skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

رقابتی نبودن فعالیت شرکت‌های اعتبارسنجی یکی از مشکلات اصلی بازار لندتک‌هاست

۲۲ دی ۱۴۰۰

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۳ دی ۱۴۰۰

لندتک

کارشناسان حوزه اعتباردهی معتقدند لندتک‌ها می‌توانند به عنوان بازوی کمکی شبکه بانکی به شفافیت در نظام اعتباردهی کمک کنند و علاوه بر اینکه ریسک ارائه تسهیلات را مدیریت می‌کنند موجب اثربخشی ابزارهای مالی در اعطای تسهیلات شوند. آنها یکی از مشکلات بازار را رقابتی نبود شرکت‌های اعتبارسنجی می‌دانند.

به گزارش پیوست، در نشستی که با عنوان لندتک‌ها و فرصت‌های پیش‌ رو در حاشیه هفتمین نمایشگاه تراکنش برگزار شد، مدیر کل اداره بانکداری شخصی بانک ملت، حسین محمودی، در خصوص چگونگی کمک لندتک‌ها به اقتصاد دیجیتالی گفت: اگر بخواهیم در یک جمله نقش لندتک‌ها را در اقتصاد دیجیتالی بیان کنیم، لندتک‌ها می‌توانند در تشخیص نقطه صحیح و درست نیاز مشتری برای پوشش نیاز واقعی مشتریان به شبکه بانکی کمک کنند.

او معتقد است صاحبان قدرت و متقاضیان اعتبارات کلان به سادگی می‌توانند از قدرت‌شان برای دریافت تسهیلات استفاده کنند و همین موجب می‌شود سهم اعتبارات کلان بانک‌ها افزایش یابد و بانک‌ها با ریسک عدم بازپرداخت تسهیلات مواجه شوند. در شرایطی که اگر بانک‌ها بتوانند از تکنولوژی‌های روز برای مدیریت ریسک و همچنین اعتبارسنجی مشتریان خود استفاده کنند ساده‌تر می‌توانند مشتریان خرد خود را مدیریت کنند و به ‌آنان تسهیلات دهند و در نهایت ریسک خود را نیز کاهش دهند.

حمید قیطاسوند رئیس اداره کل بازیابی پست‌بانک نیز در این رویداد گفت: لندتک‌ها با ضریب نفوذی که ایجاد می‌کنند باعث می‌شوند تجربه مشتری در اقصی نقاط کشور از نزدیک‌ترین تا دورترین نقاط بهتر و بهتر شود و بتوانند از زیرساخت دیجیتالی کشور به صورت برابر برخوردار شوند.

او لندتک‌ها و اصولاً تک‌ها را یک فناوری و بستر جدید ارزیابی کرد و تاکید کرد که این فناوری قرار است در یک نقطه‌ تسهیل‌گری کند و یک اتصال برقرار کند.

قیطاسوند گفت: با توجه به توان لندتک‌ها تجربه مشتری می‌تواند در دوردست‌ها مثل روستاها و نقاط کم‌برخوردار بهتر و بهتر شود و می‌تواند از این زیرساخت دیجیتالی استفاده کند و در نهایت شکاف دیجیتالی موجود و مورد نظر را کاهش دهد و این مسئولیتی است که یک لندتک می‌تواند برای اقتصاد کشور بر عهده گیرد.

هومن امینی مدیرعامل دیجی‌پی نیز در این نشست اعلام کرد: لندتک‌ها این توان را دارند تا سرویس‌ها را که به صورت سنتی در اختیار شهروندان است به طور برابر میان بخش‌های مختلف جامعه توزیع کنند. در اصل می‌توانند بستری فراهم کنند تا همان‌طور که فردی در نقاط برخوردار می‌تواند به خدمات مختلف دسترسی داشته باشد از خدمات بهره‌مند شوند. مردم این مناطق از طریق لندتک‌ها می‌توانند به سرعت به محصولات مالی دسترسی پیدا کنند.

حجت مقیمی، رئیس اداره توسعه محصول کسب‌وکار بانک تجارت، نیز با انتقاد از روش‌های اعتبارسنجی که اکنون در نظام بانکی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد گفت: در شرایط فعلی سیستم‌های اعتبارسنجی یا رتبه‌بندی جواب‌های درستی ارائه نمی‌دهند از همین رو در نهایت مدیران بانک‌ها مجبورند به سمت وثیقه بروند چراکه نمی‌توانند ریسک تخصیص اعتبار را تحمل کنند. به عقیده او در شرایط فعلی بانک‌ها درکی از مشتریان خود ندارند و دلیل آن نیز به اشتراک نگذاشتن داده‌های مربوط به مشتریان در بخش‌های مختلف کشور است.

قیطاسوند در این خصوص توضیح داد: طبیعی است که اگر امکان رصد رفتار افراد در پرداخت اقساط بیمه یا حتی عبور از چراغ قرمز مشخص باشد یا اینکه بدانیم افراد در شبکه‌های اجتماعی یا هنگام خرید به صورت آنلاین چه واکنش‌ها یا رفتاری از خود نشان می‌دهند، می‌توان درک بهتری از آنان به دست آورد.

امینی معتقد است پلتفرم‌ها می‌توانند در شناخت مشتری تاثیرگذار باشند و همچنین لندتک‌ها می‌توانند فضای کلاسیک اعتبارسنجی و رتبه‌بندی مشتریان را تغییر دهند. به عقیده او، لندتک‌ها می‌توانند به دیجیتالی شدن وثایق کمک کنند.

او ادامه داد: در شرایط فعلی شبکه بانکی کشور افراد زیر ۱۸ سال را به رسمیت نمی‌شناسد این در حالی است که در دنیای دیجیتالی و اقتصاد دیجیتالی فردی با ۱۳ سال می‌تواند نرم‌افزار یا بازی‌ای طراحی کند و روی کافه‌بازار به فروش برساند و از آن کسب درآمد کند یا اینکه فردی با تعداد فالوور زیاد می‌تواند از طریق شبکه‌های اجتماعی کسب درآمد کند. اما در حال حاضر در سیستم بانکی ما امکان شناسایی این افراد و اعتبارسنجی آنان وجود ندارد در حالی که احتمالاً لندتک‌ها می‌توانند در این بازار فعالیت کنند.

علیرضا سفیدپور مدیرکل توسعه کسب‌وکار اعتباری دیجی‌پی نیز در پاسخ به این سوال که نامه‌هایی مانند آنچه بانک مرکزی در خصوص ممنوعیت فعالیت یکی از لندتک‌ها زده بود روی این مدل کسب‌وکار چه تاثیری خواهد گذاشت گفت: لندتک‌ها به گونه‌ای عمل کنند که این فضا برای بانک مرکزی شناخته شود و برداشت‌های رگولاتور از فعالیت آنان شفاف‌تر شود. ما باید به رگولاتور کمک کنیم تا درک بهتری از این موجود جدید داشته باشد.

رئیس اداره کل بازاریابی پست‌بانک ایران نیز در پاسخ به این سوال که چرا داده‌ها میان شبکه‌های اجتماعی و پلتفرم‌ها برای اعتبارسنجی بهتر مشتریان به اشتراک گذاشته نمی‌شود گفت: پلتفرم‌ها و رگولاتور باید به بلوغ کافی در این زمینه برسند تا داده‌های یکدیگر را به رسمیت بشناسند.

امینی نیز در این خصوص گفت: برای اینکه داده‌های تولیدی از سوی بخش خصوصی به رسمیت شناخته شود باید حکمرانی خاص و قواعد خاصی از سوی رگولاتور تدوین شود.

مدیرکل اداره بانکداری شخصی بانک ملت اما معتقد است اگر در بازار اعتبارسنجی رقبای بیشتری فعالیت می‌کردند، در نهایت امکان اعتبارسنجی و رتبه‌سنجی وضعیت بهتری داشت. اگر شرکت‌های رتبه‌سنجی که تحت نظارت بانک مرکزی فعالیت می‌کردند تعدادشان بیشتر بود و برای اعتبارسنجی با یکدیگر رقابت می‌کردند طبیعی است که رتبه اعتباری از وضعیت بهتری برخوردار بود و داده‌های بیشتری از افراد فراهم می‌شد. یکی از مشکلات فعلی بازار رقابتی نبودن اعتبارسنجی در این بازار است.

https://pvst.ir/bo5

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو