رئیس سازمان نصر کشور: دولت مسیر اقتصاد دیجیتال را کوتاه کند
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور گفت که الکامپ ۲۸ نشان داد این صنعت حتی…
۷ مهر ۱۴۰۴
۷ مهر ۱۴۰۴
زمان مطالعه : ۳ دقیقه
سود خالص شرکت ارتباطات زیرساخت در سال مالی ۱۴۰۳ با رشدی ۲.۳ برابری از مرز یکهزار میلیارد تومان عبور کرد. بخش خدمات پهنای باند در این مدت با رشد ۴۱ درصدی سود همراه بود، در حالی که بخش زیرساخت مکالمه زیانی ۲۷ درصدی را ثبت کرد.
بهگزارش پیوست، درآمد عملیاتی شرکت ارتباطات زیرساخت تا پایان سال ۱۴۰۳ بالغبر ۹هزار و ۷۹۵ میلیارد تومان اعلام شد. درآمد این شرکت بهنسبت سال مالی مشابه گذشته(۱۴۰۲) تقریبا ۵۵ درصد افزایش یافته است. سود خالص بهثبت رسیده از فعالیت این شرکت در سال ۱۴۰۳ حدود یک هزار و ۸۱ میلیارد تومان است.
ارتباطات زیرساخت برای حصول درآمد بیش از ۹هزار و ۷۹۵ میلیارد تومانی در ۱۴۰۳ تقریبا ۶ هزار میلیارد تومان هزینه صرف کرده است.
شرکت ارتباطات زیرساخت در سال ۱۴۰۳ به سود عملیاتی حدود یک هزار و ۱۳۲ میلیارد تومانی رسید. سود عملیاتی این شرکت در سال مالی گذشته، ۷۷۰ میلیارد تومان اعلام شده بود.
شرکت ارتباطات زیرساخت از بخش ارائه خدمات پنهای باند تا پایان اسفندماه ۱۴۰۳ بیش از ۹ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان درآمد کسب کرده است. نزدیک به ۵۰۰ میلیارد تومان درآمد این شرکت در این بازه زمانی به ارائه زیرساخت برقراری مکالمه ارتباط دارد.
در صورتمالی منتشر شده از سمت شرکت ارتباطات زیرساخت اشاره شده که افزایش درآمد بخش خدمات پهنای باند ناشی از رشد ۳۴ درصدی تعرفه اینترنت و افزایش میزان فروش بوده است.
درآمد حاصل از ارائه خدمات پهنای باند در این بازه زمانی با ۴۱ درصد سود همراه بوده و خدمات زیرساخت برقراری مکالمه زیان ۲۷ درصدی داشته است. این درحالی است که زیان بخش زیرساخت برقراری مکالمه در سال ۱۴۰۲ تنها یک درصد بود.
در توضیح این روند آمده است که افزایش زیان بخش زیرساختی مکالمه، پیرو کاهش استفاده مشترکان از خدمات مکالمهای و روی آوردن بیشتر آنها به سمت استفاده از پیامرسانهاست.
همراه اول، ایرانسل و آسیاتک سه مشتری در صدر سال ۱۴۰۳ شرکت ارتباطات زیرساخت هستند. تا پایان سال ۱۴۰۳ همراه اول با ۴۳.۱۶ درصد، ایرانسل با ۲۹.۲۴ درصد و آسیاتک با ۷.۴۹ درصد در درآمدزایی شرکت زیرساخت نقش و سهم داشتند.
شرکت ارتباطات زیرساخت در این سال مالی، بیش از ۹۲۹ میلیارد تومان هزینه صرف خرید خارجی ظرفیتها کرده است. شرکت زیرساخت در رابطه با افزایش این خرید بهنسبت دورههای پیش عنوان کرد که افزایش خرید خارجی ظرفیت اینترنت در مقایسه با دوره قبل، به دلیل تغییر الگوی مصرف کاربران، رشد تقاضا برای خدمات آنلاین و رونق کسبوکارهای اینترنتی است. بر همین اساس، شرکت ناچار به افزایش خرید و اجاره پهنای باند از سرویسدهندگان خارجی شد. میزان خرید در این دوره معادل ۹۲۵ میلیارد تومان برای ۱۱,۴۲۰ ظرفیت بوده، در حالی که سال قبل این رقم ۷,۵۰۰ ظرفیت بود.
شرکت در زمینه خرید خارجی ظرفیت اینترنت با چندین تأمینکننده همکاری داشته است. BHS و Telenova و QBIC از امارات، GBI از قطر، Rostelecom از روسیه، Delta Telecom از آذربایجان، Sparkle از ایتالیا، Telecom Armenia از ارمنستان شرکتهای همکار با زیرساخت نامبرده شدند.
چهار تامینکننده اصلی شرکت در این سال BHS از امارات، GBI از قطر، Telenova از امارات و Rostelecom از روسیه هستند.