انویدیا در مشارکت با MetAI، همزاد دیجیتالی مبنی بر AI ایجاد کردند
انویدیا با سرمایهگذاری در استارتآپ تایوانی MetAI که در زمینه نسخههای دیجیتالی مبتنی بر هوش…
۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۷ مهر ۱۳۹۷
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۱۷ اسفند ۱۳۹۸
شهرداری تهران ساختمانهایی را در بافتهای فرسوده بدون دریافت وجه در اختیار استارتآپها قرار میدهد. این اقدام شهرداری پس از امضای تفاهمنامه میان شهرداری تهران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت گرفته است.
به گزارش پیوست، محمدعلی افشانی، شهردار تهران، در مراسم امضای این تفاهم نامه با تاکید بر اینکه هدف اصلی این طرح احیای بافتهای فرسوده شهری و حمایت از جوانان است، در خصوص نفع شهرداری از این طرح اعلام کرد: «از آنجاییکه اغلب شرکتهای دانشبنیان و استارتآپها از نظر مالی مشکل دارند این ساختمانها بدون دریافت وجه به آنها داده میشود اما بخشی از سهام شرکت آنها به شهرداری تعلق میگیرد. بعد از ارائه محصول آنها به بازار، درآمد شهرداری از این محصولات مشخص خواهد بود و صرف توسعه همین حوزه میشود.»
شهردار تهران در مورد نحوه تقسیم سهام استارتآپها با شهرداری نیز گفت: «درصد سهام بر اساس نوع قرارداد برای هریک از استارتآپها متناسب با ارزش ملکی که در اختیار آنها میگذاریم و اقبال محصول آنها در بازار متفاوت خواهد بود.»
افشانی ادامه داد: «از مهمترین برنامههای مدیریت شهری در این دوره، زیست پذیر کردن محلات فرسوده و بافتهای ناکارآمد شهری است که قبلا فقط نوسازی میشدند. حالا میخواهیم فراتر از نوسازی، به فکر توسعه پایدار آنها با استفاده از دانش شرکتهای دانشبنیان و استارتاپ باشیم.» شهردار تهران با اشاره به اینکه اولویت در طرح استقرار استارتآپها در بناهای متروک با استارتآپها و شرکتهای حوزه خدمات شهری است تاکید کرد: «محدودیتی برای همکاری با استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان سایر حوزهها نداریم.»
سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری ریاستجمهوری، نیز در این نشست در خصوص توان مالی استارتاپها برای در اختیار گرفتن املاک بافتهای فرسوده در این تفاهمنامه، توضیح داد: «ما برای ایجاد این طرح با استارتاپها و شرکتهای کوچک سر و کار نداریم، بلکه با شتاب دهندههایی که توان مالی دارند، وارد همکاری میشویم و در صورتی که این شرکتها ناموفق شوند، شتابدهندهها میتوانند از آنها حمایت لازم را داشته باشند.»
ستاری تاکید کرد:« در این همکاری در تلاش هستیم ساختمانهای متروکه شهری را به بافت شهری وارد کنیم و بتوانیم بافتهای فرسوده را به چرخه فعالیتهای نوآورانه وارد کنیم. برای نوسازی این ساختمانها از سوی شهردار، مبالغی بابت نوسازی آنها ارائه میشود.»
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: «راهاندازی مرکزی برای تجمع استارتاپها را از دیگر توافقات این معاونت با شهرداری تهران است و به زودی قراردادهای جانبی این توافقات آماده شده و به امضا میرسد.»
بر اساس متن تفاهمنامه مشترک بین معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و شهرداری تهران که تا ۴ سال آتی معتبر خواهد بود، تمامی هزینههای تسهیلگری در حوزه ارزیابی و انتخاب استارتآپها و نظارت بر فعالیت آنها بر عهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خواهد بود. کمیته راهبری نیز براساس برنامههای موجود، چگونگی و میزان اعتبارات مورد نیاز موضوع تفاهمنامه را تعیین و تامین میکند.
در راستای این تفاهمنامه، شهرداری تهران متعهد شده است اقداماتی از جمله شناسایی و معرفی فضاهای مطلوب برای راه اندازی کارخانههای استارتاپی در بافت فرسوده، تبیین سازوکار واگذاری اراضی و ابنیه به شتابدهندهها و صندوقهای جسورانه با نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و همچنین تشکیل کارگروههای متناسب برای تعیین فرآیندها و همکاری بین بخشی و فرابخشی را انجام دهد.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به موجب این تفاهمنامه، تعهداتی از قبیل شناسایی شرکتهای دارای صلاحیت و معرفی آنها به شهرداری، اولویتدهی به استارتآپهای حوزه مدیریت شهری و ارزیابی عملکرد ۶ ماهه شرکتهای استقرار یافته را به عهده خواهد داشت.