skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

مجلس درباره فیلترشکن فروش‌ها تحقیق و تفحص می‌کند

۹ مهر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۳ دقیقه

تحقیق و تفحص نمایندگان درباره تولید و توزیع کنندگان فیلترشکن با درخواست حمید رسایی و با همراهی وزارت ارتباطات آغاز می‌شود و قرار است با همکاری چند دستگاه، مسیر واریزی‌های مالی و حساب‌های مرتبط با فروشندگان فیلترشکن شفاف شود.

محمد رستمی سخنگوی کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌وگو با پیوست گفت: همیشه برای مردم این سوال مطرح است که چه کسانی از فروش فیلترشکن سود می‌برند؟ همیشه ابهامی در خصوص این موضوع وجود داشته است. به نظر می‌رسد با این تحقیق و تفحصی که توسط یکی از نماینده‌ها مطرح شده است این موضوع کلید خورد و وزیر ارتباطات نیز گفته است ما هم تمایل داریم این موضوع روشن شود. این مسیر تحقیق و تفحص درباره فیلترشکن فروش‌ها منجر به این خواهد شد که ابهاماتی که در ذهن مردم وجود دارد برطرف شود.

او درباره نماینده درخواست‌دهنده تحقیق و تفحص درباره فیلترشکن فروش‌ها گفت: مسئولیت این تحقیق و تفحص بر عهده نماینده درخواست‌دهنده است. آن نماینده و دیگر نمایندگانی که برای شروع این تحقیق امضا دادند و پشتیبان او بودند باید مسئولیت این تحقیق را عهده‌دار باشند. حمید رسایی رئیس کمیته هنر، رسانه و فضای مجازی مجلس، در این جلسه درخواست‌دهنده تحقیق و تفحص درباره فیلترشکن فروش‌‌ها بود. انجام این اقدام پیچیدگی‌هایی دارد اما در  نهایت زیرساخت‌ها در کشور فراهم است و دریافت‌کنندگان و واریزکنندگان مبالغ را می‌توان پیدا کرد. مگر اینکه به ازای فروش فیلترشکن دلار، پول نقد یا سکه تبادل شده باشد اما همه می‌دانیم که مبلغ فروش فیلترشکن در فضای مجازی کارت به کارت می‌شود.

او ادامه داد: غیر از وزارت ارتباطات، تحقیق درباره این موضوع به همکاری دیگر دستگاه‌ها نیز نیاز دارد و دستگاه‌های دیگر نیز باید اطلاعاتی به تفحص‌کننده بدهند. اطلاعاتی که به تفحص‌کننده داده می‌شود، اطلاعاتی مانند حساب افراد است تا ابهامی که وجود دارد روشن شود. این اطلاعات نیز بین چند دستگاه قابل حل شدن است.

طبق گفته رستمی، موضوع تحقیق و تفحص را مجلس و نمایندگان می‌توانند انجام دهند و در حیطه دولت نیست اما دولت با دادن ابزاری که مجلس به آن نیاز دارد همراه با اختیارات قانونی که نمایندگان مجلس دارند تحقیق و تفحص در مجلس می‌تواند شروع شود؛ باقی دستگاه‌ها نیز موظف هستند با نمایندگان مجلس درباره آن تحقیق و تفحص همکاری کنند. مثلا برای فیلترشکنی که یک فرد از آن استفاده می‌کند مبلغی را پرداخت می‌کند. سوال این است که این مبالغ به حساب چه کسانی پرداخت می‌شود؟ اکنون اگر وزیر ارتباطات نیز بخواهد این موضوع را پیگیری کند منع قانونی دارد و وزیر نباید اطلاعات مربوطه را در دسترس قرار دهد مگر اینکه حکم دادگاهی وجود داشته باشد یا تحقیق و تفحصی توسط نماینده مجلس ایجاد شود و قاضی نیز مجوز دهد که اطلاعات حساب در اختیار آن نماینده قرار بگیرد. بر این اساس می‌توان جزییات حساب را به دست آورد تا واریزی‌ها و مالک حساب فیلترشکن فروش‌ را شناسایی کرد تا ابعاد پنهان این موضوع آشکار شود.

عصر روز سه شنبه (۸ مهرماه) وزیر ارتباطات در کمیسیون صنایع مجلس حضور پیدا کرده بود. در این جلسه تعدادی از نمایندگان انجام تحقیق و تفحص در سامانه‌ها، عناصر اصلی تولید، توزیع و فروش فیلتر‌شکن‌ها در ایران و سامانه‌های مدیریت گذرگاه‌ داده‌های کشور را مطرح کردند. در نهایت با موافقت وزیر ارتباطات مقرر شد این تحقیق و تفحص با همکاری وزارت ارتباطات شروع شود.

https://pvst.ir/mj6

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو