skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سامسونگ تعداد محصولات مجهز به جمینای را به ۸۰۰ میلیون دستگاه می‌رساند

۱۵ دی ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۴ دقیقه

سامسونگ الکترونیکس اعلام کرده است که می‌خواهد تعداد دستگاه‌های موبایلی مجهز به قابلیت‌های هوش مصنوعی مبتنی بر مدل «جمینای» گوگل را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد. تی‌ام رو، هم‌مدیرعامل سامسونگ، می‌گوید شرکت تحت رهبری‌اش در تلاش است تا سال ۲۰۲۶ شمار محصولات موبایلی مجهز به هوش مصنوعی جمینای (با امکان پشیتبانی از این هوش مصنوعی) را به حدود ۸۰۰ میلیون دستگاه برساند؛ رقمی که تقریبا دو برابر تعداد فعلی است.

به گزارش پیوست به نقل از رویترز، سامسونگ تا پایان سال گذشته قابلیت‌های هوش مصنوعی مبتنی بر جمینای را روی حدود ۴۰۰ میلیون محصول، از جمله گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، عرضه کرده است.

با این حال رو در گفت‌وگو با رویترز، که نخستین مصاحبه او پس از انتصابش به‌عنوان هم‌مدیرعامل در نوامبر گذشته است، بر افزایش شمار دستگاه‌ها تاکید کرد و گفت: «ما هوش مصنوعی را در سریع‌ترین زمان ممکن به همه محصولات، همه قابلیت‌ها و همه خدمات خود اضافه خواهیم کرد.»

استراتژی جدید سامسونگ اما نه تنها برای خود شرکت، بلکه برای یکی از بازیگران اصلی هوش مصنوعی اهمیت بالایی دارد. در رقابتی که حالا گوگل و اوپن‌ای‌آی به نظر اصلی‌ترین بازیگران آن محصول می‌شوند، افزایش دو برابری دستگاه‌های همراه مجهز به جمینای می‌تواند وزنه مهمی در کفه ترازوی گوگل باشد.

با این حال گفتنی است که گوگل و اوپن‌ای‌آی تنها بازیگران این عرصه نیستند و شرکت‌های دیگری چون انتروپیک، xAI ایلان ماسک و پرپلکسیتی نیز هرکدام به دنبال سهم‌خواهی از بازار هستند اما اوپن‌ای‌آی به دلیل همکاری پیشین خود با شرکت اپل و همچنین استقبال گسترده کاربران هوش مصنوعی از چت‌بات این شرکت سهم قابل توجهی از بازار هوش مصنوعی با ۸۰۰ میلیون کاربر فعال هفتگی دارد و گوگل نیز به ویژه در سال گذشته و پس از عرضه مدل جمینای ۳ توانست بخش مهمی از کاربران را از آن خود کند.

حال کاربران اندرویدی سامسونگ هم ممکن است به برگ برنده گوگل در این رقابت تبدیل شوند. سامسونگ با این تمرکز جدید بر هوش مصنوعی، به دنبال بازپس‌گیری جایگاه نخست خود از اپل در بازار جهانی گوشی‌های هوشمند و مقابله با رقابت سنگین از سوی شرکت‌هایی اندرویدی چینی است؛ رقابتی که تنها به تلفن‌های همراه محدود نمی‌شود و حوزه‌هایی مانند تلویزیون و لوازم خانگی را نیز در بر می‌گیرد.

در همین راستا سامسونگ در تلاش است تا خدمات هوش مصنوعی یکپارچه‌ای را در سراسر محصولات مصرفی خود ارائه دهد و فاصله‌اش را با اپل در این حوزه بیشتر کند، هرچند طبق داده‌های موسسه Counterpoint، اپل سال گذشته بزرگ‌ترین تولیدکننده گوشی هوشمند جهان بوده است اما سازنده آیفون چند سالی است که به دلیل عقب ماندگی از موج فناوری هوش مصنوعی هدف نقد قرار دارد.

در بخش رقابت مدل‌های هوش مصنوعی، گوگل در ماه نوامبر ۲۰۲۵ نسخه جدید هوش مصنوعی خود را با نام جمینای ۳ معرفی کرد و مدعی برتری آن در چندین شاخص مهم شد و استقبال کاربران نیز مهر تاییدی بر این عملکرد پیشتاز بود. در واکنش به این مساله گزارش شد که سم آلتمن، مدیرعامل اوپن‌ای‌آی، در شرکت تحت رهبری‌اش اعلام «کد قرمز» کرده است و رقابت با گوگل را به اولویت اصلی تبدیل کرده است. این شرکت چند هفته بعد مدل GPT-5.2 را در اختیار کاربران گذاشت که به گفته بسیاری با عجله و برای رقابت با گوگل روانه بازار شد.

رو معتقد است پذیرش هوش مصنوعی با سرعت بالایی افزایش خواهد یافت و به گفته او، آگاهی کاربران از برند Galaxy AI سامسونگ تنها در یک سال از حدود ۳۰ درصد به ۸۰ درصد رسیده است.

در عین حال، سامسونگ با چالش‌هایی نیز روبه‌روست. کمبود جهانی تراشه‌های حافظه اگرچه به کسب‌وکار نیمه‌رسانای این شرکت کمک می‌کند، اما حاشیه سود بخش موبایل را تحت فشار قرار داده است. رو گفت هیچ شرکتی از تبعات این بحران مصون نیست و احتمال افزایش قیمت برخی محصولات را رد نکرد، هرچند سامسونگ در حال همکاری با شرکای خود برای کاهش اثرات بلندمدت این مشکل است.

او همچنین به رشد کندتر از انتظار بازار گوشی‌های تاشو اشاره کرد؛ بازاری که سامسونگ از سال ۲۰۱۹ پیشگام آن بوده است. با این حال، رو پیش‌بینی کرد که این دسته از محصولات طی دو تا سه سال آینده به جریان اصلی بازار تبدیل شوند، هرچند رقابت از سوی شرکت‌هایی مانند هواوی و همچنین اپل، که انتظار می‌رود نخستین گوشی تاشوی خود را به‌زودی معرفی کند، شدت خواهد گرفت.

 

https://pvst.ir/nb9

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو