skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

آچاره: رشد ۶۴۵ درصدی اسباب کشی در تهران؛ پایان جنگ و آغاز کوچ

سمانه سمیع تحریریه

۲۵ تیر ۱۴۰۴

زمان مطالعه : ۵ دقیقه

سرویس اسباب‌کشی آچاره از تهران به خارج شهر پس از جنگ، رشدی ۶۴۵ درصدی را تجربه کرده است. بخشی از این افزایش به جابه‌جایی خانواده‌هایی بازمی‌گردد که به دلیل تخریب یا آسیب ناشی از موج حملات، ناچار به ترک محل سکونت خود شدند. گروهی دیگر نیز به‌دلیل نگرانی از احتمال تکرار درگیری، تصمیم گرفتند به‌طور کلی از شهر محل زندگی‌شان خارج شوند. البته این رشد ناگهانی تنها به جابه‌جایی‌های اضطراری محدود نبوده؛ بخشی از آن می‌تواند به دلیل انباشته‌شدن تقاضا در روزهای جنگی باشد که روند عادی اسباب‌کشی را متوقف کرده بود.

روابط عمومی آچاره در گزارشی به ارائه آماری از تغییرات پساجنگ در ایران پرداخته است. جنگ ۱۲ روزه‌ای که مردم ایران تجربه کردند، پلتفرم خدمات آنلاین و تعمیرات در منزل «آچاره»، نیز در این روزها با افت شدید تقاضا، به‌ویژه در شهرهایی مانند تهران، مواجه شد. اما داده‌های جدید این پلتفرم نشان می‌دهد این شرایط بعد از اعلام آتش‌بس تغییر کرده است. با توجه به داده‌هایی که روابط عمومی آچاره منتشر کرده است ، نه تنها تقاضا برای شماری از خدمات به وضعیت قبل بازگشته، بلکه رشد قابل توجهی نیز داشته است. خدمات زیبایی زنان، تشریفات، اسباب کشی برون شهری، تعمیرات نما و خدمات درمانی در صدر این سفارش‌ها قرار گرفته‌‌اند. این جهش ناگهانی، نشان‌دهنده تلاشی جمعی برای بازگشت به روال معمولی زندگی است؛ برخی با رسیدگی به خود و امورات شخصی و برخی دیگر با بازسازی و تعمیر آنچه در این ۱۲ روز تخریب شده به دنبال بازپسگیری زندگی عادی خود هستند.

افزایش ۶۰۰ درصدی جابجایی شرکت‌ها

بر اساس داده‌های آچاره، یکی از خدماتی که پس از پایان جنگ با افزایش چشمگیری مواجه شده، اسباب‌کشی با خاور و کامیون به خارج از شهر است. در طول ۱۲ روزی که کشور در وضعیت جنگی قرار داشت، تنها ۷۰ مورد از این نوع سفارش ثبت شده بود، اما پس از بازگشت نسبی آرامش، تعداد این سفارش‌ها با رشدی ۶۴۵ درصدی همراه شد. بخشی از این افزایش به جابه‌جایی خانواده‌هایی بازمی‌گردد که به دلیل تخریب یا آسیب ناشی از موج حملات، ناچار به ترک محل سکونت خود شدند. گروهی دیگر نیز به‌دلیل نگرانی از احتمال تکرار درگیری، تصمیم گرفتند به‌طور کلی از شهر محل زندگی‌شان خارج شوند. البته این رشد ناگهانی تنها به جابه‌جایی‌های اضطراری محدود نبوده؛ بخشی از آن می‌تواند به دلیل انباشته‌شدن تقاضا در روزهای جنگی باشد که روند عادی اسباب‌کشی را متوقف کرده بود. در همین مدت، سفارش برای اسباب‌کشی شرکت‌ها و سازمان‌ها نیز رشدی ۶۰۰ درصدی داشته است؛ احتمالا به دلیل تخریب یا غیرکاربردی شدن برخی ساختمان‌های اداری. همچنین، آمارها نشان می‌دهد جابه‌جایی گاوصندوق‌ها نیز افزایش محسوسی داشته، به‌طوری که ثبت این نوع سفارش‌ها ۴۹۶درصد بیشتر از دوره جنگ ۱۲ روزه بوده است.

بازگشت تقاضا برای تعمیرات و نوسازی پس از آتش‌بس

افزایش تقاضا تنها به اسباب‌کشی و جابجایی محدود نمانده؛ بسیاری از شهروندان، همزمان با بازگشت به زندگی عادی، به سراغ بازسازی خانه‌ها و محل‌های کسب‌وکار خود رفته‌اند. تعمیرات مبلمان با رشد ۳۵۰ درصدی، نصب کاغذ دیواری با افزایش ۳۷۷ درصدی و ساخت کابینت و کمد دیواری نیز با جهش ۳۵۰ درصدی روبه‌رو شده‌اند. این آمارها نشان می‌دهند که در کنار ترمیم آسیب‌های ناشی از جنگ، تمایل به نوسازی فضاهای داخلی نیز افزایش یافته است.

در بخش نما و تجهیزات خارجی ساختمان نیز وضعیت مشابهی مشاهده می‌شود. سفارش‌های مربوط به تعمیرات نما و نماشویی پس از جنگ بیش از ۵۶۰ درصد رشد داشته‌اند؛ رقمی که به‌خوبی بیانگر حجم بالای خسارات وارده به نمای ساختمان‌هاست. همچنین، تقاضا برای ساخت و نصب درب و پنجره آلومینیومی ۴۲۲درصد و ساخت و نصب توری ۵۵۱ درصد و تعویض شیشه خودرو ۳۵۷ درصد افزایش یافته‌ است. حتی سفارش‌های مربوط به ساخت و تعمیر تابلوهای روان و چلنیوم (سردر مغازه‌ها) نیز با جهش ۵۳۷ درصدی همراه بوده‌اند، که می‌تواند نشانه‌ای از بازگشایی مجدد فروشگاه‌ها و تلاش برای بازسازی مغازه‌ها و کسب‌وکارهای آسیب‌دیده باشد.

در دوران درگیری، رسیدگی به امورات فردی و برنامه‌ریزی برای دورهمی‌های خانوادگی و دوستانه تا حد قابل توجهی متوقف شده بود. اما داده‌های آچاره نشان می‌دهد که بلافاصله پس از پایان درگیری‌ها، میل به بازگشت به روال عادی زندگی و بازیابی روحیه، به‌ویژه در قالب سفارش خدمات آرایشگاهی، پذیرایی و مراقبت‌های فردی، به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. به طور مثال سفارش فینگرفود برای مهمانی‌ها ۹۰۰ درصد، پذیرایی ۶۷۴درصد، دوخت لباس بیش از ۵۷۰درصد و خدمات مرتبط با تشریفات مجالس و موسیقی رشد چند صد تا چند هزار درصدی داشته‌اند؛ در حوزه زیبایی، خدمات مربوط به آرایش بانوان همگی با افزایش قابل‌توجهی مواجه شده‌اند. داده‌های آچاره نشان می‌‎دهد سفارش خدماتی مثل براشینگ مو بانوان ۸۶۰ درصد، کوتاهی مو بانوان ۵۰۰درصد، بافت مو بانوان در خانه ۹۲۹ درصد، پاکسازی و لایه برداری پوست بانوان ۴۶۳درصد و کاشت و اکستنشن مژه بانوان در خانه ۵۹۳ درصد بیشتر شده‌اند.

خدمات دیگری هم هستند که بازارشان در دوره جنگ راکد مانده بود اما با اعلام آتش‌بس با جهش تقاضا روبه‌رو شدند. سفارش‌های کارواش ۴۲۳ درصد و خشکشویی ۴۳۶ درصد ازین دست‌اند و همه‌ی این‌ها حامل یک پیغام ساده‌اند: آدم‌ها می‌خواهند به زندگی برگردند.

 

 

 

 

 

 

 

 

https://pvst.ir/lqc
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو