skip to Main Content
محتوای اختصاصی کاربران ویژهورود به سایت

فراموشی رمز عبور

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

ثبت نام سایت

با شبکه های اجتماعی وارد شوید

عضو نیستید؟ وارد شوید

فراموشی رمز عبور

وارد شوید یا عضو شوید

جشنواره نوروزی آنر

ماینینگ درانتظار تصمیم دولت

ارز گران با برق ارزان به دست می‌آید

۲۴ بهمن ۱۳۹۷

زمان مطالعه : ۱۹ دقیقه

شماره ۶۵

تاریخ به‌روزرسانی: ۲۱ بهمن ۱۳۹۸

ساعت هشت صبح بارانی یک روز نیمه‌تعطیل بیشتر دوست دارید که پشت پنجره بنشینید و قهوه‌ای بنوشید و به تماس باران به برگ‌های درختان نگاه کنید اما آن روز صبح قرار بود من با محمد جلال قا‌ئم‌مقام معاونت ICT مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، در مورد موضوع استخراج رمزارز صحبت کنم. وقتی برای انجام جلسه وارد یکی از اتاق جلسات شدم تمام رویاپردازی‌ام در مورد یک روز بارانی به اتمام رسید، چراکه هیچ‌ پنجره‌ای در آن اتاق نبود تا من از طریق آن در لابه‌لای مصاحبه با نیم‌نگاهی به بیرون رویای یک روز بارانی را در سر بپرورانم. محمد جلال تند صحبت می‌کرد اما مشخص بود که موضوع کاملاً برایش روشن است ، گویی پنجره‌های ذهن او به سوی نور و باران گشوده است. او امیدوار به اتخاذ تصمیم از سوی دولت در کمترین زمان ممکن بود. با او در این گفت‌وگو نه به عنوان یک مقام مسئول و دولتی بلکه به عنوان یک کارشناس در حوزه ماینینگ به گفت‌وگو نشسته‌‌ایم. می‌توانید متن گفت‌وگو را در زیر بخوانید:

این روزها به نظر می‌رسد بیشتر از فناوری بلاک‌چین یا حتی رمزارز، بخش‌های مختلف کشور روی استخراج رمزارز با یکدیگر به بحث و گفت‌وگو می‌نشینند. در این میان کارشناسان این حوزه دو دسته شده‌اند؛ دسته‌ای این ماینینگ را به نفع کشور و دسته دیگری به زیان منافع کشور می‌دانند. به صورت خاص از نظر فنی ماینینگ یک پردازش پیشرفته است. این کلمه قبلاً نیز در مفاهیمی از جنس دیتاماینینگ هم استفاده شده بود. در واقع ماینینگ یا استخراج نوعی کاوش است اما چون مبتنی بر بردهای الکترونیکی است تحت عنوان پردازش شناخته می‌شود و چون این بردها الکترونیکی است این پردازش نیازمند تجهیزات، برق و نیروی انسانی متخصص است. به نظر می‌رسد همین مصرف برق آن است که مخالفان زیادی دارد؟ تاکید می‌کنم مقوله ماینینگ را نباید به مصرف برق تقلیل داد. سه عنصر در آن کلیدی است؛ تجهیزات یعنی صنعت الکترونیک و صنایع اقماری آن که مکانیک و صنایع برق قدرت نیز در آن دخیل است. در واقع ماینینگ می‌تواند حرکت‌دهنده یکسری صنایع وابسته از جمله صنایع الکترونیک، برق قدرت و غیره باشد. دومین عنصر شکل‌دهنده ماینینگ نیروی انسانی است، نیروی انسانی متخصص تا نیروی انسانی ساده. سومین عنصر آن برق یا انرژی است. که برای کشور ما می‌تواند تعبیر به مفهوم گاز هم بشود چرا که نیروگاه یک مقوله تبدیل انرژی گاز به برق است. و برق هم به یک عنصر دیجیتالی که بازار گارانتی شده دارد تبدیل می‌شود. پس پدیده ماینینگ شبیه داستان دیتا ماینینگ تحلیل یا نوعی پردازش است که منجر به تولید محصولی می‌شود که در بازارهای جهانی نیازمند مارکتینگ نیست. این نکته خیلی مهمی است. چرا نیازمند مارکتینگ نیست؟ ما وارد هر بازاری شویم به راحتی می‌توانیم بیت‌کوین یا هر نوع ‌کوین تولیدشده را تبدیل به دلار کنیم. نیازمند یافتن مشتری برای آن نیستیم چون در دنیا بازارهای بزرگی برایش وجود دارد و در...

شما وارد سایت نشده‌اید. برای خواندن ادامه مطلب و ۵ مطلب دیگر از ماهنامه پیوست به صورت رایگان باید عضو سایت شوید.

وارد شوید

عضو نیستید؟ عضو شوید

این مطلب در شماره ۶۵ پیوست منتشر شده است.

ماهنامه ۶۵ پیوست
دانلود نسخه PDF
http://pvst.ir/br

مهرک محمودی روزنامه‌نگاری را از حوزه سینما شروع کرد و در مدت کوتاهی پس از آن، با این سودا که روزنامه‌نگار باید در تمامی بخش‌ها فعالیت کند براساس یک اتفاق خیلی ساده وارد حوزه اقتصادی شد و در روزنامه‌های صدای عدالت، آزاد، ابرار اقتصادی، فرهنگ آشتی، همشهری اقتصادی و غیره به عنوان خبرنگار فعالیت کرد. همانطور که زندگی همیشه براساس اتفاق‌های ساده جلو می‌رود، فعالیت خود را به صورت نیمه وقت در در هفته‌نامه عصرارتباط در حوزه تجارت و بانکداری الکترونیکی آغاز کرد و پس از مدتی این فعالیت نیمه وقت به یک فعالیت تمام وقت تبدیل و ۹ سال به طول انجامید اما باز هم براساس یک اتفاق آنجا را ترک کرد. حال سال‌هاست که پیوست خانه مهرک محمودی است؛ اما تجارت و بانکداری و دولت الکترونیکی تبدیل به حوزه‌های مورد علاقه او شده‌اند.

تمام مقالات

0 نظر

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

برای بوکمارک این نوشته
Back To Top
جستجو