skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

سازمان سرمایه‌‌گذاری باید سامانه جامع سرمایه‌گذاری راه‌اندازی کند

سمانه سمیع تحریریه

۱۲ اسفند ۱۴۰۳

زمان مطالعه : ۶ دقیقه

سازمان سرمایه‌گذاری ایران موظف شده است تا خرداد ماه سامانه جامع اطلاعات سرمایه‌گذاری کشور را راه‌اندازی کند.

به گزارش پیوست، براساس مصوبه هیات وزیران سازمان سرمایه‌گذاری ایران موظف شد ظرف سه ماه، سامانه جامع اطلاعات سرمایه‌گذاری کشور را راه‌اندازی کند. هیات وزیران در ماده ۲۵ « قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت‌ها»  موظف شده بود تا آیین‌نامه اجرایی راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات سرمایه گذاری کشور را تدوین کند.

طبق ماده ۲۵ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها؛ «به منظور معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری دولتی و غیردولتی در کشور و جذب تأمین مالی خارجی، «سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران» مکلف است با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، اتاق تعاون ایران و اتاق اصناف ایران ظرف سه ماه از لازم الاجرا شدن این قانون، با استفاده از امکانات موجود نسبت به ایجاد زیرساخت الکترونیکی تحت عنوان «سامانه جامع اطلاعات سرمایه گذاری کشور» اقدام کند.

طبق این مصوبه که ابتدای اسفند به تصویب رسیده است، هدف این سامانه افزایش شفافیت، تسهیل دسترسی به اطلاعات و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی عنوان شده است. در بخشی از این آیین‌نامه به استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان اشاره شده و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور مکلف شده است با هماهنگی سازمان سرمایه‌گذاری و همکاری دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط و مشارکت سازمان فناوری اطلاعات و با اولویت استفاده از خدمات شرکت‌های دانش بنیان در چهارچوب قوانین و مقررات نسبت به هوشمندسازی نمایش اطلاعات مندرج در سامانه از طریق ابزارهای نوین و هوش مصنوعی اقدام کند.

بر اساس ماده ۲ این مصوبه، سازمان سرمایه‌گذاری ایران موظف به ایجاد و راه‌اندازی سامانه ملی سرمایه‌گذاری شده است. این سامانه با هدف تسهیل دسترسی سرمایه‌گذاران به اطلاعات مورد نیاز، ارائه داده‌های جامع و به‌روز در حوزه‌های مختلف اقتصادی و افزایش شفافیت در فرآیندهای سرمایه‌گذاری ایجاد شده است.

تسهیل دسترسی سرمایه‌گذاران به اطلاعات مورد نیاز، ارائه اطلاعات جامع و به‌روز در حوزه‌های مختلف اقتصادی، افزایش شفافیت در فرآیندهای سرمایه‌گذاری، تسهیل ارتباط میان فعالان اقتصادی داخلی و خارجی، افزایش نرخ سرمایه‌گذاری موفق در کشور بخشی از مزایای این سامانه عنوان شده است.

در تبصره ۱ ماده ۲ این تصویب‌نامه، سازمان سرمایه‌گذاری موظف شده است الزامات امنیتی، فنی، فرآیندی و قانونی لازم برای راه‌اندازی و اشتراک داده‌ها را در چارچوب مصوبات کارگروه تعامل پذیری و ماده (۱۰۷) قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه مصوب ۱۴۰۳ رعایت کرده و در تبصره ۲ نیز آمده است تمامی تبادلات داده در سامانه صرفاً به صورت وب‌سرویس الکترونیکی و از طریق مرکز ملی تبادل اطلاعات صورت می‌گیرد.

همکاری با وزارت امور خارجه

در ماده ۳ این تصویب‌نامه نیز به همکاری با وزارت امورخارجه اشاره شده و آمده است: «سازمان سرمایه‌گذاری موظف است با همکاری وزارت امور خارجه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ضمن ایجاد امکان دسترسی از خارج از کشور به سامانه محتوای (حداقل) سه زبانه سامانه (فارسی، انگلیسی و عربی را در چهارچوب مصوبات کارگروه تعامل پذیری، ایجاد و راه اندازی کند.»

همچنین در این مصوبه تاکید شده به منظور راهبری امور مرتبط با سامانه و اتخاذ تصمیمات مهم فرآیندی و اجرایی کارگروه راهبری سامانه با ترکیب رئیس سازمان سرمایه گذاری رئیس کارگروه)، رئیس سازمان بورس، رئیس امور آمایش سرزمین و توسعه منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس سازمان فناوری اطلاعات معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، رئیس مرکز آمار ایران رؤسای اتاقهای سه گانه رئیس مرکز فناوری اطلاعات و اقتصاد هوشمند وزارت و رئیس مرکز تسهیل تأمین مالی وزارت دبیر کارگروه تشکیل می‌شود.

این تبصره به وظایف کارگروه راهبری سامانه اشاره شده است و در ماده ۶ این تصویب‌نامه آمده است دستورالعمل نحوه تشکیل جلسات و اداره کارگروه راهبری سامانه و سازوکار انتشار و دسترسی به سامانه ظرف سه ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه در چهارچوب قوانین و مقررات توسط کارگروه راهبری سامانه تهیه و به تصویب شورا می‌رسد.

در ادامه نیز قید شده است که دستگاه‌های اجرایی با همکاری اتاق‌های سه‌گانه مکلفند اطلاعات مربوط به فرآیندها مشوق‌ها تسهیلات ظرفیت‌ها فرصت‌ها طرح پروژه‌ها بسته‌های سرمایه گذاری بدون نام و همچنین داده های مؤثر بر تحلیل و هدایت هوشمند سرمایه‌گذاری و مطالعات تخصصی و تطبیقی در حوزه‌های عملکرد خود را مطابق سازوکار طراحی شده در سامانه و قالب پیکربندی‌های تدوین و ابلاغ شده توسط کارگروه راهبری سامانه با رعایت قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات مالی مصوب ۱۴۰۱ و بند (الف) ماده (۱۰۷) قانون برنامه پنج ساله پیشرفت جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۴۰۳ در سامانه درج کنند.

در ماده ۹ هم سازمان سرمایه گذاری مکلف شده است سامانه را طوری طراحی کند که درج اطلاعات در سامانه منوط به تأیید بالاترین مقام دستگاه اجرایی ذی‌ربط و در خصوص داده‌های استانی منوط به تأیید استاندار باشد. امکان فنی مذاکره برخط در خصوص فرصت‌ها، طرح‌ها و بسته های سرمایه‌گذاری در سامانه فراهم می‌شود.
در ماده ۱۰ این تصویب‌نامه هم معاونت حقوقی رئیس جمهور مکلف شده است حداکثر ظرف ۶ ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه قوانین و مقررات مرتبط با موضوع سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی در کشور را در سامانه ملی قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران حداقل به دو زبان انگلیسی و عربی ترجمه کرده و سازوکار فنی برقراری خدمت سرویس داده برای نمایش قوانین و مقررات با اعمال آخرین اصلاحات در سامانه را فراهم کند.

در ادامه  نیز به موضوع  امکان وجود تعارض اشاره شده و آمده است در صورت وجود تعارض میان داده های ارائه شده به سامانه دستگاه‌های اجرایی مرتبط مکلفند با رعایت قانون مدیریت داده‌ها و اطلاعات ملی مصوب ۱۴۰۱ و با هماهنگی سازمان سرمایه‌گذاری و کارگروه راهبری سامانه نسبت به اصلاح داده‌ها از طریق واحدهای تابعه ملی و استانی اقدام کند.

استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان

در تبصره  ماده ماده ۱۳ هم آمده است: به منظور ایجاد اصلاح و برقراری خدمت سرویس‌های مرتبط با داده‌های مکانی مورد نیاز برای تحقق اهداف سامانه سازمان سرمایه گذاری موظف است با همکاری دستگاههای ذی ربط و رعایت مصوبات کارگروه تعامل پذیری دستور العمل مربوط به این موضوع را ظرف ۳ ماه از تاریخ ابلاغ این آیین نامه تهیه و برای تصویب به شورا ارائه کند.

در ادامه این تصویب‌نامه نیز به موضوع امنیت اتاق‌های ارائه دهنده خدمت (سرور) و وظایف سایر بخش‌ها اشاره شده است.

آیین نامه اجرایی ماده ۲۵ قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها (موضوع سامانه جامع اطلاعات سرمایه گذاری کشور)

 

https://pvst.ir/kgj
سمانه سمیعتحریریه

    همه‌چیز از یک مطلب به اسم «اسپایدرزن» که در دوره ارشدم نوشته بودم شروع شد. درحالی که ۱۰ سال کارمند آژانس هواپیمایی بودم در همان روزها احساس کردم چقدر نوشتن را دوست دارم. از دی ۹۸ با کار در آژانس روابط عمومی پرسش و تولید محتوا شروع کردم. بعد از مدتی نوشتن بخش شرکت‌گردی پیوست را به عهده گرفتم و حالا خبرنگار ثابت پیوستم و دقیقا اینجا و در همین نقطه احساس می‌کنم از اینکه به پیوست، پیوستم خوشحالم.

    تمام مقالات

    0 نظر

    ارسال دیدگاه

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    *

    برای بوکمارک این نوشته
    Back To Top
    جستجو