skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آموزش درخواست کارت سوخت المثنی (مراحل، مدارک و نحوه پیگیری)

ابوالفضل پارسائی نویسنده میهمان

۱۹ اسفند ۱۴۰۱

زمان مطالعه : ۸ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۰ اسفند ۱۴۰۱

درخواست کارت سوخت المثنی

گم‌شدن کارت سوخت و درخواست کارت سوخت المثنی یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های رانندگان است. فرقی نمی‌کند راننده چه خودرویی هستید! ماشین سواری دارید یا موتورسیکلت، درهرصورت باید مراقب کارت سوخت خود باشید؛ چون علاوه بر زمان بر بودن صدور کارت سوخت المثنی، هزینه سوخت آزاد نیز فکر هر راننده‌ای را به خود مشغول می‌کند.

با گم‌شدن کارت سوخت، سؤالات زیادی برایتان مطرح ‌می‌شود؛ اینکه چطوری و کجا باید درخواست کارت سوخت المثنی ثبت کنید؟ حضوری یا غیرحضوری اقدام کرد؟ برای ثبت‌نام کارت سوخت، چه مدارکی لازم دارید؟ تحویل کارت سوخت، چه‌قدر زمان بر است؟ بعد از درخواست کارت المثنی، سهمیه کارت سوخت مفقودی از بین می‌رود؟ بعد از ثبت‌نام، چطور می‌توان درخواست کارت سوخت المثنی را پیگیری کرد؟

سهمیه سوخت خودرو

کلیه خودروها و موتورسیکلت‌ها دارای سهمیه سوخت هستند که از سوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های­ نفتی در ابتدای هر ماه به وسایل نقلیه اختصاص پیدا می‌کند. هزینه بنزین دولتی با سهمیه مشخص شده ۱۵۰۰ تومان به ازای هر لیتر است و در صورتی که از بنزین آزاد استفاده کنید این قیمت تا هر لیتر ۳۰۰۰ تومان افزایش پیدا می‌کند. بنزین سوپر را نمی‌توان بر اساس سهمیه استفاده کرد و قیمت هر لیتر آن ۳۵۰۰ تومان است.

سهمیه سوخت انواع وسایل نقلیه

اگر با من همراه باشید، در ادامه مطلب، با صرف چند دقیقه زمان، تمام ابهامات شما را برطرف می‌کنم.

تنها راه درخواست کارت سوخت المثنی را بشناسید!

اولین کاری که بعد از گم‌شدن یا دزدیده‌شدن کارت سوخت باید انجام داد، سوزاندن کارت سوخت است. چون‌ با این کار، راه سوءاستفاده افراد سودجو یا سارقان کوتاه می‌شود. این را بدانید که هر سوءاستفاده‌ای از طریق کارت سوخت شما انجام شود به نام شما ثبت خواهد شد.

اگر سایت پست را چک کرده باشید و کارت سوخت خود را پیدا نکرده‌اید، یا اگر به دلیل نبود وقت کافی یا وجود ترافیک، به راه‌های غیرحضوری درخواست صدور کارت سوخت المثنی، مثل استفاده از اپلیکیشن‌های تلفن‌ همراه یا روش وب‌سایت دولت همراه، فکر کرده‌اید، متأسفانه باید به شما بگویم که سایت‌های جعلی متعددی، در سطح فضای مجازی شکل‌گرفته است که احتمال به سرقت بردن اطلاعات بانکی افرادی متقاضی را دارد.

ازاین‌رو هیچ درخواست صدور کارت سوختی به‌صورت غیرحضوری انجام نمی‌شود و تنها راه برای سوزاندن کارت سوخت، مراجعه حضوری به دفتر پلیس+ ۱۰ است؛ پس در اولین فرصت به نزدیک‌ترین دفتر پلیس+ ۱۰ مراجعه کنید.

اگر به هر دلیلی قادر به دریافت کارت سوخت از مأمور پست نبودید، نگران نباشید؛ چون کارت سوخت شما به اداره پست مرجوع می‌شود؛ در این شرایط، مالک به همراه کارت شناسایی معتبر با مراجعه به اداره پست می‌تواند کارت سوخت خود را دریافت کند.

مدارک لازم برای دریافت کارت سوخت المثنی را آماده کنید.

در ادامه جهت دریافت کارت سوخت المثنی، راهنمایی‌های لازم برای دو دسته کلی اقشار جامعه (حقیقی و حقوقی) به‌صورت مختصر و مفید ارائه شده است.

اشخاص حقیقی

مالک کارت سوخت باید حتماً به‌صورت حضوری به دفاتر پلیس + ۱۰ مراجعه کند و در صورت عدم حضور مالک، وکیل او می‌تواند با وکالت‌نامه اصلی و مدارک موردنیاز به‌صورت حضوری به مراکز پلیس + ۱۰ مراجعه کند.

مدارک موردنیاز برای کارت بنزین المثنی شامل موارد زیر است.

  • شناسنامه یا کارت ملی مالک اصلی یا وکیل وی
  • اصل و کپی برگ سبز خودرو
  • اصل و کپی کارت خودرو
  • بیمه شخص ثالث خودرو
  • آدرس و کد پستی محل سکونت
  • به همراه داشتن رسید پرداختی موردنیاز
  • تکمیل فرم‌های مربوطه

اشخاص حقوقی

  • شناسنامه یا کارت ملی مالک اصلی یا وکیل وی
  • اصل و کپی برگ سبز خودرو
  • اصل و کپی کارت خودرو
  • بیمه شخص ثالث خودرو
  • آدرس و کد پستی محل سکونت
  • به همراه داشتن رسید پرداختی موردنیاز
  • تکمیل فرم‌های مربوطه
  • معرفی‌نامه سازمانی به همراه مهر درج شده در آن

حتماً به یاد داشته باشید که مبلغ پرداختی، باید از طریق دستگاه‌های کارت‌خوان یا دستگاه پوز موجود در دفاتر پلیس + ۱۰ انجام شود.

زمان صدور کارت سوخت المثنی چقدر است؟

یکی از مهم‌ترین سؤال‌های متقاضیان کارت سوخت المثنی، درباره زمان صدور آن است. درواقع زمان مشخصی وجود ندارد و ممکن است بین ۱ تا ۳ ماه طول بکشد. اما شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، اعلام کرده است که این زمان حدوداً ۳ ماه است و دلیل طولانی‌شدن صدور کارت سوخت، افزایش درخواست‌های مردم بوده. البته طبق تجربه مفقودی کارت سوخت خودروی بنده،  در مهرماه ۱۴۰۱ صدور المثنی آن، چیزی حدود ۲۷ روز به طول انجامید؛ نگران این موضوع نباشید سعی کنید در اولین فرصت اقدام کنید.

هزینه کارت سوخت المثنی + کارت‌بانکی را رایگان به کارت سوخت تبدیل کنید!

‌در چند سال اخیر هزینه کارت سوخت المثنی، پس از گذراندن فراز و نشیب‌های متعدد از ۱۰ هزار تومان و سپس ۳۳ هزار تومان، در بهمن‌ماه ۱۴۰۱ با افزایش تقریبی ۷۰ هزارتومانی به مبلغ ۱۰۰ هزار تومان رسیده است. این اطلاعیه افزایش قیمت، در ابتدای بهمن‌ماه توسط سایت خدمات الکترونیک انتظامی به‌صورت رسمی منتشر شده است. در نظر داشته باشید که این مبلغ را فقط باید از طریق دستگاه کارت‌خوان دفاتر پلیس + ۱۰ پرداخت کنید. همچنین برای دریافت کارت سوخت رایگان می‌توانید با مراجعه به سایت خدمات دولت همراه و ثبت اطلاعات خودرو، کارت‌بانکی خود را به کارت سوخت تبدیل کنید.

پیگیری صدور کارت سوخت المثنی + حضوری یا غیرحضوری؟

بعد از ثبت درخواست در دفاتر پلیس + ۱۰ یک کد رهگیری در اختیار شما قرار می‌گیرد که می‌توانید با استفاده از این کد، کارت سوخت خود را پیگیری کنید. هرچند درخواست کارت سوخت المثنی به‌صورت غیرحضوری امکان‌پذیر نیست، اما برای پیگیری آن می‌توانید از ۳ روش استفاده کنید. من در ابتدا ۲ روش غیرحضوری و سپس روش سوم که به‌صورت حضوری است را به شما معرفی می‌کنم، اما خودم پیشنهاد می‌کنم که از روش اول (سامانه پست) استفاده کنید؛ چون به نظر من آسان‌ترین روش پیگیری است.

1.    پیگیری اینترنتی

اولین و سریع‌ترین روش، ورود به بخش پیگیری کارت سوخت و واردکردن شماره پلاک و کد رهگیری در سایت اداره پست است در این سامانه، امکان مشاهده مراحل صدور کارت سوخت، برای شما وجود دارد.

2.    پیگیری پیامکی

اگر به اینترنت دسترسی ندارید، برای پیگیری می‌توانید از طریق تلفن همراه کد M*VIN را برای کارت سوخت موتور و کد V*VIN را برای کارت سوخت ماشین به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ پیامک کنید.

3.    پیگیری حضوری

آخرین روش مراجعه حضوری به همان دفتری است که درخواست کارت سوخت را ثبت کرده‌اید.

سهمیه بنزین کارت سوخت المثنی نمی‌سوزد!

تا به اینجا مراحل صدور کارت المثنی را یاد گرفتیم؛ اما یک سؤال اساسی بدون پاسخ مانده است! پس از صدور کارت بنزین چه اتفاقی برای سهمیهٔ آن می‌افتد؟! خبر خوب این است که تا ۹ ماه سهمیه بنزین شما در کارت سوخت قابل‌ذخیره است. پس از صدور مجدد کارت سوخت، سهمیه سوخت شما به‌صورت یکجا واریز می‌شود. همچنین کارت سوخت خودرو‌های عمومی باری و مسافری بنزینی، باید ظرف یک‌ماهه صادر شود؛ چرا که سهمیه سوخت این خودرو‌ها پس از یک ماه از بین می‌رود.

رمز کارت سوخت‌های المثنی و جدید به چه صورت است؟

همه کارت سوخت‌های (المثنی و جدید) که پس از سال ۹۸ به بعد صادر شده ‌است، به‌صورت پیش‌فرض دارای رمز هستند و رمز آن، ۴ رقم آخر کارت ملی، صاحب خودرو است. اگر مالک خودرو نسبت به تغییر رمز اقدام کند و به هر دلیلی آن را فراموش کند برای بازیابی رمز آن باید به همراه کارت شناسایی معتبر و مدارک وسیله نقلیه همانند بیمه شخص ثالث، کارت خودرو و کارت سوخت به یکی از دفاتر شرکت ملی پالایش مراجعه کند.

اگر پس از درخواست المثنی، کارت سوخت را پیدا کردید، امکان استفاده از آن وجود دارد؟

اگر خوش شانس باشید و پس از مفقودی کارت بنزین، کارت سوخت خود را پیدا کردید، با شرایط زیر امکان لغو درخواست کارت المثنی وجود دارد.

  1. هرگز از کارت سوخت خود در جایگاه پس از اعلام مفقودی استفاده نکنید.
  2. دقت کنید از زمان درخواست صدور جدید کارت، بیش از ۴ ساعت تجاوز نکرده باشد.

توجه کنید که تا ۳ روز کاری پس از لغو درخواست کارت المثنی، امکان استفاده از کارت سوخت خود را ندارید. همچنین در صورت عدم وجود شرایط بالا، کارت سوخت شما باطل و مراحل صدور کارت المثنی آغاز می‌شود.

۶ پیشنهاد ویژه تیم تحریریه

در این مقاله از تیم پیوست به بررسی تمام جوانب کارت سوخت المثنی پرداختیم. در ادامه با ارائه چند راهکار کلیدی و چند پیشنهاد ویژه احتمال صدور کارت سوخت المثنی خود را کاهش دهید.

  1. در صورت مفقودی کارت سوخت، ابطال آن در اولین زمان ممکن انجام دهید تا احتمال سو استفاده از کارت سوخت شما به حداقل برسد.
  2. پس از اتمام سوخت‌گیری، قبل از پرداخت هزینه، کارت خود را از جایگاه خارج کنید تا از فراموشی آن جلوگیری شود.
  3. در صورت گم‌کردن کارت سوخت، قبل از ابطال کارت به آخرین جایگاه سوخت‌گیری مراجعه کنید و از متصدی جایگاه بخواهید تا در صورت پیداکردن کارت، شما را مطلع کند؛ برای این کار ۳ روز فرصت دارید؛ در صورت عدم مراجعه، کارت سوخت‌های پیدا شده به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ارسال می‌شود.
  4. اگر طی ۳ روز اول از مفقودی کارت به آخرین جایگاه سوخت مراجعه کردید و متصدی سوخت‌گیری یا مدیریت جایگاه با شما همکاری نکرد، با شماره ۰۹۶۲۷ تماس گرفته و شکایت خود را ثبت کنید.
  5. هرگز کارت سوخت خود را در کنار تلفن همراه یا سایر وسایل مغناطیسی قرار ندهید؛ زیرا با این کار امکان اختلال و خرابی کارت شما وجود دارد؛ درنتیجه ناچار هستید تا برای صدور کارت المثنی، اقدام کنید.
  6. اگر همچنان در مورد کارت سوخت المثنی ابهامی دارید می‌توانید با مراجعه به سایت رسمی شرکت ملی پخش و فرآورده‌های نفتی ایران به نشانی niopdc.ir مراجعه کرده یا با شماره ۰۹۶۲۷ سامانه پاسخگویی و پشتیبانی شرکت ملی پخش و فرآورده‌های نفتی ایران تماس بگیرید.

اگر شما هم در این زمینه‌ تجربه‌ای دارید که به متقاضیان کارت سوخت المثنی، کمکی می‌کند تا بتوانند این روند، سریع‌تر صورت بگیرد برای ما کامنت بگذارید.

https://pvst.ir/edn

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو