skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

یک روز یک مدیر

یک روز با امیرحسین فصیحی، بنیان‌گذار سرشناس‌ترین استودیوی گیم ایرانی

سفر یک قهرمان

۴ دی ۱۳۹۸

آرش برهمند

شماره ۷۵

زمان مطالعه : ۳۰ دقیقه

1354

تهران

کارشناسی مهندسی عمران از دانشگاه شریف، فوق‌لیسانس مهندسی نرم‌افزارهای کمک مهندسی از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی (USC)

مدیرعامل و موسس فن‌افزار، مدیرعامل و موسس هیولا، مهندس نرم‌افزار در شرکت دسوسیستم آمریکا

جشنواره نوروزی آنر

یک روز با امیرحسین فصیحی، بنیان‌گذار سرشناس‌ترین استودیوی گیم ایرانی

سفر یک قهرمان

آرش برهمند تحریریه

۴ دی ۱۳۹۸

زمان مطالعه : ۳۰ دقیقه

شماره ۷۵

تاریخ به‌روزرسانی: ۱۴ فروردین ۱۳۹۹

وقتی با امیرحسین فصیحی، بنیان‌گذار و مدیرعامل فن‌افزار شریف، حرف می‌زنید در واقع فقط با سرشناس‌ترین مغز پشت بازی‌هایی مانند سری ‌بازی‌های گرشاسپ، شمشیر تاریکی، فرزندان مورتا و فروشگاه آنلاین هیولا صحبت نمی‌کنید. هرچند این بازی‌ها و پلتفرم‌ها هر کدام عناوینی از برترین و اولین را یدک می‌کشند ولی میراث او در میانه ۴۰ سالگی برای صنعت گیم ایران فراتر از این یک دو جین بازی روی پلتفرم‌های مختلف یا حتی تربیت ده‌ها نیروی انسانی کلیدی برای این بازار است. حتی این واقعیت که او به مدت یک دهه و نیم توانسته با کسب عناوینی از اپ‌استور اپل گرفته تا استیم، متا کریتیکز و جشنواره‌های ایرانی آتش امید بازی‌سازان ایرانی را همواره افروخته نگه دارد تمام ماجرا نیست. فروش خیره‌کننده بازی‌هایش برای نخستین بار روی استیم، در بازار فیزیکی ایران و روی پلتفرم موبایل همچنان مهم‌ترین مدعای گیم‌سازان ایرانی برای توان این صنعت منکوب‌ در ایران است. اگر در یک روز خوب با امیرحسین هم‌صحبت شوید می‌فهمید چرا یک حتی یک روز کامل هم برای شنیدن و محو شدن در داستان شنیدنی زندگی‌اش کافی نیست. داستان زندگی او داستان پسرکی مسافر است که خانه به دوش می‌شود، فرهنگ شرقی و صنعت غربی را درک می‌کند. در نیمی از ایران و نیمی از جهان آواره می‌شود و زندگی را همچون یک بازی مهیج در ابرقدرت فرو می‌گذارد تا به خانه‌اش بازگردد و خودش را کشف کند و دوباره بسازد. داستانی که فقط روایت یک شخصیت تاریخی نیست. بازتاب تاریک و روشن همه متولدین دهه ۵۰ ایران است در ذهن زیبای یک طراح گیم. داستان سفر یک قهرمان.

امیرحسین فصیحی متولد ۱۳۵۴ در تهران است ولی از تهرانی ‌بودن فقط همین شناسنامه‌اش را دارد. در بیمارستانی به دنیا می‌آید که حالا اسمش شده بیمارستان خانواده ارتش و از همین‌جا می‌شود حدس زد که چرا بقیه دوران کودکی‌اش نه در پایتخت که در بندرعباس سپری شده: چون پدرش در نیروی دریایی ارتش صاحب درجه است و محل ماموریتش هم این بندر قدیمی است که از زمان صفویه و فتح بندر به دست شاه‌عباس نامش از گمبرون به اسم کنونی تغییر پیدا کرده: «پدرم اصالتاً اهل بیرجند بود ولی خب بزرگ‌ترین پایگاه نیروی دریایی در جنوب ایران در هرمزگان بود و برای همین او که یک افسر میان‌رده به شمار می‌آمد باید در آنجا خدمت می‌کرد. اگر درست یادم مانده باشد، فقط برای به دنیا آمدن من که پسر دوم و فرزند آخر خانواده بودم به تهران آمده بودند و برای همین وقتی که زایمان انجام شد دیگر به بندر عباس برگشتیم و تا پنج سالگی‌ام در همان‌جا ماندیم.» [aparat id="AkLjI"] بندر عباس دوره خدمت پدرم در بندرعباس من هنوز خیلی کوچک بودم ولی از همان پنج سالگی هم خاطرات محوی دارم. مثلاً سینمایی که برای خانواده‌های نیروی دریایی فراهم کرده بودند یک کشتی بود که با تصاویر میکی‌ماوس، دانلد داک و شخصیت‌های کارتونی تزیین شده بود و بچه‌ها را می‌بردند آنجا تا روی آب انیمیشن ببینند. این را هم یادم است که ناوهای ببر و پلنگ را روی آب می‌دیدم که آن روزها برای بچه‌های ایرانی خیلی اسم‌های مهمی بود و من هم عاشق کشتی بودم. تمام دوران مهدکودک و مدرسه همیشه کشتی‌ها را نقاشی می‌کردم. پدرش یک نظامی کلاسیک است. از نوجوانی به دبیرستان نظام می‌رود که هدف غایی آن تربیت افسر برای ارتش است و بعدها با بورس ارتش رشته مکانیک را در فرانسه می‌خواند و لیسانس مکانیکش را از همان دانشکده دریایی فرانسه یاEcole Naval می‌گیرد....

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۷۵ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۷۵ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/746
آرش برهمندتحریریه

    روزنامه‌نگاری را از ابراراقتصادی شروع کردم و مدت کوتاهی در شرق، همشهری نوشتم و در برنامه‌های تلویزیونی فناوری اطلاعات کار کردم. در مورد فناوری و تاثیرش بر زندگی و کسب و کار می‌نویسم و تاریخ شفاهی و استارت‌آپ‌ها از حوزه‌های مورد علاقه من هستند. معتقدم رسانه پل مهمی است میان انسان‌ها، تصمیم‌سازها و کسب و کارهای جهان امروز.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو