skip to Main Content
کانال بله پیوست
دیجی‌پی
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

گرانی مودم و قطعی اینترنت، چالش‌های جدید پروژه فیبر نوری

میثم قاسمی تحریریه

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۵

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

افزایش قیمت مودم و قطعی اینترنت، جدیدترین چالش‌های پروژه برگردان فیبر نوری شرکت مخابراتی ایران هستند. مدیران این شرکت می‌گویند هرچند به دنبال راهکارهایی برای کمتر کردن فشار به مشترکان هستند؛ اما نمی‌توانند این سرویس را به صورت رایگان عرضه کنند.

به گزارش پیوست، حسن کریمی، معاون شبکه شرکت مخابرات ایران درباره دریافت هزینه فیبرکشی از مشترکان گفت: نصب دراپ داخلی تا ۳۵ متر رایگان است و اگر بیش از آن شود یا براساس سلیقه مشترک، طراحی انجام شود، هزینه‌بر خواهد بود. همچنین مشترک می‌تواند مودم و سرویس خود را انتخاب کند، مبلغ آنها هرچقدر باشد، فاکتور صادر می‌شود و براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات، همان زمان ۶ میلیون تومان تخفیف اعمال می‌شود و مشترک بقیه مبلغ را یا به صورت کامل یا قسطی پرداخت می‌کند که در صورت انتخاب مدل اقساطی، مبلغ مورد نظر به قبض ماهانه تلفن افزوده می‌شود.

حسن کریمی، معاون شبکه شرکت مخابرات ایران
حسن کریمی، معاون شبکه شرکت مخابرات ایران

به گفته کریمی اگر کل مبلغی که مشترک باید بپردازد از ۶ میلیون تومان کمتر باشد، مابه‌التفاوت آن در حساب کاربری‌اش باقی مانده و به صورت کیف پول مخابراتی، قابل استفاده است.

معاون شبکه مخابرات تاکید کرد مشترکان می‌توانند موارد تخلف احتمالی را واحد نظارت نزدیک‌ترین مرکز مخابراتی اطلاع دهند.

اما با توجه به افزایش قیمت مودم در ماه‌های اخیر، برخی مشترکان برای تهیه آن دچار مشکل شده و حتی برای پرداخت اقساطی نیز آماده نیستند. داود زارعیان، معاون ارتباطات شرکت مخابرات ایران درباره این هزینه و اینکه آیا امکان کاهش آن وجود دارد، گفت: هزینه مودم در اختیار مخابرات نیست چون تابع وضعیت اقتصادی و واردات و تولید است. قیمت‌هایی که در بازار داریم نسبت به سال گذشته همین موقع، افزایش زیادی داشته است. ما طرح‌های فروش قسطی داریم و روی طرح‌های جدید هم کار می‌کنیم. تاکنون این‌طور بوده که در تهران معمولاً نقدی خرید می‌کنند اما در شهرهای دیگر طرفداران قسطی بیشتر هستند.

زارعیان همچنین به مشترکان توصیه کرد در هنگام انتخاب مودم به نیازهای خود توجه کنند و اگر سرعت کمتری لازم دارند یا مساحت خانه‌شان کوچک است، مودم‌های ارزان‌تر را تهیه کنند.

داود زارعیان، معاون ارتباطات شرکت مخابرات ایران
داود زارعیان، معاون ارتباطات شرکت مخابرات ایران

یکی دیگر از مشکلاتی که این روزها در زمینه سرویس فیبر نوری ایجاد شده، قطعی اینترنت است. با توجه به اینکه مشترکان برای دریافت سرویس فیبر نوری ملزم به تهیه مودم هستند، قطعی اینترنت ممکن است آنها را نسبت به خرید سرویس، مردد کند. معاون شبکه مخابرات درباره این موضوع گفت: قطعی اینترنت، کار فروش سرویس را مختل کرده و غالب مشترکین هم اعتراض دارند اما می‌دانیم این موضوع در اختیار ما نیست.

او درباره اینکه آیا ممکن است مخابرات تا زمان وصل شدن اینترنت، هزینه‌های دریافتی از مشترکان را کاهش دهد گفت: ما در مخابرات کاری مانند ساخت اتوبان را انجام می‌دهیم. اگر از این اتوبان یک ماشین رد شود یا ۱۰۰ ماشین، هزینه‌های ساخت، کمتر نمی‌شود. هزینه‌های ما به نسبت سال پیش افزایش یافته‌اند. هر متر فیبر نوری ۷ تا ۸ برابر شده یا مودم ۲ تا ۳ برابر شده است. در این شرایط مخابرات با توجه به هزینه‌ها اگر نخواهد هزینه بگیرد، دیگر امکان توسعه ندارد. ما منابع لایزال نداریم.

در همین زمینه معاون ارتباطات شرکت مخابرات نیز گفت در زمان قطعی اینترنت، اقبال مشترکان به استفاده از شبکه نمایش خانگی به شدت افزایش یافته است. به گونه‌ای که اکنون حدود ۶۰ درصد ترافیک دیتا در شبکه مخابرات، مربوط به VODها است و مصرف دیتا برای تماشای محتوای فیلیمو در دو ماه اخیر، ۶ برابر شده است.

به گفته زارعیان در دوره جنگ و نوروز، آن دسته از مشترکانی که در خانه مانده بودند، کل حجم دیتای خریداری شده را استفاده کرده‌اند و از این نظر مصرف دیتا در شبکه مخابرات در این مدت افزایش یافته است.

https://pvst.ir/nyi
میثم قاسمیتحریریه

    سال ۸۱ رشته مهندسی را رها کردم به شوق روزنامه‌نگاری. از همان سال تاکنون، در حوزه‌های مختلفی مانند سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری، ورزشی و... در رسانه‌هایی مانند همشهری، حیات‌نو، توسعه، عصر ارتباط و... کار کرده‌ام. از میانه سال ۹۲ و پس از حدود ۳ سال دوری از حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، به پیوست آمدم و دوباره روزنامه‌نگار این رشته شدم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو