skip to Main Content
کارخانه نوآوری
دیجی‌ پی
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

تهران مقصد بیش از ۵۰ درصد تامین مالی جمعی کشور است گزارش نیم‌‌سال نخست سال ۱۴۰۵ تامین مالی جمعی ایران نشان داد:

۱ آبان ۱۴۰۵

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

بررسی عملکرد بازار تامین مالی جمعی در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ نشان می‌دهد استان تهران با سهم ۵۱.۶ درصدی از مبلغ تامین مالی در صدر استان‌ها قرار دارد. در این دوره، شهریور نیز با اختصاص ۲۸.۲ درصد از مبلغ تامین مالی جمعی، بالاترین حجم تامین مالی ماهانه را به خود اختصاص داد.

به گزارش پیوست، بر اساس گزارش شش‌ماهه صنعت تامین مالی جمعی ایران، روند تامین مالی جمعی در شش ماه نخست سال یکنواخت نبوده است. حجم تامین مالی در فروردین ۷۳۱ میلیارد تومان بود و در اردیبهشت به ۲ هزار و ۵۱۳ میلیارد تومان رسید. در خرداد به سه هزار و ۸۶ میلیارد تومان افزایش یافت، اما در تیر با افتی محدود به ۲ هزار و ۹۵۶ میلیارد تومان رسید. پس از آن بازار در مرداد و شهریور دوباره روند صعودی را تجربه کرد و حجم تامین مالی به ترتیب به چهار هزار و ۱۱۴ میلیارد تومان و پنج هزار و ۲۵۶ میلیارد تومان رسید. به گونه‌ای که مبلغ تامین مالی شهریور در مقایسه با مرداد ۲۷.۸ درصد افزایش یافت.

این گزارش همچنین نشان می‌دهد حجم تامین مالی جمعی در نیمه نخست سال ۱۴۰۵ به ۱۸.۶۶ همت رسیده است و مجموع طرح‌های ثبت شده نیز ۷۲۷ طرح بوده است.

وضعیت تامین مالی جمعی در ۶ ماه نخست سال ۱۴۰۵

گزارش افزایش تعداد طرح‌های ثبت‌شده و رشد متوسط مبلغ هر طرح را دو عامل این افزایش معرفی می‌کند. تعداد طرح‌ها از ۱۵۲ طرح در مرداد به ۱۸۴ طرح در شهریور رسید که معادل رشد ۲۱.۱ درصدی است.

بر اساس این گزارش، حدود ۷۵.۸ درصد از افزایش مبلغ تامین مالی میان مرداد و شهریور به دلیل افزایش تعداد طرح‌ها بوده است. در مجموع، شهریور به‌تنهایی ۲۸.۲ درصد از کل مبلغ تامین مالی نیمه نخست سال را به خود اختصاص داده است.

سه صنعت حدود یک‌‌سوم سرمایه را جذب کردند

بررسی توزیع تامین مالی بر اساس حوزه فعالیت متقاضیان نشان می‌دهد از میان ۴۶ صنعت، سه صنعت حدود یک‌سوم سرمایه را جذب کرده‌اند. تجارت عمده‌فروشی، به‌جز وسایل نقلیه موتوری، با ۲ هزار و ۱۴۶ میلیارد توما در رتبه نخست قرار دارد. محصولات غذایی و آشامیدنی، به‌جز قند و شکر، با ۲ هزار و ۱۳۲ میلیارد تومان رتبه دوم را به خود اختصاص داده‌اند و محصولات شیمیایی با یک هزار و ۶۴۳ میلیارد تومان در جایگاه سوم قرار دارند.

صنایعی که بیشترین حجم تامین مالی جمعی را داشته‌اند.

گزارش تاکید می‌کند که مقایسه بازده صنایع بدون توجه به تعداد مشاهدات معتبر و حجم تامین مالی می‌تواند گمراه‌کننده باشد. همچنین نرخ سود پیش‌بینی‌شده به‌تنهایی نشان‌دهنده کیفیت طرح یا تضمین بازپرداخت آن نیست و اطلاعات مربوط به نکول و کیفیت تضمین‌ها در این تحلیل بررسی نشده است.

تهران بیش از نیمی از تامین مالی را در اختیار دارد

تمرکز جغرافیایی یکی دیگر از ویژگی‌های بازار تامین مالی جمعی در نیمه نخست سال است. بر اساس نشانی ثبت‌شده متقاضیان، استان تهران با سهم ۵۱.۶ درصدی از کل مبلغ تامین مالی در رتبه نخست قرار دارد. پس از آن، استان‌های یزد با ۸.۳ درصد، اصفهان با ۶.۴ درصد و خراسان رضوی با ۵.۴ درصد قرار گرفته‌اند.

کدام استان‌ها بیشترین حجم تامین مالی جمعی را داشته‌اند.

البته گزارش تاکید می‌کند که این ارقام بر اساس نشانی متقاضیان محاسبه شده‌اند. بنابراین سهم بالای تهران را نمی‌توان به‌تنهایی معادل تمرکز فعالیت‌های اقتصادی یا ظرفیت تولید در این استان دانست.

از سوی دیگر بر اساس داده‌های گزارش، میانگین بازده سالانه پیش‌بینی‌شده طرح‌های تامین مالی جمعی، ۴۵.۹ درصد بوده است. این میانگین بر اساس ۶۶۸ رکورد معتبر محاسبه شده و میانگین وزنی بازده با در نظر گرفتن مبلغ طرح‌ها ۴۵.۷ درصد گزارش شده است.

بازاری با پراکندگی نسبی میان سکوها

در نیمه نخست سال ۱۴۰۵، ۵۹ سکوی تامین مالی جمعی دست‌کم یک طرح ثبت کرده‌اند، اما سهم آنها از حجم بازار یکسان نبوده است. بر اساس این گزارش سهم تنها ۱۰ سکو از تامین مالی جمعی ۵۵.۹ درصد است. در مقابل، ۴۹ سکوی دیگر در مجموع ۴۴.۱ درصد از مبلغ تامین مالی را به خود اختصاص داده‌اند.

از سوی دیگر از میان ۵۹ سکوی فعال در این دوره، تنها ۱۱ سکو در هر شش ماه دست‌کم یک طرح ثبت کرده‌اند. بنابراین، بالا بودن حجم تامین مالی یک سکو به معنای استمرار فعالیت آن در تمام ماه‌های سال نیست.

متن کامل گزارش ۶ ماه نخست ۱۴۰۵ تامین مالی جمعی در ایران
https://pvst.ir/owx
ملینا جعفریتحریریه

    در دانشگاه علامه روزنامه‌نگاری خواندم و بعد از کار در حوزه‌های شهری و سلامت، حالا در پیوست می‌نویسم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    ✖ برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو