skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر
جشنواره نوروزی آنر

روابط عمومی‌ها بازوی راهبردی اطلاع‌رسانی و آرام‌سازی جامعه هستند

سمانه سمیع تحریریه

۲ اردیبهشت ۱۴۰۵

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

افزایش بحران‌های اجتماعی و اقتصادی، قطع اینترنت و اختلال در شبکه‌های پیام‌رسانی نقش روابط عمومی‌ها را بیش از هر زمان دیگری به عنوان بازوی راهبردی اطلاع‌رسانی و آرام‌سازی جامعه مطرح کرده  است. در شرایط جنگی و بحران، روابط عمومی‌ها دیگر صرفاً نقش اطلاع‌رسانی ندارند، بلکه به یکی از بازیگران اصلی در مدیریت افکار عمومی و کاهش آسیب‌های روانی جامعه تبدیل می‌شوند.

به گزارش پیوست،در نشست دورهمی به صرف روابط عمومی که با مشارکت موسسه کمک به توسعه فرهنگ و هنر و انجمن روابط عمومی تهران برگزار شد، فعالان و پیشکسوتان حوزه روابط عمومی به مروری بر تجارب ارتباطی روزهای جنگ پرداختند و بر اهمیت هم‌افزایی، انتقال تجربه و تقویت نقش رسانه‌ها در شرایط بحرانی تأکید کردند. در این نشست، که با حضور نمایندگانی از نهادهای مختلف از جمله شهرداری‌ها، استانداری‌ها، مجموعه‌های فرهنگی، رسانه‌ها و بخش خصوصی برگزار شد آنها به این نکته اشاره کردند که در شرایط جنگی و بحران، روابط عمومی‌ها دیگر صرفاً نقش اطلاع‌رسانی ندارند، بلکه به یکی از بازیگران اصلی در مدیریت افکار عمومی و کاهش آسیب‌های روانی جامعه تبدیل می‌شوند.

حاضران با اشاره به شرایط خاص کشور در دوره‌های بحرانی، تأکید کردند که برنامه‌ریزی در حوزه رفاه و سلامت روانی جامعه، بدون همراهی و نقش‌آفرینی جدی روابط عمومی‌ها امکان‌پذیر نیست. به گفته آنها، در چنین شرایطی، تولید محتوای هدفمند و روایت درست از واقعیت‌ها می‌تواند به کاهش اضطراب عمومی و افزایش تاب‌آوری اجتماعی کمک کند.

در ادامه این نشست، برخی از فعالان رسانه‌ای و مدیران روابط عمومی به نقش کلیدی رسانه‌ها در بازتاب اخبار و شکل‌دهی به ادراک عمومی اشاره کردند. آنها معتقد بودند که در شرایط بحران، نحوه روایت رویدادها به اندازه خود رویدادها اهمیت دارد و هرگونه ضعف در اطلاع‌رسانی می‌تواند منجر به افزایش بی‌اعتمادی و تشدید تنش‌های اجتماعی شود.

همچنین نمایندگانی از نهادهای دولتی و عمومی با تأکید بر ضرورت هماهنگی میان دستگاه‌ها، اعلام کردند که یکی از چالش‌های اصلی در مدیریت بحران، نبود انسجام در پیام‌ها و اطلاع‌رسانی‌هاست. به گفته آنها، روابط عمومی‌ها باید به عنوان حلقه اتصال میان نهادها و مردم عمل کنند و با ارائه اطلاعات دقیق، شفاف و به‌موقع، از شکل‌گیری شایعات و اخبار نادرست جلوگیری کنند.

در این میان، برخی از حاضران به تجربه‌های میدانی خود در روزهای ابتدایی بحران‌ها اشاره کردند و گفتند که حضور به‌موقع گروه‌های ارتباطی و رسانه‌ای در کنار مردم، نقش مهمی در ایجاد حس امنیت و آرامش داشته است. آنها تأکید کردند که روابط عمومی‌ها باید از حالت واکنشی خارج شده و به سمت رویکردهای پیش‌دستانه حرکت کنند.

از سوی دیگر، فعالان حوزه آموزش و دانشگاه نیز در این نشست از اهمیت تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه روابط عمومی سخن گفتند. به باور آنها، مدیریت بحران نیازمند دانش، مهارت و تجربه است و بدون آموزش‌های تخصصی، نمی‌توان انتظار عملکرد مؤثر از روابط عمومی‌ها داشت.

جمع‌بندی سخنان حاضران نشان می‌داد که در دنیای امروز، روابط عمومی دیگر یک واحد حاشیه‌ای در سازمان‌ها نیست، بلکه به یک بخش راهبردی تبدیل شده است. بخشی که در شرایط بحران می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در هدایت افکار عمومی، کاهش آسیب‌های اجتماعی و حتی حفظ انسجام ملی ایفا کند. بر این اساس، به نظر می‌رسد با تداوم بحران‌ها و پیچیده‌تر شدن شرایط، نقش روابط عمومی‌ها نیز بیش از پیش پررنگ خواهد شد.نقشی که اگر به درستی تعریف و تقویت نشود، می‌تواند به یکی از نقاط ضعف جدی در مدیریت بحران هم تبدیل شود.

https://pvst.ir/nut
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو