مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۶ آبان ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۲ دقیقه
تاریخ بهروزرسانی: ۸ بهمن ۱۳۹۸
چگونگی فعالیت پرداختسازان و بانکهای طرف قرار داد با آنها مشخص شد.
به گزارش پیوست، پرداختسازان از این پس برای فعالیت باید با شاپرک موافقتنامه امضا کنند. پرداختسازان پس از پرداختیاران دومین گروه از فناوران مالی هستند که برای ارائه سرویسهای خود ملزم به امضای موافقتنامه با شاپرک شدهاند.
دستورالعمل پرداختسازی به عنوان اولین دستورالعمل از مجموعه دستورالعملهای فناوران مالی بهمن ۹۶ از سوی بانک مرکزی تصویب و ابلاغ شد اما هیچگاه متن مصوبه روی خروجیهای عمومی بانک مرکزی قرار نگرفت.
شاپرک با انتشار «پروتکل وبسرویسهای درخواست حواله الکترونیکی بین بانکی کارتی غیرحضوری» چگونگی فعالیت و مشخصات فنی پرداختسازان و بانکهای طرف قرار داد با آنها را مشخص کرد.
طبق مستند تدوین شده از سوی شاپرک پرداختساز به عنوان شخص حقوقی ثبت شده در چارچوب این سند و براساس موافقتنامه منعقده با شاپرک فعالیت خواهد کرد. هدف از تدوین این مستند ارائه روشی یکپارچه و امن به منظور پیادهسازی پروتکل ارتباطی بین شبکه الکترونیکی پرداخت کارتی و فناوران مالی در نقش پرداختساز است.
فناوران مالی به منظور انجام تراکنشهای انتقال وجه کارت به کارت بدون حضور کارت، امکان انتقال وجه از مبدا بانکهای عضو شتاب به مقصد این بانکها را پیدا میکنند.
همچنین پرداختسازان برای ارائه این خدمت خود باید حداقل با یکی از بانکها کشور قرارداد همکاری امضا کنند. طبق پروتکل تعیین شده تمامی بانکها و موسسات مالی و اعتباری صادرکننده کارت عضو شتاب امکان ارائه این سرویس و همکاری با پرداختسازان را دارند.
پرداختسازان به صورت خاص اجازه انتقال وجه کارت به کارت را خواهند داشت، که این فعالیت شامل استعلام نام دارنده کارت، مقصد انتقال وجه کارت به کارت و تایید انجام تراکنش میشود. همچنین پرداختسازان میتوانند وضعیت تراکنشهای متقاضیان یا مشتریان خود را نیز از بانک مورد نظر استعلام کنند.
صدور و ابلاغ این دستورالعمل یکی از مراحل ساماندهی سرویس کارت به کارت است که هماکنون در دستور کار بانک مرکزی و شاپرک قرار گرفته است.