skip to Main Content
دیجی‌ پی
کانال بله پیوست
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

متریکس: پس از ۱۰ میلیون کلیک غیرعادی، مسیر منبع تبلیغاتی مسدود شد

سمانه سمیع تحریریه

۲۵ شهریور ۱۴۰۵

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

پس از شناسایی ترافیک کلیکی غیرعادی از مسیر Server-to-Server یکی از منابع تبلیغاتی و رسیدن حجم آن به بیش از ۱۰ میلیون کلیک در یک روز، متریکس این مسیر را مسدود کرده است. در بیانیه متریکس آمده است، نرخ تبدیل این کلیک‌ها ۱۰ تا ۲۰ برابر کمتر از میانگین سایر منابع تبلیغاتی بوده و هشدارهای قبلی برای اصلاح این وضعیت نیز نتیجه‌ای نداشته است.

به گزارش پیوست، متریکس پس از اینکه در پایش‌های فنی خود، طی روزهای اخیر با حجم بسیار بالایی از کلیک‌های ارسالی از مسیر Server-to-Server یکی از منابع تبلیغاتی مواجه شده  در بیانیه‌ای نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است.

در این بیانیه آمده است: بررسی داده‌ها نشان داد این ترافیک دارای الگویی غیرعادی و سازگار با الگوهای شناخته‌شده‌ی Click Flooding است: تعداد زیادی کلیک در بازه‌های زمانی کوتاه، با IP، دستگاه و تبلیغ یکسان؛ الگویی که در تعداد گسترده‌ای از IPها تکرار می‌شد.حجم این ترافیک در آخرین روز، پیش از مسدودسازی مسیر ارتباطی، به بیش از ده میلیون کلیک رسید. در عین حال، نرخ تبدیل این کلیک‌ها، ده تا بیست برابر از میانگین نرخ تبدیل سایر منابع تبلیغاتی کمتر بود.

متریکس در چند نوبت، موضوع و جزئیات فنی آن را به منبع ارسال‌کننده اطلاع داد و نسبت به ضرورت اصلاح یا توقف این الگوی ترافیکی هشدار داد. با وجود این هشدارها، اقدام موثری برای رفع مسئله انجام نشد و حجم ترافیک نیز به‌طور چشمگیری افزایش یافت. در نتیجه، متریکس برای حفاظت از صحت داده‌های اتریبیوشن و منافع تبلیغ‌دهندگان، ناچار شد مسیر S2S این منبع را مسدود کند.

متریکس تاکید کرده است: این تصمیم به معنای مداخله متریکس در اجرای کمپین‌های تبلیغاتی مشتریان نیست. متریکس درباره آغاز، توقف، بودجه‌گذاری یا نحوه نمایش کمپین‌ها تصمیم‌گیری نمی‌کند. اقدام انجام‌شده صرفا جلوگیری از ورود یک جریان کلیکی غیرعادی است؛ جریانی که می‌توانست هم کیفیت گزارش‌های اتریبیوشن را کاهش دهد و هم ارزیابی بازده واقعی بودجه‌های تبلیغاتی را مخدوش کند. هدف این اقدام، حفاظت از حق تبلیغ‌دهندگان برای دسترسی به داده‌های قابل‌اعتماد و جلوگیری از منتسب‌شدن نصب‌ها و هزینه‌های تبلیغاتی به تعاملاتی است که اصالت آن‌ها قابل اتکا نیست.

چرا متریکس ناچار شد کل مسیر ترافیک این منبع را مسدود کند؟

شناسایی Click Flooding در فرایند اتریبیوشن صرفا با یک قانون ثابت یا بررسی یک کلیک امکان‌پذیر نیست. این تشخیص به مدل‌ها و روش‌های آماری وابسته است که رفتار غیرعادی را با استفاده از الگوی ترافیک سالم شناسایی می‌کنند.

وقتی حجم ترافیک مشکوک از یک منبع به چند میلیون کلیک در روز می‌رسد، همان ترافیک می‌تواند آمارهای مرجع را منحرف کند. در چنین شرایطی، مرز میان رفتار سالم و غیرعادی به‌تدریج مخدوش می‌شود و دقت مدل‌های تشخیص تقلب نه‌فقط برای همان منبع، بلکه در سطح گسترده‌تری کاهش می‌یابد.

از سوی دیگر، اعمال Rate Limiting پس از ورود این حجم از درخواست‌ها، راه‌حل کافی و پایداری نبود؛ زیرا حتی دریافت و محدودسازی میلیون‌ها درخواست غیرعادی، ریشه مسئله و اثر آن بر داده‌های آماری را برطرف نمی‌کرد.

با توجه به تکرار الگو، افزایش شدید حجم ترافیک و بی‌نتیجه‌ماندن هشدارهای قبلی، مسدودسازی مسیر ورودی تنها راه موثر برای جلوگیری فوری از ادامه آسیب بود.

اقدام بهترین تصمیم برای تبلیغ‌دهندگان بود

ادامه پذیرش این ترافیک می‌توانست نصب‌های ارگانیک یا حاصل شده از سایر منابع را به کلیک‌های غیرواقعی منتسب کند، شاخص‌های عملکرد کمپین‌ها را تغییر دهد و تصمیم‌گیری درباره تخصیص بودجه را با خطا مواجه سازد.بنابراین، پذیرش این حجم از کلیک صرفا برای حفظ ظاهری جریان داده، انتخابی نبود که به نفع مشتریان باشد. متوقف‌کردن مسیر آلوده، اقدامی برای حفاظت از بودجه تبلیغاتی مشتریان، سلامت اکوسیستم تبلیغات و اعتبار گزارش‌های اتریبیوشن بود.

متریکس در پایان اعلام کرده است: درباره ادامه یا توقف کمپین مشتری قصد تصمیم‌گیری نداشته و ندارد و اقدامی که انجام شد، مسدود کردن ارسال ترافیک به شکل Server-to-Server یا S2S بوده تا این ترافیک وارد فرایند اندازه‌گیری نشود. این تصمیم به معنای توقف کامل فعالیت آن منبع نبود و ارسال Client-side همچنان امکان‌پذیر است. هدف این اقدام، حفاظت از حق تبلیغ‌دهندگان برای دسترسی به داده‌های قابل‌اعتماد و جلوگیری از منتسب‌شدن نصب‌ها و هزینه‌های تبلیغاتی به تعاملاتی است که اصالت آن‌ها قابل اتکا نیست.

متریکس آمادگی این را دارد که پس از رفع منشا ترافیک غیرعادی، ارائه مستندات فنی کافی و انجام آزمون‌های کنترلی، امکان برقراری مجدد این ارتباط را بررسی کند. تا آن زمان، حفاظت از اعتماد مشتریان و صحت داده‌های اندازه‌گیری، اولویت اصلی متریکس خواهد بود.

https://pvst.ir/opz
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو