسر اینکه چه مدل از گوشیهای پرچمدار بهتر عکاسی میکند و یا دقت سنسور کدام مدل نسبت به دیگری بیشتر است وجود دارد، اما تا به حال به مشخصات دقیق سازنده سنسورهای این گوشیها نظیر iPhone 15 Pro Max و حتی Xiaomi 14 Ultra مراجعه کردید؟
اگر جواب شما به این سؤال “بله” باشد قطعاً میدانید که سازنده این سنسورها شرکتی جز سونی نیست!
قطعاً تا به حال، بارها و بارها نام شرکت سونی را شنیدهاید، شرکتی ژاپنی که فعالیت خود را به صورت رسمی از سال ۱۹۵۸ با این نام آغاز کرده است. سونی محصولات زیاد و متنوعی مانند تلویزیون، هدفون، سیستمهای صوتی، کنسول بازی، گوشی هوشمند، لپتاپ، دوربینهای فوق حرفهای و تعداد زیادی وسایل الکترونیکی خلاقانه را برای اولین بار تولید کرده است و نام این شرکت همیشه در لیست برندهای خلاق و محبوب بازار قرار داشته است.
از جمله این محصولات جذاب و تکنولوژیک حرفهای، باید به سنسور دوربینهای موبایل این برند اشاره کرد، سنسورهایی که با دقت بالا و عملکرد حرفهای و دقیق خود هر برندی را وسوسه کرده تا از سنسورهای سونی به عنوان سنسور لنز اصلی مدلهای پرچمدار استفاده کند.
در سال ۲۰۲۲، سونی یک سنسور بزرگتر (IMX989) را معرفی کرد که به طور خاص برای گوشیهای هوشمند طراحی شده بود و امکان ثبت نور بیشتر و کیفیت تصویر بهتر را در مقایسه با سنسورهای کوچکتر فراهم میکرد. این روند با LYT-900، جانشین IMX989 ادامه یافت.
تولید این محصولات فرآیند بسیار پیچیدهای دارد، به طوری که همه شرکتهای سازنده تلفن همراه به جای صرف هزینه و سرمایه برای تحقیق و توسعه یک سنسور خوب و مورد نیاز، فقط ترجیح میدهند که این محصولات را از شرکتهای دیگری تهیه کنند.
سونی، سنسورهای دوبین خود را طی ۵ مرحله کلی تولید میکند:
در مرحله اول از این فرآیند ۵ مرحلهای، توسعهدهندگان و طراحان با استفاده از ابزارهای طراحی و شبیهسازی مدل سه بعدی، مدل اولیه و مدنظر را طراحی و آن را تا حد امکان بهینهسازی میکنند.
به طور خلاصه و خیلی ساده، ویفرها ابتداییترین قسمت از سنسورهای دیجیتالی هستند، همان قسمتهایی که در آنها با استفاده از دستگاههای پیشرفته، پیکسلها قرار میگیرند.
در این مرحله، الگوها و مرز دقیق قرارگیری دیگر اجزای سنسور و پیکسل روی ویفرها هک میشود.
پس از تکمیل فرآیند ساخت و اتمام تمام مراحل قبلی، سنسورها باید مورد آزمایش و تست متخصصان شرکت قرار گرفته تا فعالیت درست و دقیق آنها مورد سنجش قرار گیرد.
بعد از اینکه مراحل ساخت و تست عملکرد با موفقیت انجام شد، سونی این سنسورها را در بستهها و کارتنهای مختلف همراه با محافظ و ضربهگیر برای شرکتهای سفارش دهنده و یا برای استفاده در گوشیهای هوشمند همین شرکت فرستاده میشوند.
درواقع همین احتیاط، دقت بالا در ساخت این سنسور دوربینها و تیم حرفهای، این شرکت را به یکی از مورد اطمینانترین شرکتها در زمینه تولید تبدیل کرده است.
شاید باور این موضوع کمی سخت باشد، اما تمام برندهای معروف موبایلی که طرفداران آنها برسر کیفیت برتر در زمینه عکاسی و فیلمبرداری آنها باید یکدیگر به جنگ و جدل میپردازنده مانند سامسونگ، آیفون، شیائومی، هوآوی، وانپلاس، اوپو، گوگل و غیره که شامل سری آیفون ۱۳، ۱۴، ۱۵، سری پرچمدار S و Note سامسونگ، هر چهار لنز ۵۰ مگاپیکسلی سری Xiaomi 14 Ultra از برند شیائومی و تعداد بیشماری از دیگر مدلها که شامل گوشیهای سری میت ۳۰ هوآوی نیز میشوند، همگی از سنسورهای لنز اصلی سونی بهرهمند هستند.
همانطور که مطالعه کردید، برای شما در این مطلب به اندازه کافی درمورد اینکه شرکت سونی به چه اندازه در تأمین سنسورهای دوربین گوشیهای پرچمدار و چه میانرده در دنیا نقش دارد نوشتیم، اکنون شما به این پرسش ما پاسخ دهید:
آیا شما لقب “رهبر لایق دوربینهای موبایلی” را مناسب سونی میدانید؟