مشکل فنی بانکی موجب تاخیر در تسویه پرداختیارها شد
براساس اطلاعیه پرداختیارهای زرینپال، وندار و جیبیت، تسویه پرداختیاری امروز، یکم آذر ۱۴۰۳، با تاخیر…
۱ آذر ۱۴۰۳
۲۸ دی ۱۳۹۸
زمان مطالعه : ۵ دقیقه
قطعی سراسری اینترنت در آبان ماه بعد از گذشت نزدیک به دو ماه هنوز مورد توجه و بررسی قرار میگیرد. هرچند طوفان ایجاد شده به دنبال این اتفاق آرام گرفته؛ اما گرد و خاک به پا شده به دنبال آن پاک نشده است. شرکتهای وابسته به دنیای مجازی هنوز خسارت وارد شده به کسبوکارشان را جبران نکردهاند و جامعه کاربری هم هر لحظه منتظر است که دوباره این تجربه ناخوشایند برایش تکرار شود.
به گزارش پیوست، تا کنون گزارشها و تحلیلهای مختلفی از خسارت وارد شده به کسبوکارها در زمان قطع نزدیک به ۷ روزه اینترنت ثابت و بیش از ۱۰ روزه اینترنت همراه منتشر شده است. در جدیدترین گزارش در این زمینه ویرگول، پلتفرم تولید محتوا، در گزارشی محتوای منتشر شده و اتفاقاتی که در زمان قطعی سراسری اینترنت آبان ماه رخ داده را مورد بررسی قرار داده است. ویرگول سعی کرده با توجه به قطع دسترسی کاربران به سرویسهای خارجی از عصر روز ۲۵ آبان با استناد بر آمار و اطلاعات منتشر شده روی پلتفرم خود ، گزارشی از اتفاقات روزهای قبل، حین و پس از قطعی اینترنت را در اختیار کاربران بگذارد.
ویرگول در این گزارش به خارج شدن دسترسی این سرویس در مدت زمان کوتاه دوران قطع سراسری اینترنت نیز اشاره کرده است. بر این اساس به دلیل اختلال ایجاد شده برای سرویسهای بینالمللی به دنبال قطع اینترنت ویرگول در ۲ بازه زمانی از عصر روز شنبه ۲۵ آبان تا عصر روز یکشنبه ۲۶ آبان و همچنین بامداد سهشنبه ۲۸ آبان تا صبح چهارشنبه ۲۹ آبان برای کاربران داخل ایران در دسترس نبوده است.
بخش اول این گزارش به اتفاقات و بازخوردهای کاربران در تولید محتوار روی ویرگول ۸ روز قبل قطع اینترنت در ۲۵ آبان اختصاص یافته است؛ یعنی دورانی که گمانهزنی در مورد تغییرنرخ بنزین در بین کاربران دنیای مجازی به اوج خود میرسد. از جمله آمار جالب منتشر شده در این دوران به تعداد رشد توجه به یک موضوع در تاریخ فعالیت ویرگول باز میگردد. براساس این گزارش همزمان با اعلام دولت در ساعتهای پایانی روز ۲۳ آبان مبنی بر افزایش نرخ بنزین، این پلتفرم با بزرگترین رشد یک موضوع در طول ۳ سال فعالیت خود یعنی رشد ۶هزار و ۵۰۰ درصدی نسبت به روز قبل مواجه میشود.
بعد از قطعی اینترنت گزارش ویرگول به بررسی مقایسهی تعاملات کاربران خود روی پستهای با موضوع استارتآپ، بنزین و اینترنت در بازهی زمانی ۱۹ آبان تا ۱۰ آذر پرداخته است. در این گزارش تاکید شده که به غیر از دو موضوع بنزین و اینترنت، سهمیهبندی بنزین باعث شکلگیری چند ترند موضوعی دیگر در ویرگول از قبیل «اعتراض» هم شده است. ویرگول با استناد بر آمار سرویس آمارگیر داخلی خود اعلام کرده که در طول این روزها بازدیدهای ویرگول بین ۹۰ تا ۹۶ نسبت به ۲ هفتهی پیش از قطعی سراسری اینترنت کاهش داشته است.
بخش پایانی این گزارش هم به سوالاتی که در زمان قطع اینترنت و در غیاب گوگل از ویرگول پرسیده شده اختصاص پیدا کرده است. براین اساس در مدت یک هفته قطعی اینترنت ثابت، کاربران در ویرگول به صورت روزانه ۲.۵ برابر بیشتر نسبت به هفتههای گذشته از این دوران سوالات خود را جستجو کردند و میانگین طول عبارات جستوجو از ۱.۴ کلمه به ۲.۳ کلمه رسیده که به باور ویرگول این اتفاق نشاندهندهی تفاوت رفتاری متفاوت جستوجو کنندگان در طول یک هفته قطع اینترنت بوده است.
همچنین این پلتفرم تولید محتوا کلماتی که بیشترین جستوجو را در بین کاربرانش داشته نیز بررسی کرده که بیشترین کلمات جستوجو شده در زمان قطع اینترنت شامل عباراتی مانند بنزین، سهمیهبندی، کارت سوخت و مهاجرات بودهاند. براساس آنچه در گزارش ویرگول آمده در مدت ۳ سال فعالیت این سرویس، چندین مرتبه موضوع مهاجرت تبدیل به ترند ویرگول شده است؛ اما حوادث آبان ماه یکی دیگر از دفعاتی است که موجب شد این موضوع نه بر سر زبانها بیفتد، بلکه در ذهن خیلی از کاربران پررنگ شود.
ویرگول با توجه به کاربرانی که از سرگذشت مهاجرت خودشان به کشورهای دیگر نوشتهاند تبدیل به مرجع خوبی در این موضوع شده است. برای همین افراد زیادی هر روز برای کسب اطلاعات در این مورد به ویرگول مراجعه میکنند.
در گزارش ویرگول در این خصوص آمده است: «با وجود همه سختیهای اقتصادی که از بهار سال ۹۷ شدت گرفت، اما باز هم در طول ماههای گذشته مهاجرت حداقل جزو اولویتهای اصلی کاربران ویرگول نبوده است. اما در هفتهای که با سهمیهبندی بنزین شروع شد دغدغهی مردم درباره مهاجرت تا ۳۰۰ درصد افزایش یافت اما برخلاف سایر موارد همچنان و بعد از نزدیک به ۲ماه از آن تاریخ، این ترند به حالت سابق برنگشته است و تا چند هفتهی آینده نیز بعید است به شرایط عادی برگردد.»
متن کامل این گزارش را میتوانید از اینجا بخوانید.