skip to Main Content
دیجی‌ پی
کانال بله پیوست
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

آلفابت برای توسعه هوش مصنوعی ۸۰ میلیارد دلار سهام منتشر می‌کند

۱۲ خرداد ۱۴۰۵

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

شرکت مادر گوگل، آلفابت (Alphabet)، روز دوشنبه اعلام کرد برای تامین مالی هزینه‌های سنگین سرمایه‌گذاری مرتبط با رقابت در حوزه هوش مصنوعی، ۸۰ میلیارد دلار سهام جدید منتشر خواهد کرد.

این شرکت اعلام کرد با برکشایر هاتاوی (Berkshire Hathaway) برای فروش ۱۰ میلیارد دلار سهام به توافق رسیده است؛ اقدامی که یکی از معدود سرمایه‌گذاری‌های بزرگ این هلدینگ مستقر در اوماها در حوزه فناوری را عمیق‌تر می‌کند. آلفابت همچنین قصد دارد تا پایان سال جاری ۷۰ میلیارد دلار دیگر نیز از مسیرهای مختلف جذب سرمایه کند.

آلفابت اعلام کرد منابع حاصل از این عرضه سهام صرف توسعه مراکز داده و تأمین توان پردازشی موردنیاز برای آموزش و اجرای مدل‌های هوش مصنوعی خواهد شد. این شرکت پیش‌تر اعلام کرده بود هزینه‌های سرمایه‌ای (Capital Expenditures یا CapEx) آن در سال ۲۰۲۶ ممکن است به ۱۹۰ میلیارد دلار برسد و انتظار می‌رود این رقم در سال بعد نیز به شکل قابل توجهی افزایش یابد.

سهام آلفابت پس از انتشار این خبر در معاملات پس از ساعات رسمی بازار بیش از یک درصد کاهش یافت.

از ۷۰ میلیارد دلار سهام جدید، ۳۰ میلیارد دلار از طریق عرضه عمومی با تعهد پذیره‌نویسی (Underwritten Public Offering) انجام می‌شود؛ روشی که در آن یک نهاد مالی مانند بانک سهام را خریداری کرده و سپس به سرمایه‌گذاران می‌فروشد. ۴۰ میلیارد دلار دیگر نیز احتمالاً در ادامه سال به‌صورت تدریجی وارد بازار خواهد شد. این برنامه نشان می‌دهد غول‌های فناوری برای تأمین مالی جاه‌طلبی‌های زیرساختی خود در حوزه هوش مصنوعی، به منابع سرمایه‌ای فراتر از سرمایه‌گذاران سنتی فناوری و صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی (Private Equity) روی آورده‌اند.

برکشایر هاتاوی تحت مدیریت مدیرعامل جدید خود، گرگ ابل (Greg Abel)، اوایل امسال نزدیک به ۴۰ میلیون سهم آلفابت خریداری کرد. این اقدام باعث شد برخی سرمایه‌گذاران تصور کنند ابل نسبت به سلف خود، وارن بافت (Warren Buffett)، تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های فناوری دارد. مهم‌ترین سرمایه‌گذاری فناوری برکشایر تا امروز، سهام قابل توجه آن در اپل (Apple) بوده است؛ سرمایه‌گذاری‌ای که ابل آن را یکی از دارایی‌های محوری سبد سرمایه‌گذاری شرکت می‌داند.

ابل مدیرعامل جدید برکشایر هاتاوی از اظهار نظر درباره این معامله خودداری کرد.

گوگل و دیگر شرکت‌های بزرگ فناوری با چالش‌های قابل توجهی برای ساخت مراکز داده عظیم موردنیاز جهت تحقق اهداف هوش مصنوعی خود روبه‌رو هستند. در بسیاری از مناطق، شبکه برق توان پاسخ‌گویی به رشد ناگهانی تقاضای انرژی را ندارد و ایجاد ظرفیت‌های جدید نیز هزینه‌بر و زمان‌بر شده است.

گوگل امسال شرکت توسعه‌دهنده انرژی‌های تجدیدپذیر اینترسکت (Intersect) را خریداری کرد تا به منابع برق بیشتری برای تأمین انرژی ناوگان مراکز داده خود دسترسی پیدا کند. گوگل اکنون تنها غول فناوری است که مالک یک شرکت تولید انرژی محسوب می‌شود؛ مزیتی که می‌تواند سرعت توسعه زیرساخت‌های هوش مصنوعی این شرکت را نسبت به رقبا افزایش دهد.

بخش رایانش ابری گوگل (Google Cloud) که دسترسی به پلتفرم‌های هوش مصنوعی و توان پردازشی را به مشتریان ارائه می‌دهد، همزمان با افزایش هزینه‌کرد شرکت‌ها در حوزه هوش مصنوعی رشد چشمگیری را تجربه کرده است. درآمد این بخش در سه‌ماهه نخست سال جاری به ۲۰ میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۵ رشد ۶۳ درصدی را نشان می‌دهد. همچنین حجم سفارش‌های معوق (Backlog) این واحد از ۲۴۰ میلیارد دلار در فصل قبل به ۴۶۰ میلیارد دلار افزایش یافته است.

این شرکت همچنین در حال گسترش فروش تراشه‌های اختصاصی خود موسوم به واحد پردازش تنسور (Tensor Processing Unit یا TPU) است. گوگل اعلام کرده علاوه بر ارائه این تراشه‌ها از طریق پلتفرم ابری خود، فروش مستقیم آن‌ها به مشتریان را نیز آغاز خواهد کرد.

گوگل امسال رقابت در بازار تراشه‌های هوش مصنوعی را وارد مرحله جدیدی کرد و نسل هشتم واحدهای پردازش تنسور خود را معرفی کرد. این شرکت یک تراشه اختصاصی برای استنتاج (Inference) یعنی پردازش لازم برای پاسخ‌گویی به درخواست‌های کاربران و یک تراشه مجزا برای آموزش (Training) مدل‌های هوش مصنوعی رونمایی کرده است.

https://pvst.ir/o6d

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو