در دنیای امروز، صنعت ۴٫۰، اینترنت اشیا و دیجیتالی شدن از جمله داغترین مباحث در دنیای تولید هستند اما اغلب مورد کژفهمی قرار میگیرند. ابهام در زمینه صنعت ۴٫۰ هنوز زیاد است اما امروز به بررسی برخی فناوریهای کلیدی میپردازیم که زیربنای صنعت ۴٫۰ و همچنین تولیدات واقعی را تشکیل میدهد.
صنعت ۴٫۰ در یک نگاه
صنعت ۴٫۰، اسم رمزِ تحول در محیط تولید سنتی است. صنعت ۴٫۰ که با عنوان انقلاب صنعتی چهارم نیز شناخته میشود، دارای سه گرایش فناوری در پشت این تحول است: ارتباط، اطلاعات و خودکارسازی انعطافپذیر. صنعت ۴٫۰، فناوری اطلاعات و فناوری عملیاتی را درهممیآمیزد تا محیط سایبری فیزیکی را خلق کند.
در نتیجهی پیدایش راهحلهای دیجیتالی و فناوریهای پیشرفته که اغلب با صنعت ۴٫۰ شناخته میشود، یکپارچهسازی محیط سایبری و فیزیکی امکانپذیر شده است. اینترنت اشیای صنعتی، بزرگداده، رایانش ابر، تولید افزایشی (Additive manufacturing)، روباتیک پیشرفته و واقعیت مجازی و واقعیت افزوده (VR/AR) برخی از این راهحلها و فناوریها هستند. این فناوریها تحول دیجیتالی در صنعت تولید را از طریق یکپارچهسازی سامانهها و فرایندهای پراکنده و همچنین ترکیب سامانههای کامپیوتری در طول زنجیره تامین و ارزشگذاری شکل دادهاند.
تولید دیجیتالی و ارتباطات چندجانبه در صنعت ۴٫۰، طیفی از مزایا و گزینهها را برای شرکتها پدید میآورد؛ از جمله سرعت، انعطافپذیری و عملکرد بهتر.
اینترنت اشیای صنعتی
در بطن صنعت ۴٫۰، اینترنت اشیا، نهفته است.به عبارت ساده، منظور از اینترنت اشیا، شبکهای از دستگاههای فیزیکی است که به صورت دیجیتالی به یکدیگر فصل شده و ارتباطات و تبادل داده از طریق اینترنت را تسهیل کردهاند. این دستگاههای هوشمند در اغلب محصولات کاربرد دارند، از جمله گوشی هوشمند و لوازم خانگی، خودرو و حتی ساختمان. اینترنت اشیای صنعتی زیرمجموعه اینترنت اشیاست که در آن حسگرهای مختلف، برچسبهای بازشناسی با فرکانس رادیویی (RFID)، نرمافزارها و ابزار الکترونیکی در ماشینها و سامانههای صنعتی ادغام میشوند تا دادههای زنده درباره شرایط و عملکرد آنها جمعآوری شود.
اینترنت اشیای صنعتی مصارف گوناگون دارد و مدیریت سرمایه و ردیابی از جمله کاربردهای این فناوری در دنیای امروز است؛ برای مثال اینترنت اشیای صنعتی را میتوان در پیشگیری از افراط و تفریط در بارگذاری انبار به کار گرفت. یکی از راههای رسیدن به چنین هدفی بهرهگیری از حسگرهای کوچک و دستگاههای وزنسنج در جهت انتشار اطلاعات موجودی انبار به سامانه مدیریت است. استفاده از این نوع سامانه، مدیران انبار را قادر میسازد تا سطوح موجودی را رصد کنند و بنابراین کنترل و نظارت زنده بر محصولات داشته باشند.
اکنون نگاهی به شرکت سلامت و بهداشت BJC میاندازیم تا نحوه استفاده از راهحل مدیریت یکپارچه موجودی انبار و در نتیجه صرفهجویی در هزینههای زنجیره تامین را مشاهده کنیم.
نمونه: شرکت سلامت و بهداشت BJC از اینترنت اشیا در زمینه مدیریت موجودی انبار و زنجیره تامین استفاده میکند
BJC، تهیهکننده خدمات سلامتی و بهداشتی است و در میسوری و ایلینوی ۱۵ بیمارستان دارد. این شرکت از فناوری بازشناسی با فرکانس رادیویی (RFID) به منظور ردیابی و مدیریت هزاران محصول پزشکی استفاده میکند. در فناوری RFID، امواج رادیویی در خدمت خوانش و ثبت اطلاعات ذخیرهشده بر برچسب روی شیء، نظیر محصولات بهداشتی، به کار میروند.
در گذشته، فرایند ردیابی موجودی انبار بر اساس کار دستی بسیار همراه بود؛ اما چنین روشی، چالشی بزرگ محسوب میشد چراکه بیمارستانها، انواع محصولات را از تامینکنندهها خریداری و کالاهای زیادی را برای راهکارهای ویژه، در محل نگهداری میکردند. در برخی موارد، تاریخ انقضای محصولات باید تحت نظارت دقیق و گسترده قرار بگیرد؛ در عین حال، فقدان موجودی منجر به صرف زمان زیاد در بررسی موجودی انبار میشود.

فچ روباتیکس به منظور ردیابی و انتقال محصولات در انبار و تاسیسات ترابری، روباتهای متحرک خودکار و همکار را توسعه میدهد
به دلایل فوق، در سال ۲۰۱۵، BJC تصمیم گرفت از فناوری برچسبگذاری RFID استفاده کند. از زمان پیادهسازی این فناوری، BJC توانسته است میزان موجودی انبار در هر یک از تاسیسات را ۲۳ درصد کاهش دهد. این شرکت پیشبینی میکند در صورت پیادهسازی کامل برچسبگذاری RFID، سالانه حدوداً پنج میلیون دلار صرفهجویی خواهد کرد. همانطور که این مثال نشان میدهد، اینترنت اشیای صنعتی میتواند عملیات را به شدت بهبود، کارآمدی را افزایش و هزینهها را کاهش دهد و همزمان، زنجیره تامین را به صورت زنده قابل رویت سازد.
بزرگداده و واکاوش
بزرگداده به مجموعههایی از دادههای بزرگ و پیچیده اطلاق میشود که توسط دستگاههای اینترنت اشیا تولید شدهاند. دادههای مذکور توسط طیفی از نرمافزارهای شرکتی و ابر، وبسایت، کامپیوتر، حسگر، دوربین و دیگر محصولات در این زمینه تولید میشوند؛ قابل ذکر است که این محصولات در قالبها و پروتکلهای متفاوت ارائه میشوند.
در صنعت تولید، انواع مختلف داده را باید مد نظر قرار داد؛ از جمله دادههایی که از تجهیزات تولید مجهز به حسگرها و پایگاهدادههای سامانههای ERP، CRM و MES به دست میآیند. اما تولیدکنندهها چگونه میتوانند دادههای جمعآوریشده را به دانش کاربردی در کسبوکار و سود ملموس تبدیل کنند؟ با تحلیل داده.
هنگام بحث درباره داده، استفاده از واکاوش داده (data analytics)، امری ضروری در تبدیل داده به اطلاعاتی است که میتواند دانش کاربردی به دست دهد.
الگوهای یادگیری ماشین و بصریسازی داده، نقشی تاثیرگذار در فرایند واکاوش داده ایفا میکنند. در حالت کلی، فنون یادگیری ماشین، الگوریتمهای قدرتمند رایانش را در جهت پردازش مجموعههای عظیم داده به کار میگیرند؛ در عین حال ابزار مصورسازی داده، تولیدکنندهها را قادر میسازند تا داستانی را که دادهها بازگو میکنند راحتتر درک کنند. سرانجام شرکتها اکنون میتوانند مجموعههای پراکنده داده را جمعآوری و تحلیل کنند و به راهکارهای جدید در بهینهسازی فرایندهای تاثیرگذار برسند.
نمونه: تصمیمگیری بزرگداده در کارخانه خودروسازی بوش در چین.
بوش ماشینآلات خود را متصل میکند تا فرایند کلی تولید را در بطن کارخانهاش تحت نظارت قرار دهد. جاسازی حسگرها در ماشینهای کارخانه که اغلب به منظور جمعآوری دادهها درباره شرایط ماشین و چرخه زمانی به کار میروند، اجرای چنین طرحی را امکانپذیر میسازد. پس از جمعآوری داده، ابزار پیشرفته واکاوش داده، دادهها را به صورت زنده پردازش میکند و در صورت وجود خطا در عملیات تولید کارکنان را از این وضعیت آگاه میسازد. اتخاذ چنین رویکردی به پیشبینی خطای کاربری تجهیزات کمک میکند و کارخانه را قادر میسازد تا قبل از بروز خطای بزرگ، عملیات استحکام را زمانبندی کنند.
بنابراین کارخانه قادر است عملیات ماشینها را استمرار بخشد و برای دورههای زمانی بلندتر عملیات را انجام دهد. شرکت بوش اعلام کرده بهرهگیری از تحلیل دادهها به این شیوه منجر به افزایش ۱۰ درصدی خروجی در برخی زمینهها میشود و در عین حال، ارسال محصول و رضایت مشتری را بهبود میبخشد. سرانجام آگاهی بیشتر در زمینه عملیات کارخانه، تصمیمگیری بهتر و سریعتر در کل سازمان را تسهیل میکند تا زمان انجام عملیات توسط تجهیزات کاهش یابد و فرایندهای تولید بهبود پیدا کند.
رایانش ابر
چندین دهه است که تولیدکنندهها به جمعآوری و ذخیره داده میپردازند تا عملیات خود را بهبود دهند؛ اما با پیدایش اینترنت اشیا و صنعت ۴٫۰، دادهها با سرعت و حجم بسیار بالا، تولید میشوند، به طوری که مدیریت دستی آنها امکانناپذیر شده است؛ بنابراین وجود زیرساختی که بتواند چنین دادههایی را به طور موثرتر ذخیره و مدیریت کند، امری ضروری است. در چنین شرایطی است که رایانش ابر وارد صحنه میشود.
رایانش ابر پلتفرمی برای کاربران فراهم میسازد تا مقادیر عظیم دادهها را روی سرورهای مختلف ذخیره و پردازش کنند. این نوع فناوری به سازمانها اجازه میدهد بدون توسعه زیرساخت کامپیوتری در محل از منابع کامپیوتری بهرهمند شوند.
منظور از رایانش ابر ذخیره اطلاعات در ابر و دسترسی از راه دور به آن از طریق اینترنت است. رایانش ابر بهخودیخود راهحل محسوب نمیشود اما پیادهسازی دیگر راهحلها که به کامپیوتر قدرتمند نیاز دارند را امکانپذیر میسازد.
ظرفیت رایانش ابر در ارائه منابع کامپیوتری قابل اندازهگیری و فضای حافظه، شرکتها را قادر ساخته است اطلاعات کسبوکار را از طریق واکاوش بزرگداده، ثبت و اعمال کنند که در نهایت به هدایت تولید و عملیات کسبوکار در مسیر پرسود میانجامد.
بر اساس برآورد IDC، پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۱ صرف هزینه برای پلتفرمهای رایانش ابر توسط تولیدکنندهها به ۹٫۲ میلیارد دلار برسد. یکی از عناصر کلیدی در این زمینه، توانایی متمرکزسازی عملیات است تا اطلاعات در کل سازمان به اشتراک گذاشته شود.
بر اساس یکی از تحقیقات IDC، کنترل کیفیت، مهندسی کامپیوترمحور و سامانههای اجرایی تولید، سه سامانه فعال در ابر هستند. بدیهی است که رایانش ابر، همه زمینههای تولید را متحول خواهد کرد، از مدیریت جریان کار گرفته تا عملیات تولد و حتی تعیین کیفیت محصول.
نمونه: فولکسواگن، ابر خودروسازی را ایجاد میکند
خودروهای متصل گرایشی جدید و پرطرفدار در صنعت خودروسازی است که فرصتی در اختیار مشتریان قرار میدهد تا به ارائه خدمات دیجیتالی بپردازند. یکی از اولین خودروسازان که وارد این عرصه شده فولکسواگن است که در توسعه شبکه ابر با عنوان «ابر خودروسازی فولکسواگن» با مایکروسافت همکاری کرده است.
این فناوری که عرضه آن برای سال ۲۰۲۰ پیشبینی شده است، طیفی از گزینهها را فراهم میسازد؛ از جمله ارتباطات خانه هوشمند، همیار دیجیتالی شخصی، خدمات استحکام پیشبینیکننده، پخش زنده رسانهها و روزآمدسازی. هدف فولکسواگن، افزودن سالانه بیش از پنج میلیون محصول فولکسواگن به اینترنت اشیاست که با کمک خدمات ابر انجام خواهد گرفت.
همزمان با پیشرفت چشمگیر صنعت خودروسازی در توسعه وسایل نقلیه پیشرفته، خودکار و الکتریکی، خودروسازها اکنون به رویکردی موثر در مدیریت و انتقال مقادیر زیاد داده به وسایل نقلیه نیاز دارند. استفاده از حافظه مبتنی بر ابر و سکوهای ارتباطی، روشی موثر در رفع چالشهای این خودروسازهاست.
روباتیک پیشرفته
چندین دهه است که از روباتیک در امر تولید استفاده میشود اما صنعت ۴٫۰ حیات تازهای به این نوع فناوری بخشیده است. در نتیجه پیشرفتهای اخیر در فناوری، نسل جدیدی از روباتیک پیشرفته در حال ظهور است که میتواند وظایف دشوار و ظریف را پیش ببرد. نسل جدید روباتیک با اتکا بر نرمافزارها و حسگرهای روزآمد، اطلاعات دریافتی از محیط را شناسایی و تحلیل میکنند و به کار میگیرند؛ حتی یادگیری از انسان و همکاری نیز امکانپذیر شده است.
روباتهای همکار (کوروبات) از جمله جدیدترین زمینههای روباتیک را تشکیل میدهد. این نوع ربات با هدف فعالیت ایمن در کنار انسان طراحی شده است که کارگران را از انجام وظایف تکراری و خطرناک حفظ میکند.
نمونه: فِچ روباتیکس به شرکت ترابری DHL امکان میدهد عملیات انبارداری را بهبود بخشد
فچ روباتیکس (Fetch Robotics)، شرکتی در کالیفرنیاست که به منظور ردیابی و انتقال محصولات در انبار و تاسیسات ترابری، روباتهای متحرک خودکار و همکار را توسعه میدهد.
مرکز توزیع DHL در هلند از روباتهای فچ استفاده میکند تا عملیات جابهجایی را تسهیل کند. در این شرکت روباتها به صورت خودکار در کنار کارگران حرکت میکنند و به طور خودکار کارآمدترین مسیرهای حرمت را یاد میگیرند و به اشتراک میگذارند. طبق گفته مقامات این شرکت، استفاده از روباتهای خودران به این شیوه، طول مدت چرخه زمانی را تا ۵۰ درصد کاهش میدهد و بازدهی را دو برابر میکند.
تولید افزایشی
در کنار روباتیک و سامانههای هوشمند، تولید افزایشی یا پرینت سهبعدی، فناوری کلیدی در توسعه صنعت ۴٫۰ به شمار میرود. در تولید افزایشی، از الگوهای سهبعدی دیجیتالی در تولید استفاده میشود.
در زمینه صنعت ۴٫۰، چاپ سهبعدی، فناوری تولید دیجیتالی باارزش و نوظهور است. پرینت سهبعدی که در گذشته فقط در فناوری طراحی به کار گرفته میشد، امروزه طیف وسیعی از امکانات را برای تولید فراهم میسازد؛ از تولید ابزار گرفته تا تولید انبوه در تقریباً همه صنایع.
پرینت سهبعدی قطعات را به صورت پروندههای طرح در فهرستهای مجازی ذخیره میکند تا در موارد ضروری و در صورت درخواست، به سرعت تولید شوند- الگویی که با عنوان تولید توزیعیافته شناخته میشود.
چنین رویکرد نامتمرکزی در قبال تولید میتواند به کاهش فواصل حملونقل و بنابراین هزینهها کمک کند. همچنین در نتیجه ذخیره پروندههای دیجیتالی به جای قطعات فیزیکی، مدیریت موجودی انبار تسهیل میشود.
نمونه: راهحلهای تولید افزایشی دیجیتالی Fast Radius با هدف ارائه الگوهای جدید کسبوکار
نمونههای متعددی از سودمندی تولید افزایشی وجود دارد، اما نمونه عالی در این زمینه Fast Radius است. در سال ۲۰۱۸ مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum)، تاسیسات Fast Radius در شیکاگو را یکی از ۹ کارخانه هوشمند و برتر در جهان نامید.
Fast Radius بر تولید افزایشی تمرکز دارد اما CNC برای تراشکاری و تزریق فلز را نیز ارائه میدهد، دارای مراکز تولید در شیکاگو، سنگاپور و تاسیسات UPS Worldport است. این امر Fast Radius را قادر ساخته است چشمانداز آینده خود را در طراحی و تولید انبوه محصولات با کمک فناوریهای پیشرفته تولید دنبال کند.
یکی از مولفههای مهم در سرعت و انعطافپذیری Fast Radius، پلتفرم فناوری انحصاری آن است.
این پلتفرم میتواند دادهها و یافتههای طرحهای قطعات مختلف را جمعآوری کند که در انبار مجازی Fast Radius، جمعآوری و ذخیره میشود. این دادهها به گروههای مختلف شرکت اجازه میدهد کابردهای مناسب برای چاپ سهبعدی را شناسایی و چالشهای مهندسی و اقتصادی در تولید قطعات را ارزیابی کنند.
افزون بر این، این شرکت بهینهسازی زنجیره تامین را از طریق انبار مجازی خود امکانپذیر میسازد؛ برای مثال Fast Radius برای بیش از سه هزار کالای تولیدکننده تجهیزات سنگین، انبار مجازی ساخته است. با توجه به هزینه زیادِ ذخیره قطعات پراکنده، چنین رویکردی راهحل نوآورانه برای مدیریت زنجیره تامین به دست میدهد.
دوقلوهای دیجیتالی
مفهوم دوقلوی دیجیتالی امکانِ بهینهسازی عملکرد و استحکام سامانههای صنعتی را فراهم ساخته است. شرکت تحقیقات جهانی پیشبینی میکند تا سال ۲۰۲۱، ۵۰ درصد شرکتهای صنعتی بزرگ از دوقلوهای دیجیتالی در رصد و کنترل سرمایهها و فرایندها استفاده خواهند کرد.
دوقلوی دیجیتالی، بازنمایی دیجیتالی محصول، ماشین، فرایند یا سامانه واقعی است که به شرکتها اجازه میدهد فرایندهای خود را از طریق شبیهسازی، بهتر درک، تحلیل و بهینه کنند.
دوقلوهای دیجیتالی را نباید با شبیهسازی مورد استفاده در مهندسی اشتباه گرفت، زیرا این مفهوم، معانی دیگری نیز دارد. برخلاف شبیهسازیهای مهندسی، دوقلوی دیجیتالی، شبیهسازی آنلاین را بر اساس دادههای دریافتی از حسگرهای متصل به ماشین یا دیگر دستگاهها انجام میدهد. همانند دستگاه اینترنت اشیای صنعتی که دادهها را به صورت زنده ارسال میکند دوقلوی دیجیتالی نیز میتواند این دادهها را به طور مستمر جمعآوری کند و در طول چرخه زندگی تولید یا سامانه طرح اصلی را حفظ کند.
دوقلوی دیجیتالی همچنین این قابلیت را دارد که مشکلات بالقوه را پیشبینی کند تا تمهیدات مناسب اتخاذ شوند؛ برای مثال کاربر میتواند از دوقلوی دیجیتالی در شناسایی عامل خطا یا پیشبینی طول عمل محصول استفاده کند. شبیهسازی مستمر، بهبود طرحهای محصولات و همچنین ارائه بهموقع تجهیزات را تسهیل میکند.
از دیرباز، استفاده از دوقلوهای دیجیتالی ابزاری مهم در صنعت هوافضا، ماشینآلات سنگین و خودروسازی بوده است. اکنون پیشرفت در فناوری کامپیوتر، یادگیری ماشین و حسگرها، مفهوم دوقلوی دیجیتالی را در دیگر صنایع نیز گسترش میدهند.
نمونه: تلاش برای موفقیت با دوقلوهای دیجیتالی
گروههای فعال در مسابقات اتومبیلرانی با چالشی بزرگ در توسعه محصولات روبهرو هستند، به ویژه Team Penske، گروه اتومبیلرانی حرفهای. Penske در تلاش برای افزایش سرعت فرایند توسعه اتومبیل مسابقه، Team با زیمنس همکاری میکند تا به طرحهای دیجیتالی پیشرفته و راهحلهای شبیهسازی، از جمله دوقلوی دیجیتالی دست یابد.
دوقلوهای دیجیتالی به مهندسان Tram Penske امکان میدهند قطعات جدید و نوآورانه خود را آزمایش کنند تا قبل از اینکه چرخهای اتومبیل با زمین برخورد پیدا کنند، عملکرد آنها بهبود یابد.
دوقلوی دیجیتالی اتومبیل مسابقه بر حسگرهایی استوار است که در خودرو واقعی جاسازی میشود. این حسگرها دادههایی نظیر فشار تایر، کنترل موتور و سرعت باد را جمعآوری و سپس آنها را به الگوی خودرو مجازی تبدیل میکنند. چنین الگویی مهندسان را قادر میسازد تا تنظیمات و طرحهای مختلف را آزمایش و با سرعت بسیار بالا، تغییرات موثر و مبتنی بر داده را اعمال کنند.
برای Team Penske، این امر در نهایت برابر با فرایند ارزانتر و کممصرفتر در آزمون محصول است که راهی برای توسعه خودروهای پرسرعتتر به شمار میرود.
واقعیت افزوده
با وجود گسترش فناوری واقعیت افزوده در دنیای مصرفکنندهها، صنعت تولید به تازگی به بررسی مزایای این نوع فناوری پرداخته است. البته فناوری واقعیت افزوده زمینه گسترش فراوانی دارد؛ از جمله کمک به فرایندهای تعمیر تجهیزات تولید.
واقعیت افزوده شکاف میان دنیاهای دیجیتالی و فیزیکی را برطرف میکند. به همین دلیل، دستگاههای دارای ظرفیت واقعیت افزوده نظیر تلفن همراه هوشمند، تبلت و عینک هوشمند رو به گسترش هستند.
برای مثال میتوان به صنعت پزشکی و جراحی اشاره کرد که از عینک واقعیت افزوده در طول عملیات جراحی استفاده میکند. این نوع عینک میتواند دادههای بهدستآمده از CT اسکن و MRI، نظیر دادههای عصبها و شریانهای اصلی خون را بر بدن بیمار اعمال و با رنگ، آنها را مشخص کند. این کار به جراح کمک میکند ایمنترین راهحل را بیابد، از بدتر شدن حال بیمار جلوگیری کند و دقت جراحی را افزایش دهد.
در زمینه تولید، واقعیت افزوده، کارکنان را قادر میسازد تا با سرعت بیشتر عمل کنند و بهتر تصمیم بگیرند. برای مثال، عینک واقعیت افزوده را میتوان در بازنمایی دادهها به کار گرفت، از جمله در ارائه طرح، راهکارهای سرهمبندی، نقاط بروز خطای احتمالی یا شماره سریال قطعات و همچنین تسهیل راهکارهای سادهتر و سریعتر.
نمونه: واقعیت افزوده، تولید جنرال الکتریک (GE) را افزایش میدهد
GE نشان میدهد فناوری واقعیت افزوده چگونه میتواند صنعت تولید را توانمند سازد.
این شرکت اکنون به طور آزمایشی از عینک واقعیت افزوده در تاسیسات تولید موتور جت در سینسیناتی (Cincinnati) اوهایو استفاده میکند. قبل از استفاده از عینک هوشمند، سازندگان موتور جت اغلب مجبور بودند تا برای مرور اقدامات خود متوقف شوند و با بررسی دستورکار، مطمئن شوند وظایف به درستی انجام میگیرند؛ اما با بهرهگیری از عینک واقعیت افزوده، میتوانند راهکارهای دیجیتالی را در حوزه کاری خود دریافت کنند. افزون بر این، مکانیکها میتوانند به ویدئوهای آموزش دسترسی پیدا کنند یا از دستورات صوتی در برقراری تماس با متخصصان بهره بگیرند و کمک فوری
دریافت کنند.
گزارشهای GE نشان میدهد در طول این مرحله از آزمایش، سطح کارآمدی کارکنانِ مجهز به عینک واقعیت افزوده تا ۱۱ درصد افزایش مییابد. سرانجام، این رویکرد میتواند ظرفیت گستردهای در به حداقل رساندن خطاها، کاهش هزینهها و بهبود کیفیت محصول فراهم سازد. باید توجه داشت که حتی در این مثال سادهی GE، از کل ظرفیت واقعیت افزوده در صنعت تولید استفاده نشده است.
موجسواری روی تولید دیجیتالی
با پیدایش فناوریهای جدید و دیجیتالی، زمانه هیجانانگیزی برای صنعت تولید در پیش است. موج فناوریهای جدید، فرصتهای فراوانی برای شرکتها فراهم میسازد تا با انعطافپذیری، پایداری و تولید بیشتر، کار خود را پیش ببرند. صنعت ۴٫۰ نیز روشهای جدیدی برای همکاری انسان و ماشین فراهم ساخته است که منجر به توانمندی کسبوکارها در رسیدن به آگاهی بیشتر، کاهش خطا و تصمیمگیری بهتر میشود.
سرانجام قرار است صنعت ۴٫۰ در همه زمینههای صنعت تولید ریشه بدواند؛ اما تنها با درک و کنترل فناوریهای پیشرانِ صنعت ۴٫۰ است که تولیدکنندهها خواهند توانست در این عصر جدید دیجیتالی روزآمد بمانند.
نظر بگذارید
اولین نفری باشید که نظر میگذارد