آوانگارد پس از پنج دهه
یک روز با مسعود ریاضیات آخرین رئیس انجمن شرکتهای اینترنتی ایران
۴ مرداد ۱۳۹۹
زمان مطالعه : ۳۶ دقیقه
شماره ۸۱
تاریخ بهروزرسانی: ۱ شهریور ۱۳۹۹
راحت است که شما آدمهایی مانند مسعود ریاضیات را لابهلای تاریخ این کشور گم کنید. کسانی که دوران طلایی خود را برش به برش در میان تلاطمات سیاسی و اقتصادی نیم قرن اخیر از دست دادهاند و هرچند اثرانگشتشان بر آینده اینترنت، بانکداری و فناوری اطلاعات ایران مانده ولی چون بخشی از تاریخ رسمی کشور نیستند گم میشوند. فرزند ارشد یک خانواده بازاری اصفهانی که از فناوری بانک سپه، سازمان توسعه صنعتی و زیر نگین حاجی برخوردار گذشته و حالا بسیاری از ما او را به عنوان اولین و احتمالاً آخرین رئیس انجمن شرکتهای اینترنتی ایران میشناسیم. او در میانه کرونا ریسک کرد و ما را در دورترین فاصله اجتماعی دید. امیدوارم شما هم به اندازه ما از شنیدن کلام پخته و شاد او لذت ببرید.
تصورتان را از مرد هفتاد و اندی سالهای که مصدق، کودتای ۲۸ مرداد، دهه رویایی 50، انگلستان دوران رکود و انقلاب، موشکباران، اولین نسل کامپیوترهای رومیزی و تولد اینترنت را به چشم دیده است فراموش کنید. مسعود ریاضیات خوشپوش، خندان و خوشبرخورد در لابی برجی در قیطریه با ما ظرف چند دقیقه گرم گرفت و توضیح داد چه شده است که هم ریاضیاش خوب بوده هم فامیلیاش شده ریاضیات: «من اصفهان به دنیا آمدم ولی اصلیتمان شیرازی است. پدربزرگم که از شیراز مهاجرت میکند به اصفهان، در آن سالها معروف به محمدحسین شیرازی بوده است. زمان رضاشاه قرار بود که مردم ایران شناسنامه دریافت کنند، چون در آن زمان شناسنامهای نبود و چیزی تحت عنوان سجل اجباری شد پس باید نام خانوادگی انتخاب میکردیم. پدربزرگ من پیشکاری داشت که او را به اداره ثبت فرستاد تا سجل را بگیرد. وقتی به آنجا میرود از او میپرسند چه اسمی میگوید محمدحسین شیرازی و در مقابل به او میگویند که فامیل شیرازی را گرفتهاند و شما نمیتوانید این فامیل را برای خودتان بگیرید. در همانجا پیشکار پرسیده که خب حالا راهش چیست؟ همزمان با این داستان یک خانواده مشهور دیگر اصفهانی بودند که در حال گرفتن همین سجل به نام ریاضی بودند. بعدها یکی از افراد همین خانواده عبدالله ریاضی رئیس شورای ملی بود. در همان زمان مامور پست میگوید که ایشان که ریاضی هستند میخواهید شما را هم بگذاریم ریاضیات! پیشکار هم قبول میکند. به همین راحتی فامیل ما شد ریاضیات! راستش چون آن زمان هم فکر نمیکردند نام فامیلی یک چیز جدی و ماندنی است و بیشتر این تفکر وجود داشت که این نام یک نام تشریفاتی است.» [caption id="attachment_81236" align="aligncenter" width="615"] فرزند ارشد خاندانی صنعتگر و بازرگان است[/caption] خودش فرزند ارشد خانواده است و متولد ۱۲ خرداد ۱۳۲۳ در اصفهان. دو برادر و یک خواهر دیگر هم دارد ولی...
شما وارد سایت نشدهاید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.
وارد شویدعضو نیستید؟ عضو شوید
چقدر باعث افتخار هست که اشخاصی مثل مهندس ریاضییات با این سطح بالای دانش و تجربه در ایران هستند .و ای کاش بیشتر قدر این جور افزادرا نظام میدانست و بهره میگرفت . بسیار مصاحبه جالبی بود .آرزوی سلامتی و موفقیت برای شما ومهندس ریاضییات دارم.