skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

کمیسیون تنظیم مقررات پروانه پیام‌رسان‌ها را صادر می‌کند

علی مومنی علی مومنی نویسنده میهمان

۲۲ آبان ۱۴۰۲

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

مجلس، صدور پروانه پیام‌رسان‌ها را برعهده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات گذاشت. پیش از این، مرجع صدور مجوز فعالیت پیام‌رسان‌ها، کارگروهی متشکل از چند نهاد بود و به نظر می‌رسد اکنون فعالیت این کارگروه بلاموضوع است.

به گزارش پیوست، کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات که ذیل وزارت ارتباطات فعالیت می‌کند و ریاست آن نیز برعهده وزیر ارتباطات است از زمان تصویب قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۸۲، مرجع صدور پروانه‌های بخش ارتباطات کشور بوده است.

حال مجلس در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، با بند الحاقی ماده ۶۶ این لایحه موافقت کرده است که با یک تفاوت کوچک، وظایف و اختیارات پیشین کمیسیون را تکرار کرده است.

وزارت ارتباطات تا چه زمانی پشت پیام‌رسان‌ها می‌ایستد؟

در بند الحاقی ۲ ماده ۶۶ برنامه هفتم توسعه آمده است: «به منظور ایجاد وحدت رویه و حمایت از حقوق کاربران و تسهیل رقابت سالم بین ذی‌نفعان، مسئولیت صدور پروانه کلیه خدمات ارتباطی (از طریق پنجره درگاه صدور مجوزها)، خدمات فناوری اطلاعات و هوشمندسازی و سکوهای پیام‌رسان، تدوین و تصویب جداول تعرفه و تعیین حق اشتراک (آبونمان) آنها در چهارچوب قوانین و مقررات کشور بر عهده کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات است.»

همچنین تعیین جرایم ناشی از تخلف از تعهدات قانونی با پیشنهاد وزیر ارتباطات به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

پیش از این در مصوبه شورای عالی فضای مجازی با موضوع سیاست‌ها و اقدامات ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی که مرداد ماه ۹۶ تصویب شده بود، وظیفه صدور مجوز فعالیت پیام‌رسان‌های اجتماعی داخلی و خارجی به عهده کارگروهی گذاشته شده بود که در آن اعضایی از وزارت ارتباطات، ارشاد، اطلاعات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دادستانی کل کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، فراجا، سپاه پاسداران و صداوسیما حضور داشتند. البته تا کنون خبری از اعطای مجوز از سوی این کارگروه منتشر نشده است.

وزارت ارتباطات همچنین در این سند مکلف شده بود با انجام اقداماتی برای پیام‌رسان‌های داخلی مزیت رقابتی ایجاد کند. این اقداماتی مواردی هچون اعطای تسهیلات کم‌بهره، امکان عرضه خدمات دولت الکترونیکی، به حداقل رساندن هزینه‌های مصرف پهنای باند و کمک به تامین زیرساخت‌های شبکه‌ای را شامل می‌شد.

البته در ادامه این مصوبه ذکر شده است حمایت‌ها باید تا ایجاد سه پیام‌رسان اجتماعی داخلی با حداقل ۵ میلیون کاربر ادامه پیدا کند. در حال حاضر طبق آمارهای اعلامی وزارت ارتباطات، تمامی پیام‌رسان‌های مطرح داخلی از مرز ۵ میلیون کاربر فاصله زیادی گرفته‌اند اما حمایت‌های وزارت ارتباطات همچنان ادامه دارد.

به گفته وزیر ارتباطات، کاربران پیام‌رسان‌های داخلی نسبت به یک سال و نیم گذشته، ۸ برابر شده‌اند.

حمایت‌های وزارت ارتباطات از این پیام‌رسان‌ها با انتقاداتی نیز همراه بوده است. دهم آبان ماه بود که پویا پیرحسینلو، مدیرعامل ابرآروان و رئیس کمیته اینترنت انجمن تجارت الکترونیک در رویداد ایران دیجیتال با انتقاد از این رویه گفت: «شرکت ارتباطات زیرساخت در بومهن دیتاسنتر تاسیس کرده و به رایگان در اختیار پیام‌رسان‌ها قرار داده است. شهرداری هم همین کار را می‌کند. بخش خصوصی چطور باید با یک محصول رایگان رقابت کند؟»

به نظر نمی‌آید وزارت ارتباطات برنامه‌ای برای توقف این حمایت‌ها داشته باشد. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات بارها افزایش کاربران پیام‌رسان‌های داخلی را به عنوان دستاورد این وزارتخانه معرفی کرده است. در یکی از این موارد، او به تازگی در گفت‌وگو با مهر گفت: «یکی از راهکارها و راهبردهای دولت سیزدهم حمایت از سکوهای داخلی مخصوصاً پیام رسان‌های داخلی است. رویکرد این دولت با دولت قبلی کاملاً متفاوت است. در نتیجه تمام زیر ساخت‌های داخلی و توسعه پیام رسان‌های داخلی و شبکه‌های اجتماعی داخلی را پیگیری می‌کنیم و حتماً کارهایی از دستمان برآید برای آنها انجام می‌دهیم اما باید توجه داشت که این‌ها شرکت‌های دانش‌بنیان بخش خصوصی هستند و لازم است خودشان هم بر توانمندی‌ها و قابلیت‌های داخلی خودشان اضافه کنند.»

او در ادامه تاکید کرد: حمایت‌ها و تشویق‌های ما ادامه دارد تا انشاالله سرعت و کیفیت پیام‌رسان‌های داخلی افزایش یابد.

https://pvst.ir/gde
علی مومنی
علی مومنینویسنده میهمان

    در دانشگاه علامه اقتصاد خوانده‌ام با اینکه هیچ گاه عاشق آن نبودم. اولین بار در میانه دوره کارشناسی بود که در یک دوره چند ساعته روزنامه‌نگاری اقتصادی شرکت کردم که البته آورده‌ای نداشت اما سودای روزنامه‌نگار شدن را به سرم انداخت. حالا در پیوست می‌نویسم و حوزه‌‌های مورد علاقه‌ام اینترنت، اقتصاد دیجیتال و عرصه‌هایی است که اینها به عالم سیاست گره می‌خورند.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو