skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مقررات جدید چین برای مبارزه با شایعات و اطلاعات وارونه تولید شده با هوش مصنوعی

۲۶ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

اداره فضای مجازی چین (CAC) به همراه سه نهاد دیگر، روز جمعه قوانین جدیدی را معرفی کردند که براساس آن ارائه‌دهندگان خدمات باید محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی را برچسب‌گذاری کنند. این برچسب‌گذاری می‌تواند به‌صورت واضح یا از طریق متادیتای درج شده برای هر فایل انجام گیرد. قوانین مربوط به برچسب‌گذاری داده‌ها از اولین روز ماه سپتامبر لازم‌الاجرا خواهند بود.

به گزارش پیوست به نقل از بلومبرگ، در حالی شاهد تنظیم‌گری نهاد‌های ناظر چین هستیم که آمریکا و اتحادیه اروپا نیز برای مبارزه با شایعه‌پراکنی و اطلاعات نادرست تولید شده با هوش مصنوعی تلاش می‌کنند. تنظیم‌گری در چین از آنجایی اهمیت دارد که دومین اقتصاد بزرگ جهان در حال حاضر میزبان چند مورد از محبوب‌ترین ابزارهای هوش مصنوعی از جمله مدل‌های دیپ‌سیک است که به تازگی به پدیده‌ای در جهان فناوری تبدیل شدند.

طبیعی است که با گسترش سریع فناوری‌های هوش مصنوعی مولد و استفاده از این ابزارها‌ برای نوشتن مقاله و تولید تصویر و یا حتی تقلید از صدای انسان، خطر انتشار اطلاعات نادرست بیش از پیش احساس می‌شود. اتحادیه اروپا از سهم خود در چارچوب قانون هوش مصنوعی الزاماتی را برای برچسب‌گذاری محتوای تولید یا تغییر‌یافته با هوش مصنوعی در نظر گرفته است که می‌تواند برای شناسایی و مبارزه اطلاعات نادرست و به طور کلی هرگونه محتوای تولید شده با هوش مصنوعی مفید باشد. دولت پیشین ایالات متحده نیز به رهبری جو بایدن محدودیت‌هایی را برای این فضا طی یک فرمان اجرایی در نظر گرفته است که البته سرنوشت آن در دولت جدید مشخص نیست.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور جدید آمریکا، رویکرد آزادانه‌تری را برای هوش مصنوعی در دستور کار قرار داده است و تغییراتی دولت جدید در دستورالعمل‌های هوش مصنوعی به روشنی از اهمیت ایمنی در این فضا کاسته است.

با این حال به نظر می‌رسد که چین برخلاف آمریکا به دنبال تنظیم‌گری بیشتر بر این فضا است. اداره فضای مجازی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد: «قانون برچسب‌گذاری به کاربران کمک در شناسایی اطلاعات وارونه کمک می‌کند و ارائه‌دهندگان خدمات را نسبت به برچسب‌گذاری محتوایشان مسئول می‌داند. این اقدام برای کاهش سواستفاده از محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی اتخاذ شده است.»

بر اساس این قانون، اپراتورهای فروشگاه‌های نرم‌افزار موظفند از توسعه‌دهندگان نرم‌افزار درباره ارائه خدمات تولید محتوای مصنوعی و روش‌های برچسب‌گذاری آن‌ها استعلام بگیرند. با این حال، پلتفرم‌ها همچنان می‌توانند محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی به شرط پیروی از مقررات مربوطه، محتوای بدون برچسب را در صورت درخواست کاربر در اختیار او بگذارند.

وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین، وزارت امنیت عمومی و اداره ملی رادیو و تلویزیون این کشور نیز در تدوین و اجرای این قوانین نقش دارند.

 

https://pvst.ir/knm

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو