skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

فروش بیمه آنلاین با قطعی اینترنت بیش از ۷۰ درصد افت کرد

بهناز ملکی تحریریه

۳۰ دی ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

اختلال در سامانه املاک و اسکان در روزهای قطع اینترنت جهانی کسب‌وکارهای بیمه آنلاین را با چالش‌های جدی مواجه کرد؛ سامانه مذکور هرچند روی اینترنت ملی کار می‌کند،‌ اما به سختی در دسترس کاربران پلتفرم‌های بیمه بوده است. از سوی دیگر فروشندگان آنلاین بیمه مانند سایر کسب‌وکارهای اقتصاد دیجیتال قطعی سرویس OTP و پیامک را تجربه کردند. بازیگران بیمه آنلاین در پی اختلال در سرویس‌های پایه خدمات‌رسانی، از ۷۰ تا ۹۵ درصد افت فروش و خدمات‌رسانی را از سرگذرانده‌اند.

طباطبایی مدیرعامل بیمه‌دات‌کام در گفت‌وگو با پیوست می‌گوید: «در دو روزی که سرویس‌های OTP قطع بوده است این کسب‌وکار ۷۰ درصد افت فروش را تجربه کرده است.»

او در ادامه معضل دیگر را نه فروش بیمه بلکه صدور بیمه‌نامه عنوان می‌کند و می‌گوید: «در روزهای پنجشنبه و جمعه به دلیل اختلال در اینترنت کشور امکان صدور بیمه‌نامه‌هایی که از قبل فروخته شده بود وجود نداشت.»

در ادامه طباطبایی توضیح می‌دهد اختلال شدید در دسترسی به سامانه املاک‌ و اسکان صدور بیمه‌نامه‌ها را با مشکل روبه‌رو کرد: «مشکل دیگر اختلال و قطعی در وب‌سرویس‌های ثبت‌احوال و سامانه املاک و اسکان بود که البته پیش از این هم وجود داشت. دسترسی به این سامانه‌ها برای صدور بیمه الزامی است اما حتی خود کاربران هم قادر به ورود در سامانه املاک و اسکان نبوده‌اند.»

به گفته طبابایی اکنون سرویس OTP به طور کلی در دسترس است و در شهر تهران مشکلی در دریافت این سرویس ندارد اما وضعیت در شهرستان‌ها به صورت دیگری است و برخی از افراد حتی با تاخیر پنج دقیقه‌ای پیامک خود را دریافت کرده‌اند.

محمد طباطبایی،‌ مدیرعامل بیمه‌دات‌کام

او در ادامه می‌گوید: «البته از پایان روز شنبه شرط سامانه املاک و اسکان  برای صدور بیمه‌نامه برداشته شد اما اختلال در سامانه املاک و اسکان در دو روز بسیار شدید بود.»

طباطبایی در ادامه بیان چالش‌های به وجود آمده می‌گوید: «امکان ارسال لینک در پیامک وجود نداشت و به تبع لینک‌های پرداخت نیز ارسال نمی‌شدند همین موضوع باعث شده است نرخ نکول بیمه‌دات‌کام سه برابر شود.»

طباطبایی در ادامه عنوان می‌کند که کارشناسان اندازه‌گیری خسارت بیمه بدنه خودرو به دلیل اختلال در اینترنت نمی‌توانند عکس و مدارک لازم را روی اپلیکیشن‌های بیمه‌دات‌کام بارگذاری کنند این درحالی است که این کسب‌وکار نیز مانند دیگر کسب‌وکارهای آنلاین بر بستر اینترنت ملی کار می‌کند اما به نظر می‌رسد اختلال و قطعی از اینترنت ملی هم دور نمانده است.

او همچنین چالشی را در خصوص اینترنت همراه اول بیان می‌کند: «از روز شنبه حوالی ساعت ۲ صبح تا یکشنبه ۱۰ صبح وب‌سایت بیمه‌دات‌کام و دیگر سایت‌ها روی اینترنت همراه اول از دسترس خارج شده بود و مشکل مربوط به DNS همراه اول بود که دوازده‌ ساعت قطعی برای بیمه‌دات‌کام رقم زد. در این دوازده ساعت نیز حدود ۱۵ تا ۱۷ درصد کاهش فروش را تجربه کردیم.»

طباطبایی درباره دشواری‌های قطعی سرویس‌های هوش مصنوعی می‌گوید: «سرویس‌های حوزه عملیات مانند مرکز تماس و لجستیک در بیمه‌دات‌کام با هوش مصنوعی مدیریت می‌شد اما اکنون تمامی این سرویس‌ها قطع هستند.»

او در آخر می‌گوید نتیجه قطعی‌ها و اختلال در سرویس‌ها اینترنت و پیامک برای این کسب‌وکار ۲۵۵ میلیارد تومان خسارت بوده است.

افت ۹۵درصدی فروش در بیمه‌بازار

محمدرضا فرحی، رئیس هیئت‌مدیره بیمه‌بازار قطع اینترنت را مساوی با افت ۹۵ درصدی فروش در بیمه‌بازار معرفی کرد. او می‌گوید: «افت فروش در این مقیاس کسب‌وکارها را با مشکلات متعدد در زمینه مدیریت نقدینگی روبه‌رو خواهد کرد.»

فرحی در ادامه توضیح می‌دهد: «اگر در لحظه هم اینترنت متصل شود باز هم برقراری مجدد سرویس‌های بین‌المللی که از آنها استفاده می‌کردیم و سرویس‌های نرم‌افزاری و  سرویس‌های تبلیغاتی مانند گوگل‌ادز به آسانی به شرایط عادی خود بازنمی‌گردند.»

محمدرضا فرحی، رئیس هیئت‌مدیره بیمه‌بازار

او در ادامه با اشاره به اختلال در سرویس‌های پیامک و OTP می‌‎گوید اختلال در این سرویس‌ها تنها زمانی رفع خواهد شد که به طور کامل بازگشایی و رفع اختلال شوند. همچنین دسترسی نداشتن به سامانه املاک و اسکان برای بیمه‌بازار هم دردسر‌آفرین بوده است مشکلات مشابه دیگر فعالان فروش بیمه آنلان را برای این کسب‌وکار رقم زده است.

توسعه کسب‌وکار بی‌معنی شده است

علی الیاسی قائم‌مقام مدیرعامل ازکی وضعیت موجود را با عبارت «خاموشی دیجیتال» توضیف می‌کند و می‌گوید: «اکنون رشد و توسعه در کسب‌وکار دیگر بی‌معنا است. پیش از این در وزارت ارتباطات و کارگروه اقتصاد دیجیتال جلساتی برگزار می‌شد و همه صحبت‌ها از توسعه و حمایت از اقتصاد دیجیتال بود اما اکنون به اینترنت به عنوان بدیهی‌ترین نیاز کسب‌وکار دسترسی نداریم و تیم‌های متخصص فنی و توسعه محصول در ازکی به فکر حل کردن مشکلات روزمره هستند.»

او در ادامه می‌گوید: «اکنون در شرایط ابهام به سر‌ می‌بریم و اصلا معلوم نیست که چه زمانی اینترنت به حالت عادی برمی‌گردد و حتی مشخص نیست که در چه سطحی و باچه کیفیتی برمی‌گردد. تجربه پایداری نسبی اینترنت بعد از جنگ نشان داد سرویس‌هایی مانند گوگل‌ادز حتی بعد از پایان شرایط بحران نیز ممکن است در دسترس نباشند.»

علی الیاسی، قائم‌مقام مدیرعامل ازکی

علی الیاسی می‌گوید ازکی به دلیل دسترسی نداشتن به سامانه املاک و اسکان، در صدور بیمه‌نامه دو رشته « بیمه ضروری و اجباری شخص ثالث» و «بیمه‌های غیر اجباری» با چالش اساسی روبرو بود که این چالش در نتیجه قطع سرویس‌های پیامک و OTP  رقم خورد.  الیاسی می‌گوید: «در دو روز قطعی این سرویس  ۳۰ درصد از کاربران ازکی توان برقراری ارتباط را نداشتند و حتی تلاش‌ها برای تماس تلفنی کاربران هم بی‎‌نتیجه ماند.»

او در خصوص چالش‌های بیمه بدنه در ازکی می‌گوید: «در رشته بیمه بدنه نیز در فرایند صدور بیمه نامه نیازمند بازدید حضوری و قید گزارش ناظر در پرونده هستیم که به دلیل مشکلات روزهای گذشته و چالش در تردد این بازدیدها نیز کم شدند. همچنین بارگذاری عکس از طرف خود کاربر هم به دلیل اختلال در اینترنت با مشکل روبرو بود.»

او درپایان درباره چالش‌هایی که قطع ارتباط گوگل با IPهای ایرانی ایجاد می‌کند می‌گوید: «نکته دیگر که برای همه کسب وکارها مشکل‌ساز خواهد بود این است که دسترسی گوگل به سایت‌هایی که IP  ایران داشتند قطع شده است و در نتیجه صفحاتی که پیش از این توسط گوگل خوانده شده بود و کسب‌وکارها روی این صفحات بسیار کار کرده بودند از نتایج گوگل کاملا حذف می‌شود و این به معنای از بین رفتن زحمات بسیار کسب وکارهاست که در مدت زمان کوتاهی از بین می‌رود.»

https://pvst.ir/net

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو